به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پیتر ایلیچف، مدیر گروه سازمانهای بینالمللی وزارت خارجه روسیه، به خبرنگاران گفت که اگر آمریکا به توافق هستهای با ایران برگردد، به تصویب قطعنامه جداگانه شورای امنیت سازمان ملل متحد در این خصوص نیازی نیست.
ایلیچف گفت: «وقتی آنها (آمریکاییها) بیرون آمدند، قطعنامه جداگانهای بود؟ منظورم این است که قطعنامه ۲۲۳۱ [همچنان]به کار خود ادامه میدهد و معتبر خواهد بود.»
به مدت دو هفته در وین، جلسات رو در رو منظم کمیسیون توافق هستهای در سطح مدیران سیاسی برگزار شده است و بین آنها جلسات غیر رسمی در قالبهای مختلف وجود دارد. روز جمعه، برای اولین بار، سران هیئتهای نمایندگان کشورهای شرکتکننده در توافق با رئیس هیئت آمریکایی دیدار کردند که در وین است، اما در مذاکرات شرکت نمیکند. این دیدار بدون مشارکت ایرانیها که هنوز به طور قطعی آماده تماس با آمریکاییها نیستند، انجام شد.
به گفته میخائیل اولیانوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در آژانس بینالمللی انرژی هستهای، برای شرکتکنندگان برجام دقیقاً مشخص شد که واشنگتن روند لغو تحریمها علیه تهران را چگونه میبیند.
برنامه جامع اقدام مشترک که در سال ۲۰۱۵ از سوی شش کشور (انگلیس، آلمان، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه) و ایران منعقد شد. این توافق حتی سه سال دوام نیاورد. در ماه مه ۲۰۱۸، آمریکا با خروج یکجانبه از آن، احیای تحریمهای سخت علیه تهران را اعلام کرد.
ایران در سال ۲۰۱۹، دقیقاً یک سال پس از خروج آمریکا از توافق، در پی بدعهدیهای دیگر طرفهای این توافق، کاهش تدریجی تعهدات خود ذیل این توافقنامه را آغاز کرد.
انتهای پیام/