به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، روحالله اکبری مدیر امور منابع آب سمیرم گفت: ۸۳ حلقه چاه از هزارو ۱۰۰ چاه پر شده و ۱۹۷ چاه نیز با حکم کلی دادستان یا طی توافق با مالکان متخلف مسلوب شده است.
به گفته او، انجام کارهای قضایی هر پرونده چند ماه طول میکشد و همین امر باعث کند شدن روند مسدودی چاههای غیرمجاز شده، اما روند کار بازرسی و شناساییها به شکل دائمی در جریان است.
مدیر امور منابع آب سمیرم با اشاره به فعال بودن ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه مجاز در این شهرستان خاطرنشان کرد: این چاهها نیز نیازمند سرکشی دائم برای جلوگیری از برداشت مازاد بر پروانه بهره برداری یا نصب تجهیزات برداشت آب غیرمجاز هستند.
اکبری به تحویل یک هزار و ۱۵۰ اخطاریه در ۱۴ ماه گذشته به متخلفان منابع آب نیز اشاره کرد و گفت: ۶۵۰ مورد از اخطارها با توجیه فرد و به شکل توافقی رفع تخلف شده و بقیه پروندهها مراحل قضایی و حقوقی را میگذرانند.
او تصریح کرد: ۲۸ هزار و ۲۰۰ مترمربع از سواحل حریم و بستر رودخانههای سمیرم بویژه در جنوب این شهرستان در همین مدت آزادسازی شده و ۱۲۵ عدد ادوات غیرمجاز حفاری یا برداشت آب از رودها ضبط و توقیف شده است.
مدیر امور منابع آب سمیرم در ادامه به فعال بودن سه سد حنا، کمانه و قرقاچ در این شهرستان اشاره کرد و گفت: حجم کل مخازن این سدها در سال گذشته ۷۹ میلیون مترمکعب بود و سد مخزنی حنا در این بین، بیشترین کاهش ذخیره آبی را داشت.
اکبری، هزینه نگهداری، تعمیر سدها و شبکههای آبیاری شهرستان سمیرم را ۲۵ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ۵۶ میلیارد ریال نیز در این مدت صرف پر کردن چاههای غیرمجاز شده است.
به گفته این مسئول، ۹۳ رودخانه در حوزه آبی سمیرم وجود دارد که همگی نیاز به بازدید دائم، کنترل و پیشگیری از تجاوز به حریم و بستر و همچنین ممانعت از ساخت و ساز در حریم رودخانه دارند.
شهرستان سمیرم با رودخانههای متعدد از جمله حسین آباد، ماربر و شمس آباد، سه سد حنا، قرقاچ و کمانه و چهار محدوده مطالعاتی (دشت) قبر کیخا، سمیرم، وردشت و کُمه جزو حوضه آبریز کارون بزرگ در جنوب کشور محسوب میشود.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م