سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف:

گفت‌وگو با طالبان بخاطر منافع ملی ایران بود

وزیر امور خارجه گفت: گفت‌وگو با طالبان به خاطر منافع ملی کشورمان بوده است.

به گزارش  خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست رایسینیا ۲۰۲۱، در پاسخ به سوالی درخصوص بازدید طالبان از ایران گفت: ما گفت‌وگو‌هایی با طالبان داشته‌ایم. این گفت‌وگو اولا به خاطر منافع ملی خودمان بوده و دوما برای این بوده که آن‌ها را متقاعد کنیم که به صلح فراگیر در افغانستان نیاز است. طالبان باید بخشی از این صلح باشند و نباید این صلح را کنترل کنند.

ظریف در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران به طالبان القا کرد که آماده است هرگونه نشستی برای طالبان و دیگر گروه‌ها در افغانستان علی الخصوص دولت افغانستان مهیا کند تا برای پیشروی جهت رسیدن به صلح در چارچوب قانون اساسی افعانستان وارد مذاکرات جدی شوند.

وی تاکید کرد: به باور من تعهد نهایی آمریکا برای خارج از افغانستان به طرز مسئولانه گامی مثبت است.

ظریف در این کنفرانس آنلاین عنوان کرد: طالبان باید بر اساس راه و روش‌های دموکراتیک تغییر کنند. اگر آن‌ها می‌خواهند به ایدئولوژی‌های دهه ۹۰ خود بازگردند، چنین چیزی غیرممکن است چراکه امروز با افغانستانی جدید و متفاوت سر و کار داریم.
وزیر خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد که مهم است تمامی افغان‌ها بر سر آنچه که میخواهند به توافق برسند و سپس بر سر جزئیات چگونگی تشکیل آن کار کنند.

وی تصریح کرد که کشور‌های منطقه باید به افغانستان کمک کنند و بر لزوم اتحاد در منطقه جهت کمک به روند صلح افغانستان تاکید کرد.

ظریف در این خصوص گفت: ما باید اختلافاتمان را کنار بگذاریم و بر روی حسن تفاهم هایمان از جمله این حقیقت که امارت اسلامی در افغانستان تهدیدی علیه ماهیت پاکستان و امنیت ملی ایران و هند محسوب می‌شود، تمرکز کنیم.

وی اظهار کرد که نقش جامعه مدنی امروز در افغانستان با سال ۲۰۰۱ یا ۹۰ میلادی قابل مقایسه نمی‌باشد.

ظریف افزود: با اینکه همچنان مشکلاتی در کشور باقی مانده اند، ما باید از هر آنچه که در افغانستان به دست آمده است حفاظت کرده و از تداوم آن اطمینان حاصل کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
هدف وسیله رو توجیه نمی کنه!
ناشناس
۰۳:۳۸ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
ما اماده ی جهادیم .
به امر ولی خدا ، و با ظهور حضرت قائم تک تک این داعشی ها ، طالبان ، وهابی ها و هر گروه تندرو تکفیری در هر کجای جهان رو از دم تیغ تیز می گذرونیم ، یا باید توبه کنند و مسلمان و شیعه ی حقیقی بشن یا به ذلت و خواری در جهان و اخرت دچار بشن و مغلوب سپاه اسلام بشن .
این وعده ی خداست ، و چه کسی در عمل به وعده از خدا راستگو تره .
ناشناس
۰۰:۰۴ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
تو برو به برجاست برس غیر کارنامه سیاه برجامت چیز دیگری هم دارید
ناشناس
۰۰:۰۲ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
دیشب یه مستند از واردات اجناس کره ای به کشور ا پخش می کرد و قضیه ۴۸۰۰ میلیارد تومان تخلف و بخشش توسط وزیر صنعت وقت اون زمان را هم .بعد همون وزیر با کمال پر رویی بعد از چند سال که معلوم شده بود کارش اشتباهه باز هم از کارش دفاع می کرد و بدتر از اون راه کارهم ارائه میداد برای اقتصاد .ظریف هم از همون جنسه یعنی این دولت همشون از یه کرباسند همیشه طلبکارند و کارهاشون را درست می دونند هرچند که اشتباه بودن اون ۱۰۰ در ۱۰۰ مشخص شده باشه
ا
۲۲:۳۴ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
این همه سال از افغانیها تو ایران پذیرایی کردیم حالا اونها اب میدن نفت میخوان ؟
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
صلح در کشور همسایه و همزبان و مسلمان به نفع ایران ماست
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
منافع ملی ما مگه دست طالبانه !
ناشناس
۲۱:۴۲ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
به جای مذاکره با تروریست های طالبان ، شیر مرد های فاطمیون را روانه کشور خودشون کنید تا کشور خودشونو از بدبختی و فلاکت نجات بدن و حکومتی درست کنند . پای بچه های فاطمیون به افغانستان برسه کمتر از یکسال کلک تمام نیروهای طالبان و امریکا رو میکنند . و صلح و ثبات رو به افغانستان باز میگردونند .
ناشناس
۲۱:۳۹ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
منافع مالی!
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
طالبان یک گروه جنایتکار کثیف و بی رحمه. اگه توجیهی برا گفتگو با طالبان وجود دارد پس خیلی زودتر از اینا بایستی با اسراییل گفتگوهای صلح انجام می دادیم
ناشناس
۲۱:۲۰ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
به نظر من منافع ملی نبوده که شما با طالبان دیدار داشتید . منافع ملی قبلا نبود چرا الان .
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
عجب
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
آقای ظریف فقط مردم افغانستان نه طالبان اراذل و اوباش حمایت وگفتگو شودقطعا طالبان راقدرتهامیخواهندحاکم افغانستان کنندتا افغانستان همیشه بدبخت بماند
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
طالبان مگر نمی دانی که چقدر جنایت کرده
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
خواهشا کاندید نشو
ناشناس
۱۶:۳۹ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
واااای خدایا
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
فقط خدا میدونه اهداف شما چیه...
اگر واقعا برای سرافرازی ایران اسلامی،تلاشمیکنید خدا کمکتون کنه.
وگرنه خدا رسواتون کنه
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
هدف از مذاکره با طالبان سر داعش بود چون طالبان با داعش جنگید در عین حال کمک کرد داعش به سمت مرزهای ایران فرار نکنند فقط دعا کنید ایران عزیز زیر پرچم ولطف امام زمان باشه تا هر منافق دورو رو رسوا کنه
ناشناس
۱۶:۲۲ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
شنیدم افغانستان گفته نفت بده آب بگیر؟ درسته؟
پوریا
۲۱:۳۹ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
به نظرم باید دو تا موشک تو سد هایی که ساختن ول کنیم تا دیگه از این افاضات نکنن.
ناشناس
۰۰:۴۱ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
شاید
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
آب که سر بالابره قورباغه ابوعطا می خونه!
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
هیچی به هیچی
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
مذاکره و رابطه با طالبان بسیار کار درستی است باید دولت وابسته افغانستان بفهمه که ایران برای مطالبه حق قانونی خودش از رودخانه هیرمند به هیچ عنوان التماس نخواهد کرد واین حق مسلم رو خواهد گرفت.
ناشناس
۱۶:۰۵ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
اخه طالبان تومنطقه چی داره که برامنافعه توباشد اینها درحکومت قبلیشون نشان دادن چی بودن غیراز کشتن مردم بیگناه افغان حطانابودکردن اثارباستانیه ملی کشورشان بخدااگرپای این گروه درافغانستان بازشد همان کشتاروحکومت قبلی راادامه میدهند ایا توبهترمیدانی یا ملت بیچاره افغان حطا خوده تحلیل گران ودولت مسعولانشون امیدی به صلح باطالبان ندارند اینهاسابقه خرابی دارندگناه نابودیه مردم افغان رابه گردن خودتان نیندازین بیچاره افغانستان ازمابدتر
بختیاری
۱۶:۰۵ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
مذاکرات صلح افغانستان باید در کشور خودمان هم برگزار شود زیرا کشور همسایه و همزبان ماست.
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
تروریستی ؟
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
قومیت های ترک زبان هم می خوان جدا شوند چون همزبان با ترکیه هستند .!!!!!!
عمار
۱۵:۴۱ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
بسیار خوبه که ایران اسلامی بتواند در افغانستان صلح پایدار ما بین تمامی گروه ها بوجود آورد و بانی عملی خیر خواهانه شود برای روابط و مناسبتهای دو کشور هم بسیار عملی شایسته است انشاءالله که به نتایج مطلوب برسید . والسلام و صلوات التماس دعا .
ناشناس
۲۱:۲۲ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
خدا کنه که منظورشون واقعا این باشه اما من یک سوال دارم چرا الان مگه ما تازه با افغانستان همسایه شدیم . الان که منافع آمریکا ایجاب میکنه آقایون به فکر افتادند .