سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بورس چگونه از قرارداد ایران و چین سود خواهد برد؟

به گفته کارشناسان، بازار سرمایه ایران تازه کار است و نیازمند مطابقت با استاندارد‌های جهانی است، بنابراین برا‌ی ارتقای بورس باید زیر ساخت‌های آن فراهم شود.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هفتم فروردین امسال، سند جامع همکاری ۲۵ ساله ایران و چین که یک توافق سیاسی، استراتژیک و اقتصادی با جنبه‌های پنهان محسوب می‌شود، توسط محمد جواد ظریف و وانگ یی وزیرخارجه چین به امضا رسید. با توجه به اهمیت این قرارداد و تاثیری که می‌تواند بر حوزه مالی و بازار سرمایه کشورمان داشته باشد، لازم است تا تمام جوانب آن به طور کامل بررسی شود.
 
بنابراین برای شفاف شدن و لزوم به کارگیری این قرارداد در راستای بازار سرمایه باید تمام نکاتی که به ارتقای جایگاه فعلی بازار سرمایه کمک می‌کند، مورد توجه قرار دهیم. در این خصوص گفت و گویی با کارشناسان این حوزه انجام داده‌ایم.
 
پیمان مولوی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه اگر در راستای توافق ایران و چین، تفاهم نامه‌ای در رابطه با بازار سرمایه امضا شود، چه مفاد و نکاتی باید لحاظ شود تا به نفع بازار سرمایه تمام شود، بیان کرد: هر تفاهمی که بخواهد در حوزه مالی و سرمایه گذاری تاثیر گذار واقع شود، نیازمند قبول زیرساخت‌های جهانی است. یکی از این مکانیز‌ها در ایران که درگیر مباحث سیاسی شده، موضوع FATF است.


او افزود: برقراری ارتباط میان بورس ایران و شانگ‌های بدون پذیرش FATF و وجود تحریم‌ها امکان پذیر نخواهد بود. چیزی که اقتصاد ایران قبل از هر چیز به آن نیازمند است، برداشته شدن کامل تحریم‌ها، قبول FATF و تبدیل شدن به یک کشور بدون ریسک مالی و اقتصادی برای شرکای بین المللی است که در حال حاضر این موضوع امکان پذیر نیست.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه چین بعد از بازار سرمایه ایالت متحده به عنوان بزرگترین بازار سرمایه جهان در رتبه دوم جهانی قرار دارد. اگر تفاهمی صورت بگیرد، فرصت‌های زیادی در حوزه کالایی و عرضه شرکت‌ها فراهم خواهد شد. اما واقعیت امر این است که این قبیل فرصت‌ها سال‌هاست که از شرکت‌های ایرانی سلب شده است، زیرا پیش نیاز‌های حضور در بازار سرمایه جهانی به طور کامل روشن است. بازار سرمایه ایران تازه کار است و نیازمند مطابقت با استاندارد‌های جهانی است.

مولوی افزود: تا زمانی که تحریم‌ها در حوزه مالی، بانکداری و سرمایه گذاری به طور کامل برداشته نشوند و اقتصاد ایران مکانیزم‌های موجود در جهان را نپذیرد، باقی موارد نمی‌تواند کمک شایان ذکری در این خصوص به بازار سرمایه داشته باشد.

استفاده بهینه از قرارداد با فراهم شدن زیر ساخت‌ها

عرفان هودی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، درباره موارد متناسب با بازار سرمایه در توافق نامه ایران و چین، بیان کرد: آن چه که نیاز بازار سرمایه است و به ارتقای آن کمک می‌کند این است که باید زیر ساخت‌های لازم فراهم شود. به عنوان مثال، امضای هر قرار داد یا تفاهم نامه‌ای نه فقط با چین، بلکه با هر کشوری می‌تواند منجر به صادارت نفت کشور ما شود و در نتیجه تاثیر زیادی بر بازار سرمایه خواهد گذاشت.

او در ادامه افزود: بر این اساس باید قراردادی بسته شود که منجر به افزایش قیمت فولاد شود و بتواند باعث رونق صادرات شود. بیش از ۷۰% از بازار سرمایه ایران به قیمت‌های جهانی (کامودیتی‌ها، پالایشگاه، نفت و دلار) وابسته است و حدود ۳۰% بازار سرمایه به لحاظ قیمتی دست خود کشور است. این ۳۰ درصد نیز به دلیل عدم اعتماد به شرایط فعلی بازار، دست نیافتی است؛ بنابراین اگر قرار است تفاهم نامه‌ای صورت بگیرد، باید حدود ۷۰ درصد از بازار را در بر بگیرد. گشایش در حوزه صادرات سبب ورود ارز به کشور می‌شود و به تبع آن اصلاح صورت‌های مالی شرکت‌ها را در پی خواهد داشت و در نهایت موجب سود آوری شرکت‌ها خواهد شد.

تاثیر مثبت قرارداد ایران و چین بر حوزه‌های سخت افزاری

پیمان حدادی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که اگر در راستای توافق ایران و چین، تفاهم نامه‌ای در رابطه با بازار سرمایه امضا شود، چه مفاد و نکاتی لحاظ شود تا به نفع بازار سرمایه تمام شود؟ بیان کرد: تنها موضوعی که چین می‌تواند در حوزه بورس کمک کننده باشد، مباحث سخت افزاری و نرم افزاری است. چین می‌تواند به ایران یک پلتفرم هم افزایی بدهد که دچار مشکل نشود و حفره‌ای نداشته باشد. این نرم افزار‌ها می‌توانند برای سیستم‌های معاملاتی آنلاین یا سیستم کارگزاری‌ها باشد. در سایر حوزه‌ها چین نمی‌تواند کمک قابل توجهی به بازار سرمایه کشور ما داشته باشد، زیرا مسئولان حوزه بازار سرمایه خود را از همه لحاظ با دانش و آگاهی کامل می‌دانند و به همین سبب اصلا نیاز به تغییرات نمی‌بینند.

او ادامه داد: بحث دیگری که مطرح می‌شود، گسترش ابزار‌های مالی است چرا که کمیته فقهی بعضی از ابزار‌های مالی را شرعی نمی‌دانند؛ بنابراین مانند بحث فروش استقراضی، باید ابزار‌های مالی را گسترش داد. این ابزارها در بورس‌های دنیا وجود دارند و عمدتا بیشتر از سهام پایه فعال‌تر هستند.


  • بیشتر بخوانبد

دلیل منفی بودن و درجا زدن شاخص بورس چیست؟


علیرضا باغانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، درباره موارد متناسب با بازار سرمایه در توافق نامه ایران و چین، بیان کرد: بازار سرمایه ایران بیش از هر چیزی نیازمند سرمایه گذار است. اگر کشور چین به گونه‌ای سرمایه گذاری کند که این شرکت‌ها از دست ایران خارج نشوند، بسیار می‌تواند به بورس ایران کمک کند.

او ادامه داد: در بورس شرکت‌هایی حضور دارند که طرح‌هایی برای توسعه دارند، اما امکان سرمایه گذاری برای آن‌ها وجود ندارد. حال اگر چین بیاید و در این شرکت‌ها سرمایه گذاری کند، ورود یک خون تازه به این شرکت‌ها محسوب شده و به سود آوری شرکت‌ها کمک زیادی خواهد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در کل، بازار سرمایه ما نیازمند سرمایه گذاری به شکل بلند مدت است و این دید بلند مدت بسیار اهمیت دارد. مسئولان کشور باید چین را ترغیب به سرمایه گذاری بلند مدت کنند، زیرا ایران جز معدود کشور‌هایی است که بدهی خارجی ندارد و بنابراین، سرمایه گذاری در ایران یک توجیه اقتصادی دارد.

در پایان با بررسی نظرات مختلف کارشناسان، می‌توان نتیجه گرفت که بلاشک می‌توان از سند جامع همکاری ایران و چین این انتظار را داشت که گسترش همکاری‌های بین المللی راهگشای بسیاری از مشکلات حوزه مالی کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب ها: بورس ، همکاری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۴۷ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
این اقا فقط داره fatfرا تعریف می کنه ومثل روحانی همه چیزهاروبه غرب گره میزنه دنیا فقط غرب نیست عزیزان
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
درصورت‌اجرای‌معاهده،چه‌لعنتها‌که‌فردا‌برباعث‌وبانیش‌نخواهدشد!‌ وای‌برما....
ناشناس
۰۴:۰۶ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
چین کمونیست چه ربطی به ما داره نمیفهمم بعد دو روز خلیج فارس و برای ماهگیری بهشون دادید مثل جارو برقی عمل کردن بعد با روسیه قرارداد نیروگاه هسته ای بستید چه بلاهایی که سرمان اور کلا چرا از بد و بدتر شما ها دنبال بدترشین
ناشناس
۰۲:۵۰ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
دولت با این مدیریت عرضه نگهداری سرمایه داخلی رو نداره چه برسه به خارجیش.دولت توی بورس فقط بفکر غارت کردن ملته
ناشناس
۰۲:۲۱ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
عجبا دولت روحانی بورس را نابود کرد حالا میخواد با پول چینی ها اونا احیا کنه !!!
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
با ذكر مثال يك كشور نام ببريد كه از قرارداد با چين سود برده باشد پنج سال گذشته باشه از امضا قرار داد با ذكر مثال يك كشور نام ببريد از توافق و قرار داد با امريكا ضرر برده باشه ادمين جان نظرم رو تاييد كن شايد من در گمراهي به سر ميبرم يكي چيزي نوشت اگاه شدم
ناشناس
۲۳:۱۷ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
هیچ جوری
ناشناس
۲۳:۱۴ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
شماکه میدونستید دولت تدبیر نداره چرا طمع کردید پول گذاشتید تو بورس؟
حالا بکشید.
ناشناس
۲۲:۴۷ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
آقا تو ایران فقط مثل خوداشون دلالی ما آوردیم تو بورس هم سودی کنیم هم کمکی کرده باشیم به اقتصاد خراب مملکت بلکه کمکی بشه برای صنعت ولی جیبمون رو زدن، خدارو شکر ماهم باضرر کشیدیم بیرون باز زدیم دلالی ضرر جبران شد به سود هم رسیدیم
ولی بیشترین ضرر رو بالادستیا می کنن بااین بی اعتمادی که رواج دادن...
ناشناس
۲۲:۰۳ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
ترکمنچای گلستان
ناشناس
۲۰:۵۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
بورس اگه با این قرارداد بشه یه گول مالی دیگه کرد و چار ریال مونده هم بیاد جلو دیگه تا ۹۰ درصد حل شده
شاهین
۱۹:۴۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
سهامداران خرد را به خاک سیاه نشاندند. امان از این دولت بی‌تدبیر
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا میشه بگید این دو سه خط نتیجه گیری آخر رو از روی صحبت کدام یک از این دوستان برداشت کردید؟؟؟ اصلا مگه می دونید توافق چی بوده یا خواهد بود که بخواید اثراتش رو بر بازار بسنجید؟؟؟
گشتاسب
۱۸:۵۴ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
این داستانهای خود بافته چیه سهام شرکتها رو به وینی ها میفروشید .یا تولیدات کارخانه های موجود در بورس .اصلا تولیدات کارخانه ها رقابت پذیرند .این کشور با سیاست بازیها و اشخاص حاضر در فضای سیاسی و جو حاکم از نظر اقتصادی و رفاهی برای اکثریت ملت درست بشو نیسا چون نمیخواهن مردم بدون مشکل باشند.
ناشناس
۱۸:۴۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
پول مردم تو بورس نابود شد
ناشناس
۱۸:۴۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
باشگاه خبرنگاران هم ظاهرا در زمین دولتی ها و آمریکا بازی میکنه که همه چیز را به پذیرش fatfربط می‌دهد.خیلی جالب با چنین مطالبی زمینه فکری را برای پذیرش ننگ نامه هایی که حرف غربی ها و آمریکایی ها هم هست آماده میکنید
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
ای خدازدچین اومد توبورس ایران
مهری
۱۷:۴۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
متاسفانه ما همیشه زیر ساخت هامون مشکل داره
ناشناس
۱۷:۳۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
سلام ، جالب بود
مصطفی
۱۷:۱۱ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
همیشه فعل آینده «خواهد» گفته می‌شود ولی کی میشه حال می‌شود، تا حالا که نشده.
ناشناس
۱۷:۰۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
2 ماهه ۱۰۰ تا نماد هم مثبت دیده نشده به داد بورس برسید اگه غیرت دارید
مصطفی
۱۷:۱۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
مگه قرار بود مثبت بشه.
ناشناس
۱۸:۱۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
واقعا