سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکار‌هایی برای حل حسادت کودکان به فرزند تازه متولد شده

یک روانشناس کودک گفت: حسادت فرزند اول به نوزاد تازه متولد شده از جمله دغدغه‌های والدین بعد از تولد فرزند دوم خواهد بود.

نازنین دسترنج مشاور و روانشناس کودک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص حسادت کودکان نسبت به خواهر و برادر‌های کوچک‌تر از خود اظهارکرد: یکی از مسائلی که خانواده‌های دارای چند فرزند در زمان تولد فرزند جدید آن مواجه هستند حسادت فرزند اول به نوزاد تازه متولد شده است. حسادت از جمله احساساتی است که هر انسانی در طول زندگی خود ممکن است آن را تجربه کند، اما چون کودکان نمی‌توانند احساساتشان را بیان کنند گاهی احساس حسادت در آن‌ها به شکل رفتار‌های منفی بروز پیدا می‌کند و بسیار مهم است که والدین روش‌های مدیریت احساسات را به کودکان آموزش دهند که برای ارائه این آموزش در ابتدا باید خودشان در مورد مدیریت احساسات آگاهی لازم را داشته باشند.

او افزود: یکی از مهمترین وظایف والدین و محیط‌های آموزشی از قبیل مهد‌های کودک و مدارس آموزش شناخت و کنترل احساسات به کودکان است.

این روان شناس کودک تصریح کرد: معمولا والدینی که به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند از حسادت فرزند اولشان به فرزند تازه متولده شکایت دارند در واقع زمانی که کودکی به تازگی متولد می‌شود احتیاج به توجه و مراقبت‌های بیشتری دارد و همین امر گاهی منجر به بی توجهی یا کم توجهی نسبت به فرزند اول خواهد شد و چون تا قبل از تولد فرزند جدید، فرزند اول کانون توجه والدین بوده است با انجام برخی رفتار‌های اغراق آمیز و غیر طبیعی از قبیل خشم، لجبازی و پرخاشگری سعی در جلب توجه والدین دارند.

او بیان کرد: در چنین شرایطی کودک حتی حاضر است با مورد تنبیه و غضب قرار گرفتن والدین توجه آن‌ها را نسبت به خود برگرداند و گاهی اوقات ممکن است کودک حسادت خود را به شکل دیگری مانند محبت‌ زیاد، محکم بغل گرفتن و بوسیدن مکرر نوزاد نشان دهد.

این روانشناس در خصوص راهکار‌هایی که والدین برای پیشگیری یا کاهش حسادت فرزند اول به نوزاد تازه متولد باید انجام دهند، گفت: بهتر است والدین قبل تولد نوزاد کودک را از لحاظ روحی و روانی برای پذیرش داشتن یک خواهر یا برادر آماده کنند.

دسترنج بیان کرد: والدین برای گفتن این خبر به کودک نباید عجله کنند، زیرا گذر زمان برای کودک نسبت به بزرگسالان بسیار طولانی است بنابراین تولد خبر نوزاد باید در اواخر بارداری گفته شود، همچنین کمک گرفتن از کودک در چیدمان اتاق و یا خرید وسایل نوزاد بسیار کمک کننده خواهد بود.

او ادامه داد: نشان دادن عکس یا فیلم‌های نوزادی خود فرزند اول، صحبت در مورد ناتوانی و آسیب پذیر بودن نوزاد یکی دیگر از راه‌های آماده سازی کودک برای پذیرش یک عضو جدید خانواده خواهد بود.

دسترنج تصریح کرد: بهتر است والدین بعداز تولد نوزاد یک هدیه را برای فرزند اول تهیه کرده و در صورت امکان انجام برخی از کار‌های نوزاد را به عهده کودک قرار دهند.

او گفت: داشتن یک برنامه مشخص برای گذراندن اوقات با کودک از جمله وظایف پدر و مادر برای کاهش یا پیشگیری حسادت نسبت به نوزاد خواهد بود همچنین بهتر است که والدین بطور جدا گانه برای کودک وقت بگذارند.


بیشتر بخوانید

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.