سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بی‌حسی بازار سرمایه به شوک‌های پی در پی اخبار مثبت/ بورس دوباره جذاب می‌شود؟

با وجود آنکه چند وقتی است که خبرهای مثبت از سوی مسئولان بازار سرمایه به گوش می‌رسد اما سهامداران میل چندانی به ادامه روند معاملات در بورس ندارند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۶ ماهی می‌شود که بازار سرمایه در خواب خرسی فرورفته به گونه‌ای که حتی اخبار مثبت نمی‌تواند آن را بیدار کند. ناگفته نماند که علاوه بر شاخص بورس بعضی از مسئولان هم که مردم را با شور و اشتیاق به سرمایه گذاری در بورس دعوت کردند، خودشان را به خواب زده اند و گویی نمی‌خواهند تصمیمات اساسی در رابطه با اوضاع بازار سرمایه بگیرند.

از تصمیماتی که سازمان بورس سال گذشته قرار بود آن را عملی کند، اما در مرحله اجرا چندان موفق نبود، می‌توان به انتشار اوراق تبعی، بازار گردانی، تغییر ساعت معاملات، دامنه نوسان اشاره کرد.

تمام این بی ثباتی‌ها در تصمیمات سبب شد تا بازار سرمایه با ریزش مواجه شود و سهامداران را دچار زیان حداکثری کند، اما اکنون نیز با توجه به گذشت تقریبا یک ماه از سال جدید نه تنها شاهد بهبود وضعیت بورس نیستیم بلکه شاخص روند فرسایشی را در پیش گرفته است.

برای بررسی بیشتر چرایی منفی ماندن بازار سرمایه علی رغم خبر‌های مثبت با چند کارشناس به گفت و گو نشسته ایم.

دامنه نوسان نامتقارن نیازمند بازبینی اساسی 

وحید کشمیری پور کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با علل عدم واکنش سهامداران بازار سرمایه نسبت به اخبار مثبت، تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی که سبب چنین اتفاقی می شود، بحث تغییر دامنه نوسان به دامنه نامتقارن است.  این امر عامل موثری شده تا وقتی یک سهم در یک بازه زمانی با رشد مواجه می‌شود، هنگامی که می‌خواهد اصلاحی در قیمت خود داشته باشد سهامدارانش به سرعت صف فروش تشکیل می‌دهند.

او افزود: قرار بود تصمیم مذکور در رابطه با دامنه نوسان  نامتقارن موقتی باشد و تصور فعالان بازار سرمایه از چنین تصمیمی آن بود که مسئولان به منظور گرفتن تصمیمات اساسی‌تر برای تقویت سمت تقاضا چنین تصمیمی را گرفتند، اما صحبت‌های اخیر حاکی از ماندگاری علل الحساب این طرح دارد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: تصمیمات گرفته سبب شده در رابطه با دامنه نوسان و ادامه دار بودن آن سبب شد تا از یک طرف حجم معاملات کاهش یابد و از طرف دیگر همه سهم‌ها در صف‌های فروش باقی بمانند.

کشمیری پور گفت: پیشنهادی که ما به مسئولان دادیم آن است که یا دامنه را به حالت قبل خود بازگردانند یا آنکه دامنه را به مثبت یا منفی ۶ تغییر دهند در غیر این صورت به نظر نمی‌رسد که اوضاع بازار سرمایه بهبود یابد.

آب شدن سهام های ارزنده به پای تصمیمات نادرست مسئولان 

او تاکید کرد: اکنون منفی شدن بازار سرمایه سبب شده تا سهم‌های ارزنده نیز با زیان مواجه شود در کل باید گفت هر اقدامی که شاخص‌های بورس را دچار دستکاری کند می‌توان گفت بر خلاف قوانین جهانی است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اکنون بازار سرمایه دچار دو شک سیاسی است به گونه‌ای که سهامداران اکنون واهمه این مسئله را دارند که نکند قیمت دلار با اُفت مواجه شود، به همین منظور  نخست می‌توان به بحث انتخابات ۱۴۰۰ و دوم به بحث بر جام اشاره کرد.

کشمیری پور گفت: متاسفانه خیلی از مسئولان سیاسی با اظهار نظر‌هایی که انجام می‌دهند بر ریزش‌های بازار سرمایه دامن زده اند در حالی که خیلی از شرکت‌ها وضعیت سود دهی خوبی دارند اگر مسئولان سازمان بورس بتوانند تصمیمات تا حدودی درست و با ثبات را اخذ کنند به طور قطع بازار سرمایه بهترین محل برای سرمایه گذاری است.

علت تعلل فعالان بازار در خرید و فروش سهم چیست؟

فرهاد رمضان کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس با شگاه خبرنگاران جوان، در خصوص عدم واکنش سهامداران به خبر‌های مثبتی که در بازار سرمایه می‌تواند تاثیر به سزایی داشته باشد، گفت: اگر شاخص‌هایی که در بازار سرمایه وجود دارد همانند تولید، سود و نسبت‌های مالی به درستی عمل کنند به طور حتم اوضاع بازار سرمایه بهبود می‌یابد.

او بیان کرد: فعالان بازار سرمایه از آن جایی که اکنون منتظر حسابرسی ۱۲ ماهه شرکت ها، برگزاری مجامع و توزیع سود هستند تا حدودی در خرید یا فروش سهام تعلل می‌کنند، اما  در شرایط فعلی با توجه به اینکه برگزاری مجامع از فروردین ماه زنگش به صدا در می‌آید تا حدودی می‌توان به شرایط کلی بازار امیدوار بود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: اکنون در بازار سرمایه یک جو بی اعتمادی بین سهامداران حاکم شده، لازم به ذکر است اصل سرمایه گذاری در بورس این است که اشخاص باید ریسک پذیر باشند به سبب آنکه معنای سرمایه گذاری در این بازار به معنای تصمیم گیری در شرایط عدم اطمینان است.

رمضان گفت: باتوجه به اوضاع بی اعتمادی که طی ۶ ماهه اخیر در بازار سرمایه پیش آمده باید گفت تازمانی که این اطمینان از طریق تصمیمات درست به بازار باز نگردد نمی‌توان چندان امید وار بود که فعالان حقیقی و حقوقی به سمت این بازار حرکت کنند.

چه قدر طول می کشد تا  لیدر های صنایع مشخص شوند؟

او اظهار کرد: مانع سومی که اکنون بر سر راه بازار سرمایه قرار گرفته این است که فعلان بازار سرمایه نیم نگاهی هم به بخش صنعت دارند، به نحوی که ببینند آینده صنایع امسال به چه نحوی خواهد بود، نکته حائز اهمیت آن است که تحلیل و بررسی چنین مسئله‌ای نیازمند حداقل یک بازه یک الی دو ماهه است تا صنایع پیشرو بتوانند جایگاه خود را بدست آورند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مولفه انتخابات و انتظارات افراد می‌تواند بر روند معاملات تا حدودی تاثیر گذار باشد، اما عاملی قطعی نیست به سبب آنکه بازار سرمایه و صنایع حاضر در آن کار خودشان را انجام می‌دهند.


بیشتر بخوانید


اعتماد را به مردم باز گردانید تا  شاخص بورس تغییر مسیر دهد

محمد جواد شیخ کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه  با دلایل واکنش نشان ندادن سهامداران و فعالان بازار سرمایه اعم از حقیقی و حقوقی به خبر‌های مثبت در بازار سرمایه چیست؟ اظهار کرد: مهم‌ترین عامل در عدم واکنش بازار به اخبار مثبت آن است که مردم اعتماد خود را نسبت به کلیت بازار بورس از دست داده اند وقتی هم بحث اطمینان سلب شود دیگر نمی‌توان انتظار چندانی از سهامدارانی داشت که تازه وارد چنین بازاری شده بودند.

او تصریح کرد: بازار سرمایه اکنون به طور کامل برعکس شده به گونه‌ای که سهامدارانش با شنیدن یک خبر منفی که صحت و سقم آن هم مشخص نیست سریع واکنش نشان می‌دهند، که عامل چنین رفتاری را می‌توان وعده و وعید‌های بی پایه و اساس مسئولان دانست.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: اکنون تنها اتفاقی که شاهدش هستیم این است که بعضی از شرکت‌های تولیدی مثل فولاد مبارکه، مس ایران و ... بنا به سرمایه‌ای که در دست دارند اقدام به حمایت از سهم هایشان کرده اند، این در حالی است که نهاد‌های مالی باید این امر را انجام دهند.

شیخ گفت: اکنون سهامداران تازه وارد، هر مثبت شدنی را به منظور خروج سرمایه خود از بازار سهام می‌دانند به سبب آنکه می‌بینند بازار قصد مثبت شدن را به شکل پایدار را ندارد و به صورت بر عکس دارد عمل می‌کند و اگر سرمایه خود را در شرایط فعلی خارج کنند و به سمت بازار‌های موازی سوق دهند شاید با سود بیشتری مواجه شوند.

شاخص های بورس در گیر و دار سه اتفاق مهم 

او گفت: تمام مسئولان کشور آمدند و به مردم گفتند که سرمایه‌های خود را به بورس بسپارید حالا که اوضاع بازار سرمایه بر هم ریخته است چرا نمی‌آیند حتی از مردم عذر خواهی کنند یا آنکه زیان وارده را به نحوی جبران کنند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: روند شاخص در بازار تا چندماه آینده تغییر محسوسی نخواهد داشت به سبب آنکه چند عامل مهم اعم از افزایش اپیدمی ویروس کرونا، انتخابات ۱۴۰۰ و بحث بر جام را در پیش رو داریم که هر کدام به یک طریق می‌توانند بر این بازار اثر بگذارند.

در پایان با توجه به صحبت‌های صورت گرفته از جانب کارشناسان ذی صلاح باید گفت که بازار سرمایه برای آنکه به روال سابق بازگردد نیازمند تصمیمات اساسی و با ثبات از سوی مسئولان است در غیر این صورت نمی‌توان انتظار چندانی را از بازار سرمایه داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
جذاااب!
جالب بود
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
فقط امیدوارم اونایی که درک درستی از بازار سرمایه ندارن تو این یکماه از بازار خارج بشن
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
8 ماه داره بازار میریزه تو یه روند نزولی هرکی میخواست بفروشه تا الان فروخته الان بازار فکر میکنه اگه توافق بشه دلار بریزه سهام هم افت میکنه الان درد بازار اینه اون قدیمی های بازار کجان که بگن یه نگاه به چارت توافق هسته ای بندازید که بورس چجوری رونق گرفت
ناشناس
۱۴:۰۸ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
خیر
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
دلت خوشه مگه دیگه بورسی مونده یک نگاهی به خرید و فروشها بنداز دیگه کسی سمت بورس نمیاد اونهای که هستن دنبال فرصت هستن از بورس خارج بشن
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
واقعا که ...
امیر
۰۹:۴۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
بازار سرمایه و به طور کل فعالیتهای سرمایه گذاری یک کار کاملا تخصصی هست که نیاز به تحصیلات مرتبط و تخصص داره. چرا بسیاری از ما فکر میکنیم که هم سواد پزشکی داریم و هم سواد مالی و هم سواد ورزشی و... . چرا مردم بدون بهره مندی از نظر متخصص ها وارد بازار سرمایه شدن ؟ اگر مردم حرف دولت رو گوش میکنن چرا وقتی وزیر بهداشت التماس کرد سفر نرین و دورهمی برگزار نکنید همه سفر رفتن و اصلا اهمیتی ندادن ؟ به نظر من این صحبتها بهانه ای هست برای توجیه طمع ورزی مردم و البته یک شبه پولدار شدن که البته عواقب هم داره . الان هم به عنوان کسی که هم تحصیلات مرتبط با بازار سرمایه داره و هم تا حدی تجربه پیشنهاد دارم که دولت اصلا دخالت در بازار نکنه و حتی دامنه نوسان رو کاملا باز بذاره . این روزها و شرایط تقریبا قابل پیش بینی بود . و البته مردم عادی هم خودشون نباید مستقیم وارد سرمایه گذاری بشن .
ناشناس
۰۹:۰۹ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
الان اکثرا دارن از بورس ایران خارج میشن میرن به ارزهای دیجیتال باید دولت یه فکری به حال بورس کنه وگرنه اوضاع بورس وخیم میشه
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
دولت یکبار دخالت کرد نتیجشو دیدیم الان نباید هیچ دخالتی بکنه همین دامنه نوسان چه بلایی سر بورس اورد بازار سرمایه نیاز به ارامش داره که الان با اخبار سیاسی و نداره
علی
۰۸:۴۳ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
بابا تورو‌خدا این ضرر مارو جبران کنین دارم روانی میشیم
ناشناس
۰۳:۰۵ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
ریزش بورس تا کجاااا
بسه دیگه
ناشناس
۰۲:۲۹ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
سهامداران حقیقی را با وام ۵۰ میلیونی خرید سهام برای معامله شارژ کنید
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
این که بدتره
ناشناس
۰۱:۲۲ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
مردم با دلخوشی هجوم بردند و سهام خریدند تا شاید اینده مرهمی برای زندگی شان باشه.
ناشناس
۲۲:۴۸ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
بدبخت شدیم رفت حیف به اون ماشینی که زیر پام بود فروختم گذاشتم تو بورس دود شد رفت میخوام به باعث و بانیش فحش بدم ولی ولش کن فایده نداره اینا به فکر مردم نیستن
ناشناس
۲۲:۳۶ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
کافیه فقط چند روز مثبت بمونه ..دوباره تمام مالباخته ها هحوم میارن به بورس...چون راهی ندارن ومیخان مقداری از ضررشون جبران بشه
ناشناس
۲۲:۳۳ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
نوشدارو پس از مرگ سهراب
آقا دیگه اعتماد از بین رفته فقط ما رو گول زدند که نفروشید و بخرید که بازار برمیگرده ولی گنده ها و رانتی های بازار داشتن با پول ما خالی میکردن و میرفتن، هرچی میگفتند به نوعی فریب بود
دیگه کی اعتماد میکنه؟
Hasan
۲۲:۳۲ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
بخدا پول لازمم سهم کسرام و ثنوسا دارم همش قفلن تو صف فروش

باید به کی بگیم خداااااا
ناشناس
۲۲:۲۵ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
پولمو میخوام
مریم
۲۲:۱۶ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
مردم وما دیگه گول نمیخوریم این همه به مردم ضرر زدن من که یک کاروندم با وام پدل گذاشتم یک قرون سود نکردم وبلکه ۱۸ میلیون پولم رفت درد بشه به دل مفسدان بورس که پولهال من ومردم رو اونم پول حلال ذو حروم کردن بقیه که میلیونی ومیلیاردی ضرر کردن
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
بورس یه بازار تخصصیه بنابراین نیاز به دانش و اطلاعات تخصصی داره و هجوم مردم بدون کسب دانش و تخصص لازم به بورس همین نتیجه رو در پی داره و درصورتی که افراد بی‌تجربه و بی‌دانش از بورس خارج بشن، به تدریج بورس به وضعیت عادی سابقش برمیگرده.
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
خدا لعنت کنه باعث و بانیش رو
دلالای دلار و ملک و طلا سوداشونو بردن و خوردن، ما که برا تولید مملکت قدم برداشتیم به خاک سیاه نشستیم پول اضافه مم بوده ولی شب و روز براش زحمت کشیده بودم دولت بالا کشید رفت ۷۰ درصد از اصل پولم رفته!
چرا هیچ کس صدای ما رو نمیشنوه!
بی انصافیه به خدا!
ما شکایتمون رو پیش کی ببریم! خدایا خودت به فریاد ما برس
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
باشه
علی*
۱۹:۴۱ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
اعتماد به بورس دیگ کلا از بین رفت .. همین الانم مثبت شه دیگ کسی بورس نمیره
ناشناس
۱۸:۵۸ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
باید موجودی کدهای حقیقی که مرداد ۹۹ از بورس خارج نشدن و تو ریزش بازار سرمایشون رو از دست دادن بهشون برگرده تا بخشی از اعتماد ازدست رفته جبران بشه وگرنه این کارشناسی‌های و حرفهای مسوولان هیچ ارزشی دیگه نداره
بهنام
۱۸:۵۰ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
سلام.بورس را دولت سیاسی کرد تا کمبود بوجه خود را با پولهای مردم جبران کند.من اعتماد نکردم و بورس خرید فروش نکرد اما کسانی دیدم سود و کسانی هم واقعا بدبخت شدن.فکر کنم دوباره بشه اعتماد کرد به این بورس
ناشناس
۱۷:۴۶ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
تعداد بسیاری از سهامداران نزدیک به ۲ ماه یا بیشتر است که سرمایه شان را در خیلی از نمادها بلوکه شده میبینند و قادر به فروش تیستند و اصلا خرید و فروشی نمیشود
ماتند کفرا وبسویج و خفتر و......
این نشان از عدن نظارت و بیکفایتی ناظران و مسئولین بورس دارد
در بیشتر نمادها عرضه زیاد حقوقی و عدم حمایت از سهم باعث عدم اطمینان حقیقی میشود.مانند وخارزم و سپهر فولاد و...
با اینکه شرکتها سود دهی داشتند ولی
جالب اینکه در این چند ماه اخیر هر سهمی که افزایش سرمایه داشته منفی شده یا به مجمع رفته موجب ضرر سهامدار شده
H
۱۷:۴۳ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
با شروع واکسیناسیون عمومی از نیمه اردیبهشت و برگزاری انتخابات در پایان خرداد رفته رفته اوضاع بورس بهتر میشه .
ناشناس
۱۷:۴۳ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
دیگه گول حرفاشونو نمیخوریم،وقتی کشور این همه تحریمه و کلی از شرکتا دارن ضرر میکنن چه امیدی به بورس هست
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
عدم تصویب و توزیع سود و جمع آوری سود سهام به صورت انباشته در شرکتها و دامنه نوسان متقارن یا نا متقارن از عمده مشکلات هست اگر مثلا سهمی مثله شستای 1000 تومانی داشته باشید و این شرکت به ازای هر سهم 200 تومان سود بسازد و کل این مبلغ در مجمع تصویب و پرداخت شود سهامدار علاوه بر دریافت سود 20 میلیونیه سالانه سهم از رشد منطقی یا افت سهم استقبال میکنه و انگشتش رو ماشه فروش نیست اما وقتی میاد 2 تومن سود پرداخت میکنه و 198 تومن میره برا سود انباشته و بعدا به صورت افزایش سرمایه میشه انگشتها در هر نوسان روی گزینه خرید یا فروش هست بدون در نظر گرفتن ارزش ذاتی و بنیاد سهم میشه همین که هست
مورد دیگه مدیران بورس با قوانین بی منطق حجم مبنا و دامنه متقارن و نامتقارن ادعای صیانت از سرمایه ها رو دارن یکی هم نیست بگه بابا سرمایه خودمونه میخوایم آتیش بزنیم به شما جه مربوط با این قانون نقد شونده گی از بین میره و میشه اوضاع نابسامان امروز