سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستیابی به افغانستانی بی‌طرف با کمک سازمان ملل و تعامل ایران و آمریکا

رئیس جمهور افغانستان با اشاره به خروج نظامیان آمریکایی از این کشور بر دستیابی به افغانستانی بی‌طرف تاکید کرد و بر نقش سازمان ملل در جهت تحقق این امر را پررنگ دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبری سی ان ان، محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان طی مصاحبه با این شبکه درباره نگرانی خود از سقوط دولت این کشور در پی حمله طالبان پس از خروج نیرو‌های آمریکایی و ناتو گفت: من از این موضوع هراسی ندارم.

وی ادامه داد: در حقیقت طی ۲ سال گذشته نیرو‌های امنیتی و انتظامی افغانستان بیش از ۹۵ درصد عملیات‌ها را انجام داده اند.

محمد اشرف غنی در ادامه به گفتگو‌های صورت گرفته با بایدن و بلینکن، رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا اشاره کرد و گفت: طی این رایزنی‌ها فصل جدیدی از همکاری‌های میان دو طرف تعریف شده است.

رئیس جمهور افغانستان گفت: از جمله این همکاری‌ها می‌توان به همکاری در زمینه دفاعی، امنیتی، اقتصادی، انسان‌دوستانه و سیاسی اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه افغانستان در حال حاضر یک حکومت برجسته محسوب می‌شود گفت: زمانی که تعداد بسیار زیادی از نیرو‌های بین المللی در کنارتان حضور داشته باشند، در برخی موارد چاره‌ای جز هم نظر شدن با آن‌ها وجود ندارد.

اشرف غنی با بیان اینکه در حال حاضر تصمیم‌گیری بر عهده افغانستان است تا اقدامی صورت دهد، گفت: منطقه باید واقعیات موجود را مشاهده کند.

رئیس جمهور افغانستان با اشاره به دلیل حضور نظامیان آمریکایی در این کشور ادامه داد: آمریکا بمنظور رقابت با قدرت‌های بزرگ و یا حتی اجرای طرحی بلند مدت برای درگیری با آن ها، در افغانستان حضور نداشت.

وی با تاکید بر اینکه افغانستان باید همیشه بی طرف بماند، گفت: این موضع دائمی باید از سمت منطقه و جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته شود، زیرا این اقدام، برای ما این فرصت را ایجاد می‌کند که از تبدیل شدن افغانستان به عرصه جنگ نیابتی در منطقه جلوگیری کنیم.

اشرف غنی ضمن قدردانی از دولت بایدن، ادامه داد: در حال حاضر سازمان ملل متحد باید نقش حیاتی را بمنظور تسهیل فرایند صلح در دست گیرد، زیرا این امر به ما و کشور‌هایی همانند ایران که ارتباط مستقیمی با آمریکا ندارند، اجازه می‌دهد با یکدیگر در جهت دستیابی به استقلال، افغانستانی بی طرف و ... همکاری کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
کجای حرف هاش گفته که تعامل ایران و آمریکا؟ که چنین تیتری زدید.