سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطیب‌زاده: نیازی به مذاکره مستقیم با آمریکا نیست/ واشنگتن در عمل باید نشان دهد به دنبال تغییر مسیر است

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه سی‌ان‌ان اعلام کرد تا زمانی که آمریکا به توافق هسته‌ای نپیوندد، تهران به صورت مستقیم با واشنگتن مذاکره نخواهد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه، در گفتگوی اختصاصی با شبکه سی‌ان‌ان به تشریح مواضع ایران درباره گفتگو‌های وین پرداخت.

او در پاسخ به پرسش‌هایی از قبیل اینکه گفتگو‌ها و نشست وین در چه وضعی قرار دارد؟  آیا این امیدواری وجود دارد که این نشست بتواند سبب ورود مجدد به توافق هسته‌ای شود؟ اعلام کرد: حرکات در وین در مسیر صحیح قرار دارد. اقدامات مثبتی در جریان است که همه اعضای گروه ۱+۴ برداشته‌اند. (نشست) وین نشان می‌دهد که گفتگو امکان پذیر است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران افزود: می‌توان وضع مثبتی را حفظ کرد که با اقدام گروه ۱+۴ و ایران بوجود آمده است البته اگر آمریکا حاضر باشد به تعهدات خودش براساس قطعنامه ۲۰۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد عمل کند. در عین حال، ما در وضع حساسی قرار داریم. به نظر می‌رسد افرادی در درون دولت کنونی آمریکا هستند که بیش از پایبندی به توافق هسته‌ای دوران رئیس جمهور اوباما به تحریم‌های دوران ترامپ متعهد هستند. به نظر بنده، ​ این تصمیمی سیاسی است که رئیس جمهور بایدن باید اتخاذ کند. آیا او می‌خواهد توافق هسته‌ای را به مخاطره بیندازد یعنی همان توافقی که او به هنگام امضای آن، معاون رئیس جمهور (وقت) بود؛ طرفدار میراث شکست‌خورده و تحریم‌های ترامپ است یا اینکه عملا می‌خواهد از این شکست‌ها دور شود؟»

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالاتی از قبیل ایران دقیقا چه چیزی می‌خواهد؟ از نظر رئیس جمهور (ایران)، و وزیر امورخارجه (ایران) چرا این توافق (برجام)، توافق خوبی است؟ چرا همه شما فکر می‌کنید که باید به توافق (برجام) بازگشت یا اینکه توافق باید احیاء شود؟ هم گفت: «نظر ایران درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) همواره روشن بوده است. مذاکرات بسیار دشواری صورت گرفت که گروه ۱+۵ در آن زمان با مشارکت ایران و اتحادیه اروپا انجام دادند. پس از امضای توافق و مهرکردن آن ما تلاش کردیم آن (برجام) را اجرا کنیم. از آن زمان، ایران همواره موضعی یکنواخت داشته و تاکید داشته است که همه باید به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند باشند.

ایران چندین سال حتی پس از خروج آمریکا از برجام، آن را به صورت کامل اجرا کرد

او افزود: ایران برای مدت چندین سال برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را به صورت کامل اجرا کرده و به آن پایبندی داشته است حتی یک سال پس از آنکه رئیس جمهور ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد. حتی از آن زمان (خروج آمریکا از برجام) ایران همواره با صراحت کامل بیان کرده است که همه‌ی تحریم‌هایی که به صورت غیرقانونی از جانب آمریکا علیه ایران اعمال شده است باید برداشته شود؛ ​منظورم تحریم‌های اعمال شده یا مجددا اعمال شده یا اعمال شده با عنوان جدید در دولت ترامپ است که باید به گونه‌ای قابل راستی آزمایی و بلافاصله برداشته شود. این مسئله، موضع روشن و کاملا آشکار ایران بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: به نظر ما، این کار نه تنها منطقی است بلکه مسیری شدنی برای ایالات متحده به منظور بازگشت به توافق (برجام) و پایبندی کامل به آن است. «آمریکا بود که توافق را نقض کرد پس خود آن‌ها هم باید آن را درست کنند. آن‌ها می‌دانند که ایالات متحده باید چه کار‌هایی انجام دهد تا این توافق درست شود. تقریبا برای همه در داخل ایران امکان پذیر نیست که به آمریکا اعتماد کنند به ویژه پس از ۴ سال جنگ اقتصادی بی‌وقفه علیه مردم ایران. باید به خاطر داشت که دولت ترامپ همه تحریم‌ها را علیه ایران به آن علت اعمال نکرد که ایران برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نقض می‌کرد. ایران هدف تحریم‌های غیرقانونی و فرامرزی آمریکا قرار گرفت حال آنکه ایران به صورت کامل و با پایبندی کامل در حال اجرای برجام بود. پس از منظر منطقی، آمریکا است که باید به همگان نشان بدهد می‌خواهد از مسیری تغییر حرکت بدهد که دولت ترامپ شروع کرد.

خطیب‌زاده در ادامه این مصاحبه گفت: باید به خاطر داشت وقتی در سال ۲۰۱۵، برجام امضا شد ایران نخستین کشوری بود که این توافق را اجرا کرد و پس از چندین ماه راستی آزمایی یعنی وقتی در ژانویه ۲۰۱۶ آژانس بین المللی انرژی اتمی، موضوع فوق (پایبندی ایران) را تایید کرد ایالات متحده برداشتن کامل تحریم‌ها را شروع کرد که البته این اتفاق (رفع کامل تحریمها) حتی در دوران ریاست جمهوری اوباما نیز اتفاق نیفتاد. اما نکته مطرح این است که این بار، آمریکا باید به همه نشان دهد که در عمل و نه روی کاغذ، خواهان آن است که مسیر را معکوس کند و به صورت کامل و با پایبندی کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اجراکند.

ابتدا آمریکا باید تحریم‌ها را به صورت کامل و آنهم به گونه‌ای قابل راستی‌آزمایی بردارد

او همچنین اعلام کرد: ایران مسیر را برای حفظ توافق همواره کرده است. آمریکا دقیقا می‌داند که ایران برای حفظ این توافق چه کار کرده است. ما فکر می‌کنیم که ابتدا آمریکا باید تحریم‌ها را به صورت کامل و آنهم به گونه‌ای قابل راستی‌آزمایی بردارد و پس از راستی‌آزمایی این امر، ایران آماده است نه تنها گام‌های جبرانی را بردارد که به منظور پاسخ دادن به تحریم‌های اعمال شده از جانب ایالات متحده برداشته است بلکه درعین حال، حاضر است مسیر حرکتش را معکوس کند. همه اقداماتی که ایران صورت داده است قابل بازگشت است.»

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره احتمال گفتگوی مستقیم بین آمریکا و ایران در وین یا هر جای دیگر گفت: «هیچ گفتگویی اعم از مستقیم و غیرمستقیم در وین یا هیچ جای دیگری وجود نداشته است، زیرا هیچ نیازی به مذاکرات جدید وجود ندارد وقتی به صورت مفصل و کامل درقالب برجام مذاکره انجام داده‌ایم. آنچه در قالب گروه ۱+۵ و ایران و اتحادیه اروپا در مقام هماهنگ‌کننده برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) انجام می‌شود و آن را سازوکار کمیسیون مشترک می‌خوانیم، شناسایی فهرست کامل تحریم‌هایی است که آمریکا باید بردارد.

خطیب‌زاده افزود: گروه ۱+۴ یک کانال‌هایی برای گفتگو با آمریکا دارد تا اینکه ببیند ایالات متحده عملا چه نظری دارد. آمریکا باید به نقطه‌ای برسد که ما بتوانیم اجرای (برجام) را از جانب ایالات متحده راستی‌آزمایی کنیم. اینکه ایران و آمریکا بتوانند بار دیگر با هم صحبت کنند (یا خیر)، بستگی دارد به اینکه ایالات متحده به توافق (برجام) بازگردد و همه در میز گفتگو‌های برجام حضور داشته باشند می‌توان به این کار ادامه داد، اما تا آن وقت، هیچ گفتگو یا مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیمی بین دو طرف (ایرانی و آمریکایی) نخواهد بود.»

او در پاسخ به این پرسش که جدا از توافق هسته‌ای یا برجام، آیا در‌ها برای ایران به روی برگزاری گفتگو بر سر دیگر موضوعات باز است؟ هم اعلام کرد: نخست باید در این باره شفاف‌سازی کنم که همه تحریم‌ها بدون تفاوت قائل شدن بین قرار دادن افراد در فهرست تروریستی و خود تحریم‌ها باید برداشته شوند. همگان می‌دانند که دوره چهار ساله ریاست‌جمهوری ترامپ شامل تلاش برای از بین بردن برجام و هدف قرار دادن ایران می‌شد و همه تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا به شدت به برجام ربط دارند. بر کسی پوشیده نیست که همه مقامات در دوره ریاست جمهوری ترامپ اعلام می‌کردند در تلاش برای غیرممکن یا دشوار کردن روند پایبندی کامل به این توافق نامه از سوی هر دولت دیگری هستند.

هیچ کشوری بر روی زمین بر سر منافع ملی‌اش مصالحه نمی‌کند

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان افزود: از این رو، ما بر این باوریم همه تحریم‌های اعمال شده توسط ترامپ باید برداشته شود چه آن‌هایی که با عنوان‌های دیگری اعمال شدند یا آن‌هایی که بار دیگر اعمال شدند. همه اقداماتی که انجام شد باید به روندی باز گردند که در ژانویه سال ۲۰۱۷ تعیین شده بود. درباره دیگر موضوعاتی که شما به آن اشاره کردید باید بگویم شما بهتر از من می‌دانید که هیچ کشوری بر روی زمین بر سر منافع ملی‌اش مصالحه نمی‌کند و موشک‌ها درباره مسائل دفاعی ما هستند و بنابر این هیچ کسی نمی‌تواند درباره این موضوع صحبت کند.

سعید خطیب‌زاده اضافه کرد: اگر همسایگان ما درباره خرید تجهیزات نظامی آمریکا به ارزش صد‌ها میلیارد دلار صحبت می‌کنند که روانه منطقه ما شده است. اگر آن‌ها آماده متوقف کردن این روند هستند و اگر طرف دیگر درباره این موضوع صحبت می‌کند ما باید منتظر بمانیم و ببینیم چه اتفاقاتی روی خواهد داد، اما هیچ کسی قرار نیست درباره این نوع موضوعات گفتگو کند. درباره موضوعات منطقه‌ای هم بار دیگر می‌گویم تفاوت زیادی بین ما و آمریکا وجود دارد.

او گفت: ما همواره اعلام کرده ایم آمریکا شانه به شانه رژیم اسرائیل اقدام می‌کند و در واقع آن‌ها ریشه اصلی تعداد زیادی از مشکلات در منطقه ما هستند. اگر تهاجم آمریکا به منطقه ما روی نمی‌داد، اگر جنگ در افغانستان و عراق اتفاق نمی‌افتاد، در این صورت چنین جنگ بی‌پایان و دائمی در منطقه ما به یک موضوع عادی تبدیل نمی‌شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه اعلام کرد: تنها موضوعی که ایران و آمریکا بر سرش توافق کرده‌اند شامل حل و فصل برنامه هسته‌ای می‌شود که آمریکا متأسفانه تصمیم به خارج شدن از این توافق نامه گرفت و این موضوع سبب ایجاد مناقشه بین دو طرف شد و ما به واقع امیدواریم که آمریکا بتواند این موضوع را حل و فصل کند.

کسانی که در تلاش برای استفاده از تحریم‌ها به عنوان اهرم فشار هستند، ناکام می‌مانند

خطیب‌زاده در پایان گفت: نکته آخری که می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که به نظر می‌رسد افرادی در داخل دولت آمریکا هستند که در تلاش برای استفاده از تحریم‌ها به عنوان یک اهرم علیه ایران هستند. آن‌ها یک بار در این باره تلاش کردند، اما با ناکامی مواجه شدند و اگر آن‌ها بار دیگر چنین اقدامی انجام دهند باز هم با ناکامی مواجه خواهند شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۴ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
چرا گوشه راست، پایین عکسی که برای تیتر گذاشتید آرم CNN هست؟
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۲ فروردين ۱۴۰۰
چون مصاحبه با سي ان ان بوده و عکسم ماله همونه
عزیزم ببخشید
۱۵:۳۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
شناسایی فهرست کامل تحریم‌هایی است که آمریکا باید بردارد!!!!!!!!!!
واقعا برا این جمع میشید دور هم!!

مگه تو برجام تامه ننوشتین معلوم نکردین؟؟!!!
پیشنهاد نیدم این سری که تشریفاتتون رو بردید وین برجام نامه رو بذارید جلوشون بگید هر تحریمی که. در شرایط بیان شده صدق کند باید برداشته شود و هیچ موضوع و هیچ توضیح. و هیچ اضافه ای، اضافه نکنید!!!چرا میخواید خودتونو گرفتار نیرنگ بکنید....واقعا چرا دوباره میخواید بازی بخورید؟؟!!


از من به شما وصیت و نصیحت، هیچگونه جزئیاتی به غیر از آنچه که در برجام مشخص کردید، ندید.

توی این سریال کلاه قرمزی ، این جناب عزیزم ببخشید رو دیدین بخواد یه لیوان بده دست کسی چه بلایی سرش میاره!!!! آخرش هم آب که نمیده هیچ دیوانه هم میکنه!!!!
حالا تو خود حدیث مفصل بخوان از این....
ناشناس
۱۵:۳۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
ناشیگری ممنوع !!!!!!در مورد نخست وزیر کره که قرار است 22و23 این ماه بیاد توجه کنید ما در تولید محصولات خانگی هم خوکفا شدیم وهم هزاران نفر شاغل شدند وتعداد انگشت شماره قطغه که صرفه ندارد از خارج می آوریم مواظب باشید کلاه سرتان نرود وصدمه به تولید وامنیت وثبات کشور نزنید در مورد سرمایه گذاری زیر ساخت های قطعات موبایل ما نیاز به سرمایه گذاری برای صادرات به منطقه داریم ویا بعصی قطعات حساس
ناشناس
۱۵:۴۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
چی می گی آقا بله داخل داره تولید میشه ولی با سود هنگفت دارن به ملت می فرشن. هر جا رقابت نباشه و انحصار باشه فساد و بی کیفیتی میاره مثل صنعت خودرو.
ناشناس
۱۷:۲۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
تولید تولیده وافتخاره وشغل وامید ایجاد می کنه ولازم نیست در محصولات خانگی وماشین ما وارد کننده باشیم سرمایه گذاری در تولید قطعات موبایل ولوازم حساس الکتریکی به شرط صادرات از ایران
ناشناس
۱۹:۲۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
داستان دو قدم جلو وپنج قدم عقب نشه ! ایشان درست می فرمایند ما نباید در کاری که چند قدم جلو رفتهایم چند قدم عقب بیاییم بخاطر رقابت رقابت هم باید داخلی باشه نه وارداتی
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
اینها برای غالب کردن صنایع از رده خارج شده موبایل که دیگه موبایل تولید نمی کنه هم ممکنه بیان !!!!!
ناشناس
۱۶:۲۳ ۲۲ فروردين ۱۴۰۰
عزیزم نخست وزیر کره جنوبی از طرف آمریکا برای مذاکره غیر مستقیم میاد فکرکردی برای فروش لوازم خانگی قراره بیاد؟؟؟
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
به اروپاییان هم هیچ اعتمادی نیست
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
مثال تحریم های آمریکا علیه ایران همان مثال گذاشتن پای پلیس آمریکا بر گردن جورج فلوید است، آمریکایی ها ذاتشان جنایته با آنها باید مثل خودشان برخورد کرد احترام در مقابل آنها بی معنی است، در مقابل آدم مغرور باید مثل خودش بود.
علی علیه السلام می فرماید: کسی که بذای شما ارزشی قائل نیست اگر برای او ارزش قائل شوی به همان اندازه ارزش شما پایین می آید در مقابل اگر کسی مه برای شما ارزش قائل است برای او احترام بگذاری به همان اندازه شخصیت شما بالا میره.
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
چقدر رهبر گفت اقا دستتون بذارید روی زانوی خودتون یاعلی بگیدولی گوش نکردید الان کل مملکت رو وابسته یک قردادکردین،کل مملکت بسته شده به یک برجام!تا برجام کمرنگ میشه دلارو لوازم ومایحتاج مملکت میشه خداتومن وقتی پررنگ میشه رکود میاد!هراعتقادی داشته باشیم باید تابع حرف حق ومنطقی باشیم ،بله چندین چندبار گوشزد واخطار شد ولی کو گوش شنوا!الان هم منتظر یک معجزه شدید تا یک سند دوباره احیا بشه!ایران مگه کم منابع ونیروی کارنخبه داره؟مگه مردم دلسوز نداره؟این همه جوان زمان جنگ رفتن براز ناموس و خاکشون ولی شما بی تدبیرها چکار کردین با این مملکت!؟چکارکردین با ملت ؟ملتی که هرکدوم برای هم فدا می شدن الن چطوررفتار می کنن؟مرغ و تخم مرغ و مایحتاج مردمم هم کار دشمنه!؟کل ممالک برای کارهای ضروری جلسه دارند ولی شماها یک روز برای تخم مرغ یک روز برای کره یک روز برای مرغ !باید تاسف خورد برای این سطح مملکت داری بیسوادانه شما،گوش نکردید و ریال ملی رو اززمان قاجار تا به حال بی سابقه پایین اوردید،الان درمیان کل کشورها رتبه چندم رو داریم؟یک جزیره یا یک کشوری جنگ زده پول ملیش از ریال ما باارزش تره،چرا!؟ایران بااین همه منابع این وضع رو داره ،چرا؟
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
مگر زیر فشار چین وروسیه هستی برگردی باملت درمیان بگذاری این چه بر جام است که ما باید کرولا کور باشیم آنها ساز بزن ما برقصتم
ناشناس
۱۲:۲۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
بورس من قرمز هست
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
هر سربالایی سرپایینی داره عزیزم!
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
بورس که فقط سرپایینی هست اسلا سر بالایی نداره عزیز
ناشناس
۱۵:۰۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
بورس من هم بنفش تیره شده شاید تا فردا نارنجی مایل به صورتی بشه اونجوری بیشتر میپسندم
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
همسایه ما سال 94 فقط 25 میلیون در بورس سرمایه‌گذاری کرده بود 1700میلیون فروخت داد یک آپارتمان خرید، این سربالایی نبود، شما زمان سرمایه گذاری را درست انتخاب نکردی عزیز!