به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برگزاری کلاسهای عملی به صورت حضوری در روزهای کرونایی به معضلی اساسی برای قشر دانشگاهی تبدیل شده است، مشکلی که بی تدبیری مسئولان وزارت علوم در آن میتواند سلامت دانشجویان را به مخاطره انداخته و روز به روز میزان آمار مبتلایان، بستری شدگان و مرگ و میر ناشی از کرونا را افزایش دهد.
ستاد ملی مقابله با کرونا هم به منظور جلوگیری از عقب ماندگی دانشجویان از دروس مربوطه، اجازه برگزاری کلاسهای عملی را با رعایت شیوهنامههای بهداشتی تنها در شهرهای آبی و زرد صادر کرده و در مقابل به منع برگزاری این قبیل از دروس در شهرهای نارنجی و قرمز پرداخته است.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تبع ستاد ملی مقابله با کرونا به دانشگاههای سراسر کشور این ابلاغیه را صادر کرده و دانشگاهها هم مطابق آن، تصمیمات لازم را اتخاذ کرده و به اطلاع دانشجویان غیربومی رساندهاند که امکان برگزاری دروس عملی در شهرهای آبی و زرد و حضور در خوابگاه وجود دارد. در برخی از شهرها به ویژه تهران که در وضعیت زرد قرار داشتند، کلاسهای عملی برگزار شد، اما برگزاری این کلاس ها در سایر شهرها مستلزم بهتر شدن شرایط بود که البته با توجه به وضعیت قرمز فعلی تمامی تصمیمات به تعویق افتاده است.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره برگزاری دروس عملی اظهار کرد: تلاش بر این است که با حفظ شیوه نامههای بهداشتی در مناطقی که در وضعیت آبی و زرد قرار دارند با تعداد کمتری از گروههای دانشجویی بخشی از دروس عملی که امکان ارائه آنها به صورت مجازی وجود ندارد به صورت حضوری ارائه شوند.
حیدر میرفخرالدینی، معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: برخی از استانها در برگزاری دروس عملی با یک دیگر تفاوت دارند به این معنا که در برخی شهرهای زرد دروس عملی برگزار شدند، اما در بعضی شهرهای زرد دیگر با نظر معاونان آموزشی چنین اتفاقی نیفتد چرا که سلامت دانشجویان بیشتر حائز اهمیت بود.
محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: کشور از نظر بیماری کرونا به ۴ رنگ قرمز، زرد، نازنجی و آبی تقسیم شده است.
او افزود: طی چند روز اخیر شاهد رشد شهرهای قرمز بوده ایم و باید گفت که برگزاری حضوری کلاسهای آموزشی وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و وزارت علوم در این دوران ملغی شده و به صورت مجازی برگزار میشوند.
فرهادی تصریح کرد: در جلسات هماهنگی و متفاوتی که در وزارت بهداشت با دانشگاههای مختلف بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار کرده ایم، برگزاری کلاسهای عملی و تئوری به صورت حضوری ممنوع شده است.
او با بیان اینکه میتوان از چند طریق آسیبهای ناشی از ویروس کرونا را در زمان برگزاری دروس عملی کاهش داد، تاکید کرد: اگر دانشگاهها بتوانند کلاسهای عملی را به زمان بعد از کرونا موکول کنند بنابراین نباید در حال حاضر آنها را در هیچ شهری برگزار کنند یا اینکه آنها را به شیوه مجازی و تخصصی ادامه دهند تا سلامت دانشجویان به خطر نیفتد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: اگر دانشجویان مجبور به انجام پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی بودند یا قصد فارغ التحصیلی داشته اند باید حتما با رعایت شیوه نامههای بهداشتی و تایین ۴ متر فضا به ازای یک نفر یعنی با حضور تعداد اندکی دانشجو در یک کلاس و تامین تهویه مناسب با توجه به جهش ویروس کرونا کلاسها را به صورت حضوری برگزار کنند.
فرهادی گفت: در خواست ما از همه دانشگاهها این بوده که تا حد امکان تعامل ارتباطی به دانشگاهیان انجام شود تا آنها برای شرکت در کلاسهای عملی مجبور به سفرهای استانی نشوند، یعنی اگر دانشجویی در محل سکونت خود میتواند کلاسهای عملی را بگذراند بهتر است که شرایط مهمانی را به صورتی تسهیل کنند تا این افراد دروس عملی را در شهر زندگی خود اخذ کنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: با رعایت هرچه بیشتر شیوه نامههای بهداشتی میتوانیم تا حد امکان از شیوع و گسترش ویروس کرونا جلوگیری کنیم.
فرهادی افزود: نظر ما این است که دروس عملی در هیچ کدام از شهرهای آبی، زرد، نارنجی و قرمز به صورت حضوری برگزار نشوند، بلکه دانشجویان آنها را از شیوههای مجازی با تدابیری که دانشگاه ها اندیشیده اند، دنبال کنند یا اینکه زمان آن را به تعویق بیندازند و در صورت اجبار به برگزاری دروس عملی حتما از تردد بین استانی و بین دانشگاهی خودداری شود و عملا شیوه نامههای بهداشتی با جدیت و با دقت بیشتر کنترل و نظارت شود.
مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره برگزاری کلاسهای عملی اظهار کرد: اگر دروس عملی در شهرهای زرد بدون رعایت شیوه نامههای بهداشتی از سوی دانشجویان برگزار شود، صد درصد باعث به خطر افتادن سلامت قشر دانشگاهی خواهد شد بنابراین رعایت قواعد بهداشتی امری لازم و ضروری است.
او افزود: دروس عملی را نمیتوان به صورت مجازی برگزار کرد، اما دانشگاهها باید دروس تئوری را حتما به صورت غیر حضوری برگزار کنند تا سلامت دانشجویان به خطر نیفتد.
در حال حاضر که ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه برگزاری دروس عملی را در شهرهای آبی و زرد به دانشگاههای سراسر کشور داده است، این سوال پیش میآید که چرا وزارت علوم چنین تصمیمی را قبول کرده و آن را به تمامی موسسات آموزش عالی ابلاغ کرده است و چرا در این زمینه هیچ واکنشی از خود در برابر وزارت بهداشت نشان نداده است؟!
این درحالی است که برخی از دانشجویان ساکن در شهرهای زرد و خانوادههای آنها نگران تردد در اماکن عمومی و حضور در کلاسهای دانشگاه برای گذراندن دروس عملی هستند، چرا که شرکت در این کلاسها یا مستقر شدن در خوابگاهها هر چند با تعداد بسیار اندک و حتی با رعایت شیوه نامههای بهداشتی میتواند سلامت دانشجویان را به مخاطره بیندازد.
در حال حاضر بی تدبیری مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمعیت بسیار زیادی از قشر دانشجویی را با ترس و واهمه مواجهه کرده است؛ از این رو برخی محصلان برای اینکه سلامتشان به خطر نیفتد اقدام به حذف دروس عملی در ترم جاری کردهاند. بنابراین این وزارتخانه برای حفظ سلامت دانشجویان، نباید به هیچ عنوان اجازه برگزاری دروس عملی را در شهرهای زرد دهد.
بیشتر بخوانید:
هم اکنون که کشور با وضعیت قرمز مواجه شده و به گفته زالی، مدیریت ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران کمتر از ۱۲ شهر دارای وضعیت آبی، زرد و نارنجی هستند بنابراین تمامی کلاسهای عملی هم کنسل شدهاند، اما انتظار میرود تا مسئولان وزارت علوم بعد از اینکه پایتخت از وضعیت قرمز درآمد با اخذ تصمیمات درست تنها به شهرهای آبی مجوز برگزاری دروس عملی را دهند و با اتخاذ یک تصمیم نامناسب برای حضور فیزیکی دانشجویان در کلاسهای عملی یا کارگاهی باعث انتشار ویروس کرونا در میان دانشجویان نشوند و تا زمان عادیتر شدن شرایط برای برگزاری چنین دروسی دست نگهدارند تا امید خانواده ها برای فارغ التحصیلی فرزندانشان رنگ نبازد.
انتهای پیام/
زیبا نیست؟
امتحان برای ۵ نمره اگه قراره امتحان بديم پس درس های که دارن میدن بر اساس ۵ نمرهٔ بايد باشه نه ۱۶۰ صفحه درس بدی ازش فقط ۵ نمره بیاد
کلاس عملی مجازي که چيزي نگم بهتره....فقط ميان میگن کار های عملی انجام بدید ...آموزش نبايد بدن برای دروس عملی...
امتحان برای ۵ نمره اگه قراره امتحان بديم پس درس های که دارن میدن بر اساس ۵ نمرهٔ بايد باشه نه ۱۶۰ صفحه درس بدی ازش فقط ۵ نمره بیاد
کلاس عملی مجازي که چيزي نگم بهتره....فقط ميان میگن کار های عملی انجام بدید ...آموزش نبايد بدن برای دروس عملی...
امتحان برای ۵ نمره اگه قراره امتحان بديم پس درس های که دارن میدن بر اساس ۵ نمرهٔ بايد باشه نه ۱۶۰ صفحه درس بدی ازش فقط ۵ نمره بیاد
کلاس عملی مجازي که چيزي نگم بهتره....فقط ميان میگن کار های عملی انجام بدید ...آموزش نبايد بدن برای دروس عملی...
امتحان برای ۵ نمره اگه قراره امتحان بديم پس درس های که دارن میدن بر اساس ۵ نمرهٔ بايد باشه نه ۱۶۰ صفحه درس بدی ازش فقط ۵ نمره بیاد
کلاس عملی مجازي که چيزي نگم بهتره....فقط ميان میگن کار های عملی انجام بدید ...آموزش نبايد بدن برای دروس عملی...
وسایل نقلیه برای رفتن به دانشگاه چی؟؟
واکسن اول بیارید بعدش همه واکسینه شدن به این اقدام بپردازید ... با جان جوانان مملکت بازی نکنید ...
این موضوع بهتر هست الان اعلام بشه تا یکم از فشار دانشجوها کم بشه و برنامه داشته باشن. نه اینکه اخر ترم اعلام کنن چون عملا اون زمان دانشجو بدبخت شده و به خاک سیاه نشسته و زندگیشو باخته و برنامه هاش از هم پاشیدس. الان بگن تا یکم از فشار استرس دانشجوها کم کنن و بر اساس این برنامه بچینن.