سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲ طرز تهیه استامبولی پلو قالبی خوشمزه و تمام فوت و فن‌های آن

در گزارش زیر طرز تهیه استامبولی پلو را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  استانبولی پلو یا طرز تهیه استامبولی پلو قالبی یا ساده از آن مدل غذا‌هایی است که در هر شهری دستور پخت متفاوتی دارد و حتی اسم‌های مختلفی هم روی آن گذاشته اند. استانبولی پلو را با مواد مختلفی مثل گوشت چرخ کرده، گوشت فیله گاو یا گوسفند، مرغ، لوبیاسبز، سیب زمینی، هویج و حتی سبزی‌های معطر خشک یا تازه درست می‌کنند. وجه اشتراک همه این مدل استانبولی پلو‌ها این است که مواد اصلی آن‌ها را برنج و گوجه فرنگی تشکیل می‌دهند. در ضمن خیلی‌ها به استانبولی پلو «دمی گوجه» می‌گویند. این مقاله را به طرز تهیه استانبولی پلو قالبی اختصاص داده ایم.

همان طور که از اسمش هم پیداست، استانبولی پلو قالبی پیش از هر چیز نیاز به قالب و بعد هم نیاز به فر دارد؛ و البته به خاطر ظاهری که دارد، مجلسی‌تر از استانبولی پلو در قابلمه است. پس فر را روشن کنید که تا آماده کردن مواد، به اندازه کافی گرم شده باشد. ما در طرز تهیه استانبولی پلو قالبی، در ابتدا از دستور اصلی استفاده کرده ایم و استانبولی ساده یا «دمی گوجه» را برای شما آورده ایم. ولی اگر می‌خواهید مواد دیگری را به این غذای خوشمزه اضافه کنید، طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده و لوبیاسبز را بخوانید. همچنین اصول مربوط به افزودن دیگر مواد را هم در ادامه بخوانید تا در صورت دلخواه، به استامبولی پلو اضافه کنید.


مواد لازم برای ۴ نفر

برنج: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی

سیب زمینی: ۲ عدد متوسط

گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چای خوری

نمک، زردچوبه و فلفل قرمز: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم


مراحل پخت استامبولی پلو قالبی

برنج را از قبل به مدت حداقل ۱ ساعت در آب ولرم و نمک بخیسانید. همین ابتدا بگوییم که استفاده از رب گوجه فرنگی در طرز تهیه استانبولی پلو کاملا اختیاری است، ولی اگر قصد دارید از آن استفاده کنید، حتما کمی در روغن تفت بدهید تا طعم خامی آن گرفته شود.

برای کسانی که می‌خواهند رنگ استانبولی پلوشان قرمزتر شود، رب گوجه فرنگی بسیار مناسب است، ولی اگر طعم آن را دوست ندارید، آن را حذف کنید. گوجه فرنگی‌ها را بشویید و به صورت مکعبی ریز خرد یا رنده و پوره کنید.

پوست سیب زمینی‌ها را بگیرید و بشویید. بعد از این که آب آن‌ها خشک شد، به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید. سیب زمینی‌ها را سرخ کنید. لازم نیست کاملا طلایی شوند، همین که خامی آن‌ها گرفته شود، کافی است. سیب زمینی‌ها را از قابلمه بیرون بیاورید.

رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید. اجازه دهید رب گوجه در روغن تفت بخورد و رنگ پس بدهد. حرارت را روی ملایم تنظیم کنید تا رب گوجه نسوزد. بعد از این که رب گوجه سرخ و خامی آن گرفته شد، گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. اجازه دهید گوجه فرنگی هم طعم خامی خود را از دست بدهد. در همین مرحله، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کنید. سیب زمینی‌ها را به گوجه فرنگی‌های سرخ شده اضافه کنید.

برنج را از آبی که در آن خیسانید، بکشید و به قابلمه اضافه کنید. بسته به میزان آب گوجه فرنگی، به مواد داخل قابلمه آب اضافه کنید. آبی که اضافه می‌کنید باید حتما جوش باشد و حداقل به اندازه ۲ تا ۳ سانتی متر آب روی سطح برنج پوشانده شود. حرارت را بالا ببرید تا آب جوش بیاید و به خورد برنج برود و آن را نرم کند.

 

پختن استانبولی پلو در فر

در این فاصله، کف و دیواره قالبی را که برای استانبولی پلو در نظر گرفته اید با کمی روغن یا ترجیحا کره، چرب کنید. بعد از این که آب استانبولی پلو کشیده و برنج نرم شد، مخلوط را در قالب بریزید و روی آن را صاف و یکدست کنید. روی قالب را با فویل نازک بپوشانید.

قالب را در فر بگذارید و روی حرارت ۱۸۰درجه سانتی گراد تنظیم کنید. ۳۰ تا ۴۵ دقیقه صبر کنید تا استانبولی پلو بپزد. سپس قالب را از فر خارج کنید و در ظرف مناسب برگردانید و سرو کنید. کنار یا روی استانبولی پلو را با سبزیجات خوردنی تازه تزیین کنید. استانبولی پلو با انواع سالاد و ماست سرو می‌شود.

اصول مهم در طرز تهیه استانبولی پلو

در طرز تهیه استانبولی پلو، برنج با آب گوجه فرنگی دم می‌کشد و اضافه کردن مواد دیگر جزو دستور پخت اصلی استانبولی پلو نیست. البته شاید به نظر خیلی هم ساده و راحت بیاید، ولی حتما کسانی که تا حالا استانبولی پلو درست کرده اند خوب می‌دانند که در آوردن یک ته دیگ خوب از این غذا کار چندان راحتی نیست. در طرز تهیه استانبولی پلو، کم و زیاد شدن حرارت و مواد مورد استفاده در آن، باعث خراب شدن شکل و ظاهر و حتی طعم استانبولی پلو خواهد شد؛ بنابراین باید حسابی حواستان به رعایت اصولی نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه استانبولی پلو باشد. فوت و فن‌های طرز تهیه استانبولی پلو را در ادامه بخوانید.


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از سوپ ذرت شیرین مخصوص ماه رمضان و تورتیلای مرغ رومی تا فاج پاپ کلاسیک خوشمزه + تصاویر


فوت و فن‌های استانبولی پلو قالبی

برنجی که در طرز تهیه استانبولی پلو استفاده می‌کنید بهتر است ایرانی باشد تا محصول نهایی طعم بهتری داشته باشد و البته برای برنج‌هایی که به شکل کته درست می‌شوند، برنج‌های ایرانی به دلیل لعاب انداختن مناسب ترند.

سرخ کردن سیب زمینی باعث می‌شود بعد از پخت استانبولی پلو، سیب زمینی‌ها علاوه بر طعم بهتر، له نشوند.

اگر می‌خواهید ظاهر استانبولی پلو زیباتر شود، گوجه‌ها را رنده یا پوره کنید تا در انتها پوست گوجه فرنگی در غذا نباشد. فراموش نکنید که برخی افراد پوست گوجه فرنگی در غذا را دوست ندارند.

اگر می‌خواهید ته دیگ استامبولی پلو روشن‌تر یا تیره‌تر شود، باید زمان پخت را تغییر دهید و آن را کم یا زیاد کنید.

در طرز تهیه استانبولی پلو قالبی می‌توانید از قالب چدنی یا سیلیکونی استفاده کنید. قالب چدنی در انتها و بعد از پخت به شما ته دیگ هم خواهد داد، ولی این امکان در قالب سیلیکونی وجود ندارد. اگر از قالب سیلیکونی استفاده می‌کنید، آن را در طبقه اول فر بگذارید.

طرز تهیه استامبولی پلو قالبی با لوبیا سبز و گوشت

در این دستور پخت، مراحل مشابه مراحل طرز تهیه استانبولی پلو ساده طی می‌شود، ولی مواد اصلی مورد استفاده در آن متفاوت است. این استامبولی پلو برای کسانی است که نمی‌خواهند در غذایشان از گوجه فرنگی استفاده کنند و ترجیح می‌دهند گوشت و لوبیا سبز را به عنوان منابع مقوی و مناسب پروتئین حیوانی و گیاهی استفاده کنند.

مواد لازم برای ۴ نفر

برنج: ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
حتما بخوانید طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با عطر و طعم قیمه نذری

لوبیا سبز: ۴۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

سیر: ۲ حبه

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری

ترخون و جعفری خرد و ساطوری شده: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم


مراحل پخت استامبولی با لوبیا و گوشت

برنج را از قبل در آب ولرم و نمک بخیسانید و فر را روشن کنید تا گرم شود.

در اولین مرحله از طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده، لوبیا سبز‌ها را در قطعات ۱ تا ۲ سانتی متری خرد کنید و بشویید. بعد از این که آب لوبیا‌ها گرفته شد آن‌ها را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا طعم خام آن‌ها گرفته شود.

به اندازه ۱/۲ لیوان آب جوش، به لوبیا‌ها اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید لوبیا‌ها روی حرارت ملایم نرم شوند. بعد از نرم شدن، حرارت را خاموش کنید. معمولا ۱۰ دقیقه زمان برای پخت لوبیاسبز‌ها کافی است.

در یک تابه دیگر، پیاز را به صورت نگینی ریز یا خلالی برش بزنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی و سبک شود. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه گوشت چرخ کرده تغییر رنگ داد، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.

سیر‌ها را رنده و له کنید و به مواد اضافه کنید. در ِظرف را بگذارید و حرارت را پایین بیاورید. بگذارید بوی زهم گوشت با ادویه‌ها و رب گوجه فرنگی گرفته شود. سبزیجات خرد و ساطوری شده را ۲ دقیقه بعد اضافه کنید. ۵ دقیقه زمان برای سرخ کردن و طعم دادن به گوشت چرخ کرده کافی است.

در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت بالای گاز قرار دهید. بعد از این که آب جوش آمد، آب نمکی که برنج را در آن خیس کرده بودیم، دور بریزید. برنج را به آب جوش اضافه کنید. کمی روغن به آب اضافه کنید. می‌توانید ادویه پلویی هم در همین مرحله از طرز تهیه استانبولی پلو اضافه کنید. بعد از این که برنج نرم شد، آن را آبکش کنید.

در یک ظرف، برنجی را که آبکش کرده اید با مواد سس (لوبیاسبز و گوشت چرخ کرده) مخلوط کنید. زعفران دم کرده را روی استانبولی پلو بریزید. بعد از این که مخلوط یکدست شد، آن‌ها را به همان روش طرز تهیه استانبولی پلو ساده که در بالا توضیح دادیم، در قالب بریزید و در فر بگذارید؛ و حرف آخر درباره طرز تهیه استامبولی پلو قالبی

 

نکات نهایی در طرز تهیه استانبولی پلو قالبی

می‌توانید در طرز تهیه استامبولی پلو، از مرغ هم استفاده کنید. در این صورت، مرغ را با پیاز، سیر و سایر ادویه‌ها بپزید و بعد از پخت، ریش ریش کرده و به مواد سس استانبولی پلو اضافه کنید، این کار را در مورد گوشت گوسفندی هم می‌توانید انجام دهید فقط در مورد گوشت گوسفند به مدت زمان بیشتری برای پخت نیاز دارید که البته می‌توانید از زودپز استفاده کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.