سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیر مادر بهترین پادتن در برابر ویروس کرونا / کووید ۱۹ از راه شیردهی به نوزاد انتقال نمی‌یابد

پادتن‌های موجود در شیر مادر بهترین ماده در برابر ویروس کرونا و انواع عفونت‌ها است، به مادران شیرده توصیه می‌شود در زمان همه گیری بیماری کرونا به شیر دادن نوزاد خود ادامه دهند.

احسان رحمانیان متخصص اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در گفت‌و‌گو با خبرنگار به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، گفت: تا کنون انتقال ویروس کرونا از راه شیر مادر و جفت به اثبات نرسید است بر عکس پادتن‌های موجود در شیر مادر امکان ایمنی شیرخوار را در برابر ویروس و سایر عفونت‌ها می‌تواند فراهم کند.

او با اشاره به مبتلا شدن مادران شیرده به کووید ۱۹ گفت: اگر مادری مبتلا به کویید شد و حال عمومی وی خوب باشد می‌تواند با رعایت اصول بهداشتی مانند شستشوی مناسب دست‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک جراحی بدون دست زدن به چشم ها، دهان و بینی نوزاد به شیردهی خود ادامه دهد.

به گفته این متخصص اگر مادر کرونا مثبت و تست نوزاد وی منفی باشد، مادر باید پس از پایان شیر دهی در فاصله حداقل دو متری نوزاد خود قرار گیرد.

او بیان کرد: در صورتی که حال عمومی مادر مبتلا به کووید ۱۹ خوب نباشد می‌تواند با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی شیر خود را بدوشد و شیر دوشیده شده را با روش‌های جایگزین مانند استفاده از فنجان، قاشق (بهتر است از شیشه شیر استفاده نشود) و سرنگ به نوزاد خود دهد.

رحمانیان با اشاره به مدت زمان شیر دهی به نوزاد گفت: مادر از ابتدای تولد نوزاد تا پایان دو سالگی باید به فرزند خود شیر دهد. کوتاه‌تر یا طولانی شدن مدت زمان شیردهی می‌بایست با نظر پزشک باشد.

اواضافه کرد: شروع تغذیه کمکی به نوزاد معمولا از شش ماهگی است، اما پزشک و کارکنان بهداشتی ممکن است براساس نیاز شیرخوار آن را از چهار ماهگی توصیه کنند.

این متخصص اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با بیان این مطلب که شیردهی با شیر مادر از واکنش‌های حساسیتی کودک در آینده پیشگیری می‌کند گفت: کودکان شیر مادر خوار نسبت به آن‌هایی که از شیر خشک استفاده می‌کنند از هوش بالاتری برخوردار بوده و ضمن اینکه احتمال ابتلا به دیابت در آن‌ها در آینده نسبت به شیرخشک خواران کمتر است.

به گفته وی شیردهی به طور طبیعی از حاملگی‌های ناخواسته جلوگیری کرده و ارتباط عاطفی میان مادر و نوزاد را به راحتی فراهم می‌کند. پیشگیری از پوکی استخوان و ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از دیگر مزایای شیر دهی برای مادران است.

او خاطرنشان کرد: مادران شیرده نسبت به بقیه مادران که نوزادشان با شیر خشک تغذیه می‌کند از آرامش بیشتر برخوردار هستند. همچنین بعد از زایمان در مدت زمان کوتاه‌تر نسبت به دیگر مادران که شیر نمی‌دهند به وزن ایده آل و تناسب اندام مناسب خواهند رسید.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.