سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاک‌فطرت:

تمام دستگاه‌های اجرایی باید در احیای بافت تاریخی شیراز سهیم باشند

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که شناخت لازم و کافی از بافت تاریخی داشته باشیم از ظرفیت‌های موجود در آن به بهترین نحو بهره می‌بریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا پاک‌فطرت نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس با اشاره به اینکه بافت تاریخی شیراز با وسعت ٣۵٠ هکتار یک بافت منحصر به فرد در کشور است، اظهار کرد: این منطقه از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های عظیمی برخوردار است و هویت تاریخی شهر شیراز در تار و پود این بافت نهفته است.

او با اشاره به اینکه شهرسازی ایرانی و اسلامی در دنیا منحصر به فرد است، یادآور شد: امروز که به ساختمان‌های قدیمی موجود در بافت نگاه می‌کنیم متوجه نوع خاص آن‌ها و تفاوت اینگونه ساخت و ساز با ساخت و ساز‌های موجود در دیگر کشور‌های جهان می‌شویم.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرصت‌های قابل توجه برای تقویت صنعت گردشگری در بافت قدیم شیراز بیان کرد: آنچه مسلم است گردشگران برای دیدن ساختمان‌های جدید به شیراز سفر نمی‌کنند، اشتیاق گردشگران آشنایی با سنت‌ها، رسوم و آداب گذشته و همچنین بازدید از بافت‌های تاریخی، فرهنگی و اصیل ما است و بافت تاریخی، بهترین فرصت برای این اقدام است.

پاک‌فطرت با اشاره به اهمیت وجود ساخت و تقویت جاذبه‌های گردشگری در این بافت اشاره کرد و گفت: بسیاری از بنا‌های موجود در بافت تاریخی شیراز، نشانه‌ای از عظمت معماری ایرانی اسلامی است؛ ابنیه‌هایی که می‌تواند جاذبه‌ای برای گردشگران و رونق گردشگری باشد. این بنا‌ها با معماری منحصر به فرد به عنوان یک جاذبه گردشگری به ویژه برای توریست‌های خارجی مطرح هستند.

به گفته پاک‌فطرت گردشگران خارجی با حضور در این بافت علاوه بر درک عظمت شهر شیراز، می‌توانند از نشانه‌های اصیل معماری موجود در این بافت لذت برده و از آن‌ها الگوبرداری کنند.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص اهمیت بافت تاریخی عنوان کرد: میراث فرهنگی باید ظرفیت‌ها، قیمت‌ها و واقعیت‌های موجود در بافت تاریخی را در نظر گرفته و سختگیری‌های قانونی خود را با مکانیزم‌های مناسب، در مسیر تسهیل در احیای این بافت، پاسخگو باشد.

او با بیان اینکه تمام دستگاه‌های اجرایی باید در احیای بافت تاریخی سهیم باشند، در ادامه سخنانش افزود: چنانچه قصد احیای بافت تاریخی شیراز را داریم باید جریان زندگی را در آن پررنگ کنیم.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنچه مسلم است نمی‌توان ملک‌های موجود در این بافت را نگه داشت و بر این اعتقاد بود که این املاک و ابنیه باید با همین سبک و شکل باقی بماند چرا که اینگونه نخواهد بود.

پاک‌فطرت اظهار کرد: در این راستا باید شهرداری، میراث فرهنگی و دولت اجازه تغییر کاربری املاک موجود در این منطقه را داده و شرایط را به گونه‌ای پیش ببرند که هزینه‌های سرمایه گذارانی که در این بافت اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند به آن‌ها برگردد.

او اظهار کرد: با ساخت هتل‌ها، مهمانپذیر‌های متنوع و موزه‌های کوچک می‌توان جریان زندگی را به بافت بازگرداند و برای آن ارزش افزوده قابل توجهی را ایجاد کرد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره بر ارزش بی‌بدیل بافت تاریخی شیراز تاکید کرد: ارزش و قیمت یک متر از بافت تاریخی شیراز باید قیمتش از گران‌ترین منطقه این کلان شهر بیشتر باشد.

پاک‌فطرت اظهار کرد: برای ایجاد رونق در این بافت باید مدیریت شهری بتواند با تعریف بسته‌های تشویقی سرمایه‌گذاران را برای حضور و سرمایه‌گذاری در آن ترغیب کرده و در بحث صدور پروانه ساختمانی به آنان کمک نماید و در مورد ساخت پارکینگ نیز به دلیل شرایط گذر‌ها و کوچه‌های موجود هیچ‌گونه سخت‌گیری به خرج ندهد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.