به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، محمد حسین مرادی، مدیرکل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس استان همدان گفت: طرح مشارکت خیران به نام «آجر به آجر» از ابتدای سال گذشته شکل گرفت که به منظور همین طرح این امکان برای همه فراهم شد که با هر توان مالی مدرسهساز شوند.
او با بیان اینکه در سطح استان ۸۸۰ خیر حقیقی و حقوقی وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد خیر ۲۲۰ نفر صرفا مدرسهساز هستند، اما دیگران به اشکال مختلف در امر مدرسه سازی کمک میکنند که تاکنون حدود دو هزار کلاس درس را ساخته و تحویل آموزش و پرورش دادهاند.
مدیرکل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس استان همدان با اشاره به پویش مدرسهسازی با مشارکت بانوان، یادآور شد: این طرح «من مادرم و بچههای ایران فرزندان من هستند» نام دارد که انتظار است همه بانوان و خانوادهها با ورود به اپلیکیشن آجر به آجر در این طرح شرکت کنند.
مرادی ادامه داد: بر اساس سند تحول بنیادین سرانه مطلوب آموزشی به ازای هر دانشآمورز ۸.۴ مترمربع است که اکنون ما به ازای هر دانشآموز ۵.۲ مترمربع سرانه آموزشی داریم.
او اضافه کرد: در استان همدان دو هزار و ۵۶۰ مدرسه با ۱۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس وجود دارد که در این کلاسها ۲۹۰ هزار دانشآموز مشغول تحصیل هستند که ۷۱ درصد شهری و ۲۹ درصد روستایی است.
مدیرکل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس استان همدان ادامه داد: طرح تخریب و بازسازی مدارس از سال ۸۵ در مجلس تصویب شد که تاکنون اتفاقات خوبی افتاده است به طوری که دو هزار و ۲۰ کلاس درس تاکنون در قالب همین لایحه مقاوم سازی و بازسازی شده است.
مرادی با بیان اینکه در حال حاضر هشت هزار و ۲۰۰ کلاس درس معادل ۶۵ درصد وضعیت مناسب و استانداردی دارند، اضافه کرد: در حال حاضر دو هزار و ۵۰۰ کلاس درس نیاز به مقاومسازی دارند و یک هزار و ۸۰۰ کلاس درس نیاز به بازسازی دارند.
او با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۴۰ درصد اجرای پروژه با مشارکت خیران بوده است، افزود: طبق مصوبه صورت گرفته دولت مکلف است به هر میزانی که خیران هر استان در امر مدرسهسازی مشارکت داشته باشند به همان میزان اعتبار در بودجه سنواتی سال آینده آنها لحاظ کند.
مدیرکل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس استان همدان به طرح های در دست اجرا نیز اشاره کرد و تصریح کرد: ۳۴۲ پروژه در دست اجراست که ۲۵۸ طرح دولتی و ۸۴ مورد با مشارکت خیران است که از این پروژههای مشارکتی ۶۶ پروژه توسط نیکوکاران و ۱۸ پروژه از سوی بنیاد برکت بوده است.
مرادی گفت: امسال ۹۷ میلیارد تومان اعتبارات دولتی و ۵۲ میلیارد تومان نیز تحقق خیران بوده است، اما برای پیگیری و اتمام پروژهها ۳۱۵ میلیارد تومان مورد نیاز است.
انتهای پیام/ب