سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده چین در آژانس:

وین ممکن است شاهد احیای برجام باشد

نماینده چین در آژانس بین المللی انرژی اتمی از احتمال احیای برجام در وین در پی نشست طرفین این توافق بین‌المللی سخن گفت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه الجزیره، نماینده چین در آژانس بین المللی انرژی اتمی از احتمال احیای توافق هسته‌ای ایران در وین گفت.

وانگ اون روز جمعه در پایان نشست کمیسیون برجام در وین اعلام کرد: ما در حال رقابت با زمان هستیم تا واشنگتن و تهران به توافق هسته‌ای پایبند باشند. رضایت طرفین از کار کمیته‌های تخصصی را دیده ایم و وین ممکن است شاهد احیای توافق هسته‌ای باشد.

نماینده دائم چین در آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد: ما از اتحادیه اروپا خواستیم تا جلسات دوجانبه خود را ادامه دهد تا نظرات واشنگتن و تهران را به هم نزدیک کند.

نشست کمیسیون برجام پس از دریافت نتایج کارگروه‌های کارشناسی برجام، دقایقی پیش در وین پایان یافت. پیش از این نیز نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد طرفین توافق هسته‌ای از نتایج جلسات کارشناسی رضایت دارند.

بنا به توافقی که روز سه شنبه در نشست آغازی کمیسیون برجام میان طرفین صورت گرفت، دو کارگروه کارشناسی در حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای متشکل از همه اعضای کمیسیون مشترک شامل کارشناسان ایرانی به اضافه کارشناسان کشور‌های ۱+۴ تشکیل شده و در این مدت بررسی‌هایی را صورت داده و قرار شد نتایج اقدامات خود را امروز به نشست کمیسیون مشترک ارائه دهند.

در پایان نشست امروز کمیسیون مشترک برجام، توافق شد جلسه آتی کمیسیون در سطح معاونان در روز چهارشنبه آینده (۲۵ فروردین) در وین برگزار شود و بلافاصله در چارچوب گروه‌های کارشناسی، رایزنی‌های فنی و تخصصی به صورت فشرده جهت تهیه و ارائه فهرست اقداماتی که باید از سوی همه طرف‌ها در حوزه رفع تحریم و اقدامات هسته‌ای برای احیای برجام صورت گیرد، ادامه یابد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۵ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
من یک سری سوال در ذهنم پیش آمده و آنهم اینه که اگر تحریم ها را برداشتند و ماهم راستی آزمایی هم کردیم. بعد هم اورانیوم غنی شده مون رو دوباره از بین بردیم. آب سنگینمون رو صادر کردیم و بعد از یک ماه دوباره یک دبه جدیدی در آوردند تکلیف چیه؟ اونا با یک امضا می تونن دوباره تحریم ها رو برگردونند. حتی ممکنه با یک سخنرانی ساده سیاستمداران حاکم ایالات متحده پس از احیای برجام می توانند دوباره فضای رعب و وحشت جهانی از سرمایه گذاری و شراکت با ایران (حتی بدون خروج رسمی از آن را) ایجاد کنند ولی ما برای بازگشتن به همین جایگاه فعلی یعنی مثلا فلان مقدار مشخص آب سنگین تولید شده، فلان مقدار اورانیوم غنی شده 5 و 20 درصد، فلان تعداد سانتریفوژفعال از انواع مختلف، به حداقل یکسال زمان جدید نیاز داریم. ضمن اینکه در آینده شاید شرایط برگشت برای ما سختتر شده و یا اجماعی را علیه ما شکل بدهند.
آیا تضمینی برای دوباره شیطنت نکردن امریکا یا مثلا استفاده از مکانیسم ماشه در صورت بازگشت مجدد به برجام توسط هر دولتی از ایالات متحده در آینده، وضع تحریم های جدید به بهانه های دیگر پس از بازگشت به برجام و ...، بررسی و حداقل تعیین و پذیرش میزان خسارت وارده به ایران به دلیل خروج غیر قانونی امریکا از برجام. هزینه سیاست های خصمانه طی این مدت و یا حداقل یک عذرخواهی رسمی ساده یا چیزی شبیه به این. همراهی کنگره و سنا با سیاست های رئیس جمهوری فعلی امریکا و لغو کامل (نه تعلیق موقتی تحریم ها) و ...، آیا برای اینها فکری شده است؟
خواهشمندم حداقل از مسئولان مربوطه خواسته شود تا یک اطمینان مناسب (نه به مردم، بلکه به نظام، نمایندکان ملت و یا نهادهای مرتبط در نظام) بدهند تا دوباره مجبور نشویم پس از دست دادن، انگشتان خود را بشماریم و دیگران علیرغم سعی در فریب دادن، ما را متهم کنند که فریبکاری در ژنوم ما نهفته است!