سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قم ؛

عملیات کف سازی بازار کهنه قم آغاز شده است/راه طولانی بازار قدیمی قم تا تبدیل شدن به مرکز گردشگری

سبحانی ثابت گفت:از حدود سه سال قبل پیگیری‌هایی انجام دادیم و جلساتی با اهالی و کسبه بازار داشتیم و موافقت آن‌ها برای کفسازی و بهسازی بازار کهنه گرفته شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،سیدمجتبی سبحانی ثابت رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قم در همین رابطه با اشاره به آخرین وضعیت بازار کهنه قم گفت: از حدود سه سال قبل پیگیری‌هایی انجام دادیم و جلساتی با اهالی و کسبه این بازار داشتیم و موافقت آن‌ها برای کفسازی و بهسازی بازار کهنه گرفته شد.

سبحانی ثابت با تاکید بر اینکه پس از این توافق جلساتی با سازمان میراث فرهنگی داشتیم تا اعتباری از طریق دولت برای سقف بازار کهنه اختصاص یابد، عنوان کرد: شهرداری نیز از طریق سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر مباحث زیرساختی و کفسازی و بهسازی جداره را انجام خواهد داد.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قم با بیان اینکه شهرداری از طریق ماده ۳۱ پیمان این پروژه را منعقد کرده است، افزود: کار کف سازی بازار کهنه آغاز شده و پس از کف سازی، اجرای سقف بازار با هماهنگی انجام شده توسط سازمان میراث فرهنگی انجام خواهد شد.

او بیان کرد: شهرداری حدود ۱٫۸ میلیارد تومان برای کفسازی پروژه اختصاص داده و پس از اجرای سقف جداره‌سازی پروژه نیز با مشارکت اهالی اجرا خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر قم گفت: به زودی ورودی‌های بازار کهنه مسدود خواهد شد تا تردد خودرو در محدوده نداشته باشیم تا خدشه‌ای به امکانات و زیرساخت‌هایی که در حال ایجاد است وارد نشود.

سبحانی ثابت با تاکید بر اینکه هدف ما تبدیل بازار کهنه به بازار صنایع دستی و قطب اقتصادی شهر قم است، عنوان کرد: طبق برنامه ریزی‌های انجام شده در این محل که فضای گردشگری هم خواهد بود محصولات سنتی و صنایع دستی عرضه خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر قم در پایان افزود: پس از پایان فرایند بهسازی کف، جداره و سقف بازار کهنه، نورپردازی بازار نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت تا به زیبایی و جذابیت این مجموعه تاریخی افزوده شود.

بازار کهنه قم با عمر بیش از ۶۰۰ سال دارای ظرفیت‌های فراوان برای جذب توریست و گردشگر است. بازار کهنه در دو سوی هسته اولیه شهر قم یعنی محله عربستون و لب چال قرار دارد.

از سال ۱۳۸۰ تاکنون، پنج دوره مرمت در بازار کهنه این استان که یکی از بازار‌های تاریخی می‌باشد انجام شده است. این مرمت‌ها در مقیاس‌های مختلف شامل ایجاد طاق‌های فرو ریخته، سبک‌سازی، حذف الحاق‌ها، استحکام‌بخشی، سفیدکاری، آجرفرش می‌باشد. در این بازار کارگاه‌های صنایع‌دستی ازجمله رنگرزی سنتی، چاقوسازی، خراطی، نجاری، منبت‌کاری و ... فعال است. این بازار که قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه بازمی‌گردد در اواخر سال ۷۶ به ثبت ملی میراث فرهنگی رسید.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.