سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند نکته تغذیه‌ای درباره روزه‌داری

همزمان با نزدیک شدن به آغاز ماه مبارک رمضان، موضوع تغذیه مناسب، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و توجه به نکات تغذیه‌ای زیر می‌تواند به روزه‌داری کمک کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ساعات طولانی روزه‌داری در کنار لزوم انجام مسئولیت‌های روزمره می‌تواند وضعیت سلامت و انرژی بدن در طول روز را تحت تاثیر قرار دهد، اما رعایت چند توصیه و راهکار، می‌تواند کمک کننده باشد.

وعده غذایی سحری را حذف نکنید
در ماه رمضان تنها دو وعده غذایی سحری و افطار وجود دارد. حذف وعده غذایی سحر آسان است، زیرا افراد در این ساعت از شبانه روز معمولا میل به خوردن غذا ندارند. هرچند به گفته کارشناسان این نکته حائز اهمیت است که نباید وعده غذایی سحری حذف شود. نوع ماده خوراکی مصرفی در این وعده غذایی بر میزان انرژی فرد در طول روز تاثیر می‌گذارد.

بسیاری از اوقات افراد برای وعده‌های صبحگاهی و وعده سحری در ماه رمضان به کربوهیدرات‌های ساده رو می‌آورند. اما کربوهیدرات ساده انرژی بدن را برای طولانی مدت تامین نمی‌کند.

کارشناسان توصیه می‌کنند برای وعده غذایی سحری غلات کامل همراه با چربی‌ها و پروتئین‌های سالم و همچنین میوه‌ها و سبزیجات مصرف شود.


بیشتر بخوانید


تامین آب مورد نیاز بدن
مصرف آب کافی حائز اهمیت است و فوائد بسیاری برای سلامتی دارد. عدم نوشیدن آب کافی می‌تواند خلق و خوی فرد را تحت تاثیر قرار داده و احساس خستگی را در او تشدید کند که در نتیجه بر سطح انرژی و حافظه تاثیر می‌گذارد.

همچنین مصرف آب کافی می‌تواند به کنترل بیماری‌های مزمن کمک کند و در پیشگیری و درمان سردرد، میگرن، سنگ کلیه، یبوست و در حفظ فشار خون نقش دارد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تامین آب مورد نیار بدن میزان اشتها را کاهش می‌دهد.

اما در ماه رمضان که نمی‌توان در طول روز آب نوشید چگونه می‌توان آب مورد نیاز بدن را تامین کرد؟
کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند که فاصله زمانی افطار تا سحر را به تامین آب مورد نیاز بدن اختصاص دهید.

همچنین توجه به نوع خوراکی مصرفی در دو وعده غذایی سحری و افطاری هم کمک کننده است. درحالیکه در ماه رمضان میل به خوردن شیرینی جات بیشتر است بهتر است خوراکی‌های حاوی میزان آب بیشتر را جایگزین کرد.

به گفته کارشناسان بهتر است میوه‌ها و سبزیجات حاوی آب همچون توت فرنگی، هندوانه، طالبی، خیار، کدو سبز، فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.