به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نان چربی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شوشتر در استان خوزستان است. در ادامه شما را با طرز تهیه نان چربی آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
نان چربی شوشتری یکی از غذاهای سنتی است که در قدیم، ظهر روز عروسی برای خانواده داماد سرو میشد. این غذای خوشمزه را به راحتی در منزل میتوانید تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم جهت تهیه نان چربی:
گوشت بدون استخوان و با چربی نیم کیلو
لپه خیس شده ۲ پیمانه
پیاز درشت ۱ عدد
نمک و زرد چوبه به میزان لازم
زعفران ساییده شده یک قاشق غذا خوری
روغن (ترجیحا حیوانی) ۴ قاشق غذا خوری
کشمش سرخ در صورت تمایل ۱ پیمانه
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه نان چربی:
لپهها را تفت میدهیم (این کار بخاطر جلوگیری از له شدن لپهها در حین پخت است). پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت میدهیم.
گوشت را خرد کرده و به پیاز اضافه میکنیم. ادویه جات را اضافه و تفت میدهیم و سپس آب را اضافه کرده روی اجاق قرار میدهیم.
بعد از نیم ساعت از جوش آمدن غذا، لپهها را اضافه میکنیم. شعله را کم کرده تا پخته شود و زعفران را در آخر پخت به غذا اضافه میکنیم.
در این مرحله از طرز تهیه نان چربی وقتی غذا پخت کشمشها را تفت داده و با روغن به آن اضافه میکنیم. آب غذا را در ظرف گود و بزرگی ریخته و نانها را یکی یکی در آن خیس تا چربی آب غذا را به خود بگیرد.
وقتی یک طرف نان کاملا زرد شد در ظرف گذاشته و مقداری از مواد که گوشت و نخود میباشد در وسط آن قرار میدهیم.
فوت و فنهای پخت نان چربی
برای بهتر درست کردن نان چربی به نکات زیر توجه نمایید:
در صورت تمایل میتوانید کمی کشمش بی دانه (پلویی) هم روی آن بپاشید.
میتوانید نانها را روی هم بگذارید و مواد را یک جا بریزید یا اینکه برای هر کس جداگانه در ظرف مناسب سرو کنید.
اضافه کردن کمی زرشک غذا را خوشمزهتر میکند.
حتما لپه را از شب قبل در آب خیس کنید و اگر فراموش کردید آن را ۲ بار بجوشانید و آبش را خالی کنید و بعد بپزید البته قبل از این کار آن را با کمی روغن تفت دهید تا وا نرود.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/