سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان گزارش می‌دهد؛

ایام گلابگیری پای گردشگران را به کاشان باز می‌کند؟ /مسئولان تعلل کنند تجربه سفر نوروز‌ی تکرار می‌شود

کمتر کسی هست که نام کاشان را بشنود، اما به یاد گلاب ناب آن نیفتند، گلاب خوش عطر و بویی که از گل‌های خوش رنگ و شامه نواز محمدی به دست می‌آید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، کاشان از دیرباز مهد پرورش گل محمدی بوده و همین امر عطر و طعم گلاب کاشان را به مشام همگان رسانده است؛ حتی آنسوی مرز‌ها.

اردیبهشت که می‌شود دوستداران گلاب می‌دانند که کاشان رنگ و بوی دیگری دارد و تور‌های گردشگری فراوانی به قصد شرکت در برنامه‌های متنوع این شهرستان رهسپار این دیار می‌شوند، اما امسال هم کرونا سایه شوم خود را بر گلاب کاشان هم انداخته است.

با توجه به قرار گرفتن شهرستان کاشان در شرایط قرمز کرونایی هر گونه تجمعی که منجر به شیوع بیشتر کرونا شود خطرآفرین است، اما برگزاری مراسم گلاب گیری هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، وقتی که مسئولان شهری کاشان هنوز دستورالعملی در این زمینه دریافت نکرده اند نشان می‌دهد اگر تصمیم عاجل و قاطعی اتخاذ نشود زنگ خطر افزایش آمار مبتلایان به کرونا در روز‌های آینده کاشان تشدید می‌شود.

 برداشت ۱۰ تن گل محمدی در کاشان

رضا مظلومی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: سطح کشت گل محمدی در کاشان ۲۵۸۰ هکتار است که شامل ۲۸۸ هکتار در بخش مرکزی، ۱۳۱۰ هکتار در بخش برزک، ۳۹۷ هکتار در بخش نیاسر، ۵۸۵ هکتار در بخش قمصر و ۲۳۵ هکتار در دشت کاشان است.

او ادامه داد: کاشان رتبه اول سطح زیر کشت و تولید گل محمدی در استان و رتبه اول میانگین عملکرد تولید در واحد سطح را در کشور دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان اظهار کرد: متوسط عملکرد گل محمدی در کاشان ۴ تن در هکتار است و پیش بینی می‌شود حدود ۱۰هزارتن محصول برداشت و ۲۰۰۰ میلیارد ریال عاید گلکاران شود.

مظلومی با اشاره به اشتغال پنج هزار باغدار به پرورش گل محمدی عنوان کرد: کاشان ۱۸۰۰ واحد گلاب و عرقیات سنتی و ۳۴ واحد صنعتی گلابگیری دارد که تعداد شاغلان در واحد‌های گلابگیری سنتی ۳۵۰۰ نفر و در واحد‌های صنعتی ۳۳۰ نفر است.

او گفت: در شهرستان کاشان حدود ۱۶ میلیون لیتر گلاب و هزار لیتر اسانس گل محمدی به دست می‌آید و گلابگیران کاشانی می‌توانند محصول مزارع داخل استان و سایر استان‌های مجاور را هم فرآوری کنند.

اسانس گل محمدی کاشان دارای برترین کیفیت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان اظهار کرد: گل محمدی از نظر نیاز آبی محصولی کم آب بر به شمار می‌آید، اما ویژگی‌های مهم و استثنایی منطقه کاشان، تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریاست که سبب شده گل محمدی این شهرستان از نظر کیفیت اسانس و گلاب تولیدی بی نظیر باشد.

مظلومی افزود: فصل برداشت گل محمدی از اواسط فروردین تا اوایل مرداد است؛ این طول فصل تولید و برداشت گل محمدی در شهرستان کاشان هم امری بی نظیر در کشور و ناشی از تنوع اقلیم شهرستان است.

او تاکید کرد: گل محمدی کاشان از نظر کیفیت و میزان اسانس دارای بالاترین و بهترین نوع اسانس در دنیاست و بی اغراق، گلاب ناب کاشان نسبت به کل دنیا حتی محصول گلستان‌های ترکیه و بلغارستان بهتر است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان در خصوص صادرات گلاب و اسانس کاشان گفت: از ابتدای سال ۹۹ تا پایان بهمن، یک میلیون و ۶۶۴ هزار و ۳۱۷ کیلوگرم گلاب و عرقیات به ارزش یک میلیون و ۶۲۲ هزار و ۹۲۳ دلار از کاشان به خارج از کشور صادر شد.

او در پایان اضافه کرد: ۳۴ کشور از جمله آلمان، انگستان، آمریکا، استرالیا، اسپانیا، چین، فرانسه، ژاپن، هلند، ترکیه و کانادا مشتریان گلاب کاشان هستند.

سایه کرونا بر برنامه‌های متنوع فصل گلاب گیری

مهران سرمدیان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: به دلیل شرایط آب و هوایی منطقه کاشان از بیستم فروردین در بخش مرکزی، در اردیبشت و خرداد در نیاسر، قمصر و برزک و در تیرماه در مناطق کوهستانی از جمله کامو، چوگان و جوشقان قالی برداشت گل محمدی و به دنبال آن استحصال گلاب و دیگر عرقیجات را داریم.

او ادامه داد: در حال حاضر هم تمام کارگاه‌های گلابگیری صنعتی و سنتی مشغول گلاب گیری هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان بیان کرد: برنامه‌های کاشان در فصل برداشت گل محمدی و گلاب گیری شامل برگزاری تور‌های گلابگیری، کارگاه‌های آموزشی تخصصی گلاب و عرقیجات، جشنواره‌های گلابگیری، جشن آیین افتتاحیه گلابگیری، استحصال نمادین گلاب برای شستشوی خانه خدا و عتبات و جُنگ‌های شبانه بود.

سرمدیان اضافه کرد: متاسفانه پارسال و امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و طبق مصوبات ستاد کرونای ملی استانی و شهرستانی برنامه‌ها محدودیت یافته، اما چنانچه شرایط مساعد شود برنامه‌های فوق در چهار بخش کاشان قابل اجراست و ستاد اجرایی خدمات سفر و ستاد گلابگیری آمادگی برگزاری برنامه‌ها را دارند.

او خاطرنشان کرد: در حال حاضر تاسیسات اقامتی ما با وجود شرایط قرمز با ظرفیت ۵۰ درصد با رعایت کامل شیوه نامه‌ها به ارائه خدمات به میهمانان مقیم می‌پردازند البته بنا‌های تاریخی با دستور ستاد کرونا تعطیل هستند، در صورتی که اجازه ورود تور‌های گردشگری به شهرستان صادر شود امکان برنامه ریزی‌های مدون وجود دارد.

مخالف برگزاری برنامه گلاب گیری در کاشان هستیم/ در انتظار دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا

سیدعلیرضا مروجی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص تصمیم گیری درباره برگزاری یا جلوگیری از مراسم مرتبط با گلابگیری گفت: مراسم گلاب گیری کاشان یک مصداق خاص است و دانشگاه علوم پزشکی به مصادیق خاص ورود پیدا نمی‌کند.

او ادامه داد: مصداق‌ها را ستاد ملی، استانی یا شهرستانی مقابله با کرونا بررسی و اعلام نظر می‌کنند و تاکنون در خصوص مراسم گلاب گیری کاشان دستورالعملی ابلاغ نشده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی به صورت کلی در خصوص هرآنچه که باعث انتقال ویروس می‌شود هشدار می‌دهد؛ به خصوص حالا که کرونای انگلیسی شیوع یافته و سرعت انتشار آن ۳۰ برابر کرونای چینی است.

مروجی افزود: در حال حاضر نیز تعداد مراجعان و بیماران بستری به شدت افزایش یافته و همین امر به منزله هشدار است، و طبیعتاً هر عاملی که باعث گسترش زنجیره انتقال ویروس شود با تذکر جدی ما همراه خواهد بود.

او عنوان کرد: نظر ما این است که برگزاری مراسم در فصل گلاب گیری اتفاق نیفتد و از ورود گردشگرانی که همه ساله برای این مراسم به کاشان می‌آمدند جلوگیری شود، اما نظر ما کارشناسی است، این نظر کارشناسی بایستی با عوامل دیگر در نظر گرفته شود تا در قالب دستورالعمل اجرایی ابلاغ شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در پایان اضافه کرد: برای ابلاغ نیز تنها ستاد‌های ملی، استانی و شهرستانی مقابله با کرونا تصمیم گیری خواهند کرد، در حال حاضر ما نیز منتظر دستورالعمل‌های ستاد‌های نامبرده هستیم، اما نظر کارشناسی ما قطعا موافق برگزاری مراسم یا اجازه ورود گردشگران به منطقه نیست.

حال باید دید در جدال ستاد کرونا و ورود گردشگران به کاشان کدام یک  پیروز می شوند و آیا کاشان می تواند مثل گذشته شاهد ورود گردشگران و برگزاری جشنواره گلابگیری باشد یا امسال هم جشنواره برگزار نخواهد شد.

گزارش از سپیده صالحی

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Z Jorughi
۲۲:۱۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱
ايا مراسم گلابگيري كاشان در عيد فطر هست و انجام ميدن ؟
ناشناس
۱۸:۰۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
گلابگیری کاشان انقدر مهمه؟؟؟؟ مردم خودشون نرن چرا منتظر نظر مسئولین اند؟؟؟؟
ناشناس
۱۴:۱۹ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
مواظب کرونا ویروس باشید
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
چرا همش میگیدتجربه سفر نوروزی چرا نمیگید صف گوشت و مرغ زیارتگارها نماز جناعت ها همه جا بازه جرات ندارید حقیقتو بگید میگید سفر نوروزی؟ سفرهای نوروزی هیچ ربطی به افزایش کرونا نداشته اگر جرات دادید حقیقتو بگید