سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ به ابهامات ثبت نام در سامانه املاک/۲

چگونگی ثبت نام ملکی که مالک آن متوفی است تا سرپرست خانواری که صاحبخانه نیست

بعد از گذشت ۶ روز از زمان ثبت نام در سامانه املاک و اسکان بسیاری از ثبت نام کنندگان با سوالات بسیار زیادی روبرو بوده اند.

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آغاز ثبت اطلاعات املاک و اسکان برای تمامی مردم از جمله مالکان شهری، روستایی و مستاجران باید به صورت کامل تمامی اطلاعات ملکی خود را ثبت کنند.

یکی از سوالات پر تکراری که از ۱۹ فروردین ماه تاکنون توسط بسیاری از مردم پرسیده شده است، مربوط به واحدهای مسکونی است که چندمالک دارد. این سوال در بین آن ها به این صورت پرسیده شده است که "افرادی که خانه های آن ها چند دانگش به نام همسر با فرزند است باید چگونه در سامانه املاک و اسکان ثبت نام کنند؟"

سوال: ثبت اطلاعات منازلی که دارای چند مالک است چگونه است؟

محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگار مسکن و شهرسازی باشگاه خبرنگاران جوان، در اینباره اینگونه پاسخ می دهد: ابهاماتی که بسیاری از هموطنان در ثبت اطلاعات املاک خود در سامانه املاک و اسکان با آن مواجه شده اند خانه‌های شریکی است که در این خصوص هریک از شرکا باید جداگانه مقدار دانگی که به نامشان است را ثبت کنند.

معاون مسکن و ساختمان با بیان اینکه برای این موضوع ثبت نام کنندگان به هیچ عنوان نگران نباشند چرا که در سامانه املاک و اسکان در هنگام ثبت اطلاعات از فرد می پرسند که چند دانگ از ملک به نام شما هست؟ گفت: زمانی که اطلاعات فرد اول در سامانه amlak.mrud.ir ثبت می شود، اطلاعات سایر اشخاص حذف می شود. در این زمینه هر نفر باید جداگانه اطلاعاتش را درج و در بخش میزان مالکیت مقدار دانگی که به نامش است را قید کند.

او با بیان اینکه سیستم پاسخگویی آنلاین در سامانه وجود دارد، افزود: مواردی هم با اخذ توضیح، بررسی و اعلام نتیجه می شود.  یکی دیگر از موضوعات این است که امکان ویرایش اطلاعات بعد از ثبت نهایی وجود ندارد؛ بنابراین لازم است در وارد کردن اطلاعات خود دقت لازم را به عمل آورید.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی توضیح داد: هر فرد و اعضای خانواری که در ملک مسکونی ساکن هستند ولی ملک به نام فرد دیگری سرپرست خانوار ملک خود را ثبت می کند.

سوال: ثبت نام ملکی که مالک آن متوفی است چگونه انجام می شود؟

محمود زاده همچنین در پاسخ به این سوال که اگر مالک یک ملکی فوت کند تکلیف ورثه چه خواهد شد گفت: ورثه پس از انحصار وراثت اقدام به ثبت ملک می کنند.

 واحدهای مسکونی که دارای سند مجزا و تفکیک شده هستند،  چگونه ثبت نام کنند؟

معاون مسکن وساختمان وزیر راه وشهرسازی درباره این موضوع که  واحدهای مسکونی  که دارای سند مجزا و تفکیک شده که توسط یک خانوار استفاده می‌شود باید مجزا ثبت شوند و اگر یکی از املاک اقامتگاه دوم تلقی نشود مشمول مالیات بر خانه خالی است هم گفت:  ملک خریداری شده که هنوز به مالک تحویل نشده است و در فاصله زمان خرید تا تحویل نهایی خالی بوده، چنانچه به میزان ۱۲۰ روز خالی و در اختیار مالک باشد، مشمول مالیات بر خانه خالی است. همچنین برای معافیت واحدهای وقفی استعلام از سازمان امور اوقاف و خیریه، ملاک است.

 محمود زاده با بیان اینکه چنانچه بهره‌بردار اطلاعات ملک را در سامانه درج نکند مالک می‌تواند با درج کد رهگیری اجاره‌نامه و یا شناسه سند و رمز تصدیق اجاره‌نامه رسمی خود از شمول مالیات خارج شود هم گفت: چنانچه محل سکونت فرد تغییر کرد باید ظرف مدت حداکثر یک ماه اطلاعات محل سکونت جدید خود را در سامانه املاک و اسکان، ثبت کند.

معاون وزیر راه وشهرسازی همچنین در پاسخ به این سوال که  درصورتی که بهره‌بردار اطلاعات ملک را در سامانه درج نکند، تکلیف مالک چیست هم گفت: مالک می‌تواند با درج کد رهگیری اجاره‌نامه و یا شناسه سند و رمز تصدیق اجاره‌نامه رسمی خود از شمول مالیات خارج شود.

 اگر محل سکونت فرد تغییر کرد، چه کاری باید انجام دهد؟

 او گفت: مالک اگر محل سکونت خود را تغییر دهد باید ظرف مدت حداکثر یک ماه باید اطلاعات محل سکونت جدید را در سامانه ثبت کند.

در پایان باید گفت؛ براساس این گزارش مالکان و ثبت نام کنندگان همچنین  در سامانه املاک و اسکان باید به نکاتی در هنگام ثبت نام توجه داشته باشند. برای ورود به سامانه لازم است با یک شماره همراه که مالکیت آن برای کدملی شما ثبت شده باشد وارد سامانه شوید.

همچنین متقاضیان برای ثبت واگذاری ملک در سامانه املاک و اسکان ضرورت دارد در کنار اطلاعات ملک در لیست املاک تحت مالکیت، گزینه ثبت واگذاری ملک انتخاب شود.

گفتنی است موجران باید واحدهای مسکونی خود را که در اختیار مستاجر است در قسمت افزودن ملک بعد از ورود اطلاعات ملک، در قسمت اطلاعات سکونت، گزینه "شخص دیگری ساکن است. " را انتخاب کرده و اطلاعات مستاجر  را در آن وارد نمایند.

همچنین چنانچه واحد مسکونی خالی نباشد و خالی نمایش داده شود وضعیت اقامت ملک خود را با انتخاب گزینه ثبت یا تغییر ساکن مشخص کنید. و وارد نمودن کد رهگیری برای ثبت فروش یا سکونت ملک الزامی نیست.

امکان ویرایش اطلاعات بعد از ثبت نهایی وجود ندارد. لازم است در وارد نمودن اطلاعات خود دقت لازم را به عمل آورید. ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir از روز پنجشنبه ۱۹ فروردین آغاز شده است. تمام سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی،   مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی مکلف هستند که اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت دو ماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در سامانه املاک و اسکان درج کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
عادل
۲۳:۵۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
یه سوال از برادران محترم و باهوش و با فکر و تدبیر وزارت راه : هررر روووززززز تو‌این‌کشور داره خونه فروخته ، خریده ، اجاره، رهن، میشه یعنی کسی‌که امروز تو این خونس باید بره اعلام‌کنه و ماهه دیگه خونرو عوض کرد باید دوباره بره و اعلام کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یا خدااااااااااا
عادل
۲۳:۴۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
چرا کسانی را که خط مبایل به نام‌خود ندارند وادار به خرید اجباری سیم کارت به نام‌خود میکنید؟ ایا این‌خود تحمیل هزینه اضافی‌ و نارضایتی نیست؟
محسن ابوالحسنی
۱۸:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
با سلام کسیکه در شهری دیگه زمینی بایر دارد در شهری زیر 100هزار نفر و ارزشی هم ندارم تکلیف این چگونه میشود
محسن ابوالحسنی
۱۸:۵۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
با سلام اگر کسی کارخانه ای در شهرک صنعتی دارد. چیکار کنه اونجاها دفترچه قرار داد داره. و یا اینکه یکی درصد کمی از خانه ای بنام اوست. و خودش در جای دیگه خانه داره چگونه میشود. متاسفم برای میئولین امر قبل از روشن سازی این گونه موارد طرحی را شروع کردند به اجرا تا عده ای نا وارد با دست خودشان باعث بشند . مالیات بیهوده ای را بدهند