سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان:

۱۳ درصد کودکان متولد شده در کشور بیماری ژنتیکی دارند

عبدالملکی گفت: ۱۳ درصد کودکان متولد شده در کشور بیماری ژنتیکی دارند وغربالگری و انجام مداخلات ژنتیک بهترین راهکار پیشگیری از تولد کودک معلول است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، فریدون عبدالملکی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بعد از ظهر امروز در آیین برگزاری هفتمین سمینار ملی و اولین وبینار بین‌المللی ژنتیک پزشکی در سنندج اظهار کرد: در کشور ما ۵۰ تا ۷۰ هزار معلول ژنتیکی در کشور متولد می‌شود، اما اگر مداخلات ژنتیک انجام شود تولد کودکان با معلولیت ژنتیکی کاهش می‌یابد.

او با اشاره به اینکه ۱۳ درصد کودکان متولد شده در کشور بیماری ژنتیکی دارند افزود: این آمار در برخی جوامع حدود سه تا پنج درصد است.

عبدالملکی با بیان اینکه هم اکنون تعداد ۷۰ هزار بیمار هموفیلی در کشور وجود دارد تصریح کرد: از این تعداد ۱۶۴ بیمار هموفیلی مربوط به کردستان است.

او با اشاره به مشکلات بیماران هموفیلی و خانواده‌های آن‌ها اظهارکرد: سالانه ۲۱ هزار دلار برای هر بیمار هموفیلی و نیز ۱۳۰ میلیون دلار برای تامین فاکتور‌های مورد نیاز این بیماران در کشور هزینه می‌شود.

عبدالملکی با اشاره به اینکه حدود ۲۵ سال پیش غربالگری در زمینه تالاسمی در کشور آغاز شده است، گفت: امروز میزان تلاسمی در جمعیت ۸۵ میلیون نفری به ۱۳ هزار نفر کاهش یافته است.

عبدالملکی با اشاره به اینکه سن مادر مهم‌ترین فاکتور و علل ابتلای کودکان سندرم داون است اظهار کرد: بالا رفتن سن مادر ریسک خطر ابتلا به تولد کودک مبتلا به سندرم داون را افزایش می‌دهد.

به گفته او، از آنجا که از هزار و ۵۰۰ تولد در میان مادران ۲۰ تا ۳۰ سال یک کودک مبتلا به سندرم داون متولد می‌شود، ریسک خطر ابتلا به این بیماری ژنتیکی در میان مادران سن بالا افزایش می‌یابد.

استاد و عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز گفت: سال گذشته با انجام غربالگری از تولد ۱۲ مورد تولد کودک مبتلا به ناهنجاری ژنتیکی پیشگیری بعمل آمد.

اسعد آذرنژاد با اشاره به فعالیت‌های پلی‌کلینیک و آزمایشگاه ژنتیک ماد سنندج گفت: سال گذشته هزار و ۵۰۰ زوج تحت پوشش خدمات مشاوره ژنتیکی قرار گرفتند.

او افزود: این غربالگری از تولد ۱۲ مورد ناهنجاری ژنتیکی در کودکان پیشگیری کرد.

آذرنژاد غربالگری ژنتیکی را لازم و ضروری دانست و گفت: آموزش، آگاهی بخشی به خانواده‌ها در زمینه غربالگری و مشاوره ژنتیکی با هدف تولد کودکان سالم ضروری است.

به گفته او، غربالگری و سونوگرافی در سه ماهه اول و دوم بارداری انجام می‌شود، این غربالگری‌ها احتمال تولد کودکان معلول را به صفر می‌رساند.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.