سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در ماه مبارک رمضان توصیه می‌شود؛

شربت‌ های سنتی، راهکاری موثر برای رفع عطش و تشنگی

استاد دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استفاده از شربت‌های سنتی برای رفع عطش و تشنگی در ماه رمضان توصیه می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد رضا نورس عضو هیئت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استفاده از شربت های سنتی همچون خاکشیر و تخم شربتی برای افراد سرد مزاج و شربت سکنجبین برای افراد گرم مزاج در ماه رمضان توصیه می شود. شربت خاکشیر حتی در سحر هم توصیه می‌شود، چون وقتی دانه‌ها در مجاورت آب قرار گیرند می‌توانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند در نتیجه این دانه‌ها آب زیادی را در بدن نگه داشته و به تدریج در بدن آن را آزاد می‌کنند بنابراین برای رفع عطش در هنگام روزه داری بسیار مفید است.

او افزود: شربت سکنجبین هم رفع کننده عطش است و به خصوص اگر همراه خیار رنده شده نوشیده شود، برای دفع گرما مفید‌تر است. اضافه کردن سبزی خرفه به ترکیب معمول سبزی خوردن برای جلوگیری از تشنگی در افطار مناسب است.


بیشتر بخوانید


معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مصرف نوشیدنی‌هایی مانند فالوده خیار با سکنجبین، فالوده هندوانه با سکنجبین و فالوده سیب و گلاب، برای کاهش تشنگی در طول روز مفید است.

نورس با تاکید بر اینکه روزه داران از نوشیدن مایعات سرد در زمان افطار پرهیز کنند، بیان کرد: نوشیدن آب و یا شربت سرد موجب سردی و انقباض معده شده و مانع ترشح مناسب شیره‌های معدی می‌شود.

او تصریح کرد: روزه داران برای بازکردن افطار، از یک استکان آب ولرم، شیر ولرم یا چای خوش رنگ شیرین شده با کمی نبات و یا با خرما و کمی عسل استفاده نمایند تا معده برای هضم افطار و غذا آماده شود.

عضو هیئت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف مایعات در زمان افطار باید به صورت جرعه جرعه باشد، تاکید کرد: آب گرم با رطوبتی که دارد، حرارت معده را کم و به حد اعتدال می‌رساند و خرما و عسل نیز یکی از غذا‌هایی است که قند آن به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود و افت قند ناشی از روزه‌داری به مدت طولانی را در فاصله زمانی بسیار کوتاهی تامین می‌کند. شیر نیز به بیان حکمای ایرانی، هم رطوبت بخش است و هم حفظ کنندۀ رطوبت‌های اصلی بدن می‌باشد و از خشکی پوست و بدن روزه دار می‌کاهد.

نورس با تاکید بر اجتناب روزه داران از روی هم‌خوری و پرخوری در زمان افطار، اظهار کرد: روی هم‌خوری، پرخوری و مصرف غذا‌های غلیظ و لزج مانند حلیم، شله‌زرد، حلوا و زولبیا و بامیه توصیه نمی‌شود، غذا‌های غلیظ و لزج که خارج از ظرفیت هضمی معده بوده و هضمشان برای معده سخت است، ماندگاری بیشتری در معده دارند و باید بین زمان خواب و مصرف این غذا‌ها فاصله بیشتری در نظر گرفت. اگر با مصرف این نوع غذا‌ها فاصله بیشتری تا زمان خواب در نظر گرفته نشود به دلیل بخاراتی که از معده صعود پیدا می‌کند، فرد خواب بسیار بدی خواهد داشت و معمولا دچار سنگینی و گیجی و منگی سر و گاهی با سردرد صبحگاهی همراه می‌شود.

او افزود: روزه داران پس از صرف یک افطاری سبک همچون فرنی، شیربرنج، خرما، نان، پنیر و سبزی باید فرصت یکی دو ساعته به معده داده تا برای صرف غذا‌های سنگین‌تر آماده شود و اگر افراد میل به خوردن غذا به عنوان وعده شام داشته باشند باید طوری برنامه ریزی کنند که وعده شام آن‌ها یکی دو ساعت بعد از خوردن افطاری و یکی دو ساعت هم قبل از خواب آن‌ها باشد.

انتهای پیام// م.ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۹ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
شربت سکنجبین عالیه
ناشناس
۱۱:۴۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
خدایی این قدر فرصت کم است که مجبوری سر افطار یه جا هر چی تو سفره است بخوری آخه با این شب های کوتاه کی دیگه فرصت شام میشه