به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، استیک با قهوه پیشنهاد امروز ما برای داشتن یک غذای متفاوت و پروتئینی به شما است. استیک یکی از غذاهای رستورانی بسیار محبوب است مخصوصا که اگر با سس سرو شود. تهیه این سس کاملا به هنر و تجربه آشپز بستگی دارد و هر فرد میتواند با توجه به ذائقه و سلیقه خود و خانوادهاش سس متفاوتی را با مواد متفاوتی تهیه کند. ولی به طور معمول استیک همراه با سس قارچ سرو میشود. علاوه بر سس، نکته بسیار حائز اهمیتی درباره پخت استیک وجود دارد که اشاره به آن خالی از لطف نیست. این نکته مربوط به مرینیت یا مزهدار کردن اصولی و صحیح گوشت است که باز هم به هنر آشپز و فنونی که بلد است برمیگردد.
امروز ما یک روش جدید، ولی بسیار کارآمد را برای مزهدار کردن استیک در دستور زیر آموزش دادهایم که در نگاه اول ممکن است کمی عجیب به نظر برسد. اما نگران نباشید وبهتر است بگوییم که مطمئن باشید که یکی از بهترین روشهای مرینیت گوشت مقابل شما است که میتوانید آن را برای هر نوع گوشتی استفاده کنید تا در نهایت گوشتی با بافتی بسیار لطیف والبته خوشمزه داخل بشقابتان داشته باشید. استیک با قهوه را طبق دستور زیر آماده کنید و در کنار سس مخصوص سرو کنید و شام فوق العاده را تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه استیک با قهوه خرد شده؛ یک وعده پروتئینی و دلپذیر
فیله گوساله تازه ۱۵۰-۲۰۰ گرم
روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
دو قاشق غذاخوری یک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری
شکر قهوهای یک قاشق چایخوری
پودر پاپریکا دودی یک چهارم قاشق چایخوری
پودر سیر یک چهارم قاشق چایخوری
پودر پیاز یک چهارم قاشق چایخوری
فلفل سیاه آسیاب شده یک چهارم قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص استیک
کره پاستوریزه دو قاشق غذاخوری
سیر یک حبه
موسیر نصف یک عدد
قارچ تازه ۲۰۰ گرم
عصاره مرغ بدون نمکع نصف فنجان
پودر آویشن یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
خامه ترش یک و نیم فنجان
پنیر پارمسان رنده شده یک و نیم فنجان خامه غلیظ یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه استیک با قهوه خرد شده؛ یک وعده پروتئینی و دلپذیر
انتخاب یک گوشت مناسب و با کیفیت و همچنین مزهدار کردن گوشت با چاشنیهایی مثل قهوه فوت و فنهای خاص به خودش را دارد که باید حتما بیشتر درباره آنها بخوانید و بدانید. برای تهیه این استیک با چاشنی قهوه باید یک ساعت قبل از شروع به کار، استیکها را از یخچال خارج کنید و روی آنها را با دستمال کاغذی خشک کنید. داخل یک ظرف یک قاشق چایخوری قهوه آسیاب شده، یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری شکر قهوهای را مخلوط کنید. یک چهارم قاشق چایخوری پودر پاپریکا دودی، یک چهارم قاشق چایخوری پودر سیر، یک چهارم قاشق چایخوری پودر پیاز و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده را هم اضافه کنید و مخلوط کنید.
هر دو طرف استیک را با یک براش سیلیکونی روغن زیتون بمالید. دو قاشق غذاخوری از مخلوط ادویه را روی استیک بپاشید و آن را با دست روی استیک پخش کنید و گوشت را اصطلاحا ماساژ دهید. سپس استیکها را کنار بگذارید تا حدود یک ساعت در دمای اتاق استراحت کنند. فراموش نکنید که روی استیکها را با سلفون پلاستیکی بپوشانید.
در همین حین که استیکها استراحت میکنند شما سس مخصوص استیک را آماده کنید. برای این کار ابتدا پوست سیر و موسیر را بکنید و قارچها را خوب بشویید. قارچها را برش بزنید. سیر و نصف یک موسیر را ریز خرد کنید و داخل یک ماهیتابه بزرگ بریزید. دوقاشق غذاخوری کره پاستوریزه اضافه کنید و سیر و موسیر را به مدت دو دقیقه با حرارت بالا تفت دهید. سپس قارچها را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا جایی که حجم قارچها کم شود.
آویشن و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید. پس از چند دقیقه نصف فنجان عصاره مرغ را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و هنگامی که سس از کنارههای تابه شروع به قل زدن کرد، خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود. اجازه دهید سس به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بپزد و غلیظ شود.
اکنون به سراغ استیکهای مزهدار شده بروید. تابه گریل را روی حرارت قرار دهید و کف آن را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون چرب کنید. وقتی که تابه داغ شد استیکها را داخل آن قرار دهید تا یک طرف آنها بپزد. برای این که استیکها خوب بپزند سه تا پنج دقیقه آنها را بلند نکنید یا تکان ندهید و هنگامی که کنارههای آنها پخته و قهوهای شدند آنها را برگردانید. به همین ترتیب طرف دیگر را هم بپزید. استیکهای پخته شده را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
هنگامی که استیکها آماده شدند، تابه سس را روی حرارت قرار دهید و یک قاشق غذاخوری پنیر پارمسان رنده شده داخل آن بریزید تا ذوب شود و سس را غلیظ کند. استیکها را برش بزنید و داخل بشقابتان بکشید و همراه با سس مخصوص نوش جان کنید.
نکات مهم برای تهیه استیک با قهوه
فراموش نکنید که استیکها تا چند دقیقه بعد از بیرون آوردن از تابه همچنان به پختن ادامه میدهند. پس آنها را بیش از حد گریل نکنید، چون سفت و غیر قابل خوردن میشوند.
حتما استیک را پس از گریل کردن پنج دقیقه کنار بگذارید. با این کار استیک راحتتر و بهتر برش میخورد.
شما میتوانید در کنار این غذا بشقاب سبزیجات مورد علاقهتان را به صورت پخارپز شده سرو کنید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/