سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عراقچی: اگر آمریکا جدی است باید تمام تحریم‌های ایران را بردارد

معاون سیاسی وزارت خارجه ضمن ابراز تردید درباره جدیت طرف آمریکایی در قبال برجام اعلام کرد اگر واشنگتن جدی است، باید آماده باشد تمام تحریم‌های اعمال شده علیه ایران را بردارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و رئیس هیئت ایران در نشست کمیسیون برجام و مذاکرات در وین، در گفتگو با شبکه پرس تی‌وی با اعلام اینکه «ما هیچ تمایلی به فرآیند گام به گام در احیای برجام نداریم» گفت آمریکا برای نشان دادن جدیت خود باید تحریم‌ها علیه کشورمان را لغو کند.

او عنوان کرد: امروز نشست اعضای کمیسیون مشترک برجام بدون حضور آمریکا برگزار شد. ما هیچ مذاکره مستقیم با غیرمستقیمی با آمریکا نداریم. گروه ۱+۴ بعدا با آمریکایی‌ها صحبت خواهد کرد و این در حیطه کاری آن‌هاست و به ما ارتباطی ندارد. ما تنها با گروه ۱+۴ مذاکره می‌کنیم. ما موضع خود را صراحتا به آن‌ها اعلام کردیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه در خصوص صحبت‌های رابرت مالی در خصوص عدم جدیت ایران برای احیای برجام گفت: صحبت‌های آقای مالی خود نشان‌دهنده عدم جدیت از سوی طرف مقابل است؛ چراکه آن‌ها بودند از برجام خارج شدند و تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کردند. حالا هم بدیهی است که آن‌ها باید تمامی این تحریم‌ها را در یک مرحله بردارند و این یک درخواست کاملا منطقی از سوی جمهوری اسلامی ایران است. ما تنها زمانی به طور کامل به تعهدات برجامی خود باز خواهیم گشت که آمریکا تمامی تحریم‌های اعمال شده علیه ایران را بردارد و این اقدام نیز می‌بایست از سوی ایران راستی‌آزمایی شود.

عراقچی افزود: ما کاملا در مواضع خود جدی هستیم؛ اما شک دارم که این جدیت در طرف مقابل هم وجود داشته باشد. اگر آمریکا جدی است، می‌بایست آماده باشد تا تمامی تحریم‌های اعمال شده علیه ایران را بردارد.


بیشتر بخوانید


او اضافه کرد: اگر ما به دنبال بازگشت کامل به تعهدات برجامی نبودیم، قبلا هم می‌توانستیم این کار را انجام دهیم و حتی زمانی که آمریکا از برجام خارج شد، می‌توانستیم کاملا از برجام خارج شویم. ما کاملا جدی هستیم و هیچ تردیدی در حسن نیت ایران وجود ندارد.

رئیس هیئت ایران در نشست کمیسیون برجام و مذاکرات در وین همچنین به خبرنگار پرس تی‌وی گفت: برجام تاکنون نیز تنها به خاطر ایران زنده مانده و ایران بهای سنگینی را برای آن پرداخته است. مردم ما از تحریم‌های آمریکا آسیب دیدند و اگر آن‌ها اکنون خواستار بازگشت به برجام هستند، می‌بایست تمامی تحریم‌های ضد ایرانی را در یک مرحله بردارند.

عراقچی طرح توافق مبنی بر دریافت یک میلیارد دلار از سوی ایران در ازای توقف غنی‌سازی را پیشنهادی مضحک خواند و افزود: همانطور که بار‌ها گفتیم ما هیچ تمایلی به فرآیند گام به گام در احیای برجام نداریم و چنین طرح‌هایی راه به جای نخواهند برد. آنچه ما باید بر آن توافق کنیم، مشخص کردن اقداماتی است که می‌بایست از سوی آمریکا و در یک مرحله صورت گیرد و همچنین اقداماتی که ایران می‌بایست بعد از راستی‌آزمایی انجام دهد. زمانی که در خصوص این دو فهرست از اقدامات تصمیم‌گیری شد، آن وقت می‌توانیم به اجرای کامل تعهدات از سوی طرفین بپردازیم. بنابراین، چنین طرح‌هایی هرگز موثر نخواهد بود و نباید وقتمان را برای آن تلف کنیم.

او افزود: اقداماتی همچون غنی‌سازی ۲۰ درصدی و موارد مشابه در برنامه هسته‌ای ایران، مبنی بر نیازهایمان است و تصمیم‌گیری در خصوص آن برعهده سازمان انرژی اتمی ایران است. تا زمانی که آمریکا به طور کامل به برجام بازنگردد، سیاست‌های ایران هیچ تغییری نخواهد کرد.

معاون ظریف دور نخست مذاکرات برجام در وین را سازنده توصیف و عنوان کرد: مذاکرات در مسیر درستی به پیش می‌رود؛ اما فعلا زود است که بخواهیم از موفقیت‌آمیز بودن آن صحبت کنیم. با این حال، ما امیدواریم و بر اساس سیاست‌ها و دستورالعمل‌های خودمان حرکت می‌کنیم و اگر طرف مقابل، بتواند به درخواست‌های ما جامه عمل بپوشاند، آنجاست که می‌توانیم این مذاکرات را موفقیت آمیز بدانیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۰۴ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
بازرسی ها دائمی و همیشگی
غنی سازی اورانیم در ایران تا سال 2025 به صفر باید برسد
محدود شدن صنعت دفاعی ایران از دست اورد های این نشست در وین بود
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
شما خودتون کی تحریم ها را برمی دارید؟
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
اینم از عاقبت مذاکره، لعنت بر کسی که بگه مذاکره ...
2 حالت بیشتر نیست یا همین روال رو بریم جلو و به داخل توجه کنیم و هرچند سخت به پیش بریم یا اینکه جنگ بشه و اونم دوحالت داره یا پیروزی که اوضاع خیلی خوب میشه یا شکست که اونموقع دیگه مذاکره می کنیم اما باید مراقب بود که : نصر من الله و فتح القریب .
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
چرا چیزی که نمی دونی میگی؟ چرا جنگ بشه؟ اگر می خواستند که حمله کنند این همه وقت خودشون رو تلف نمی کردند و این همه تحریم نداشتیم وضعیت الان ما هم تقصیر دیپلمات های ما هست که سرشان شیره مالیده شد.