سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هجوم موش‌ها به مزارع کشاورزی /نبود مارها و عقاب‌ها دردسرساز شد

خشکسالی سبب می‌شود تا میزان آفات و حیوانات موذی در زمین‌های زارعی افزایش یابند که در همین زمینه کشاورزان بخش کاخک گناباد از افزایش عجیب موش‌ها در مزارع خبر می‌دهند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،یکی از کشاورزان بخش کاخک گفت: زعفران یکی از اصلی‌ترین محصولات ما است و یک سال چشم انتظار هستیم تا این محصول فرا برسد، اما متاسفانه طی چند ماه اخیر تعداد موش‌ها در مزارع زعفران بسیار زیاد شده‌اند.

او با انتقاد از جهاد کشاورزی در زمینه مبارزه با این گونه حیوانات افزود: تمامی پیاز‌های زعفران‌ها را موش‌ها خورده‌اند و جهاد کشاورزی فقط نظاره‌گر بوده و اقدامی برای مبارزه با آن انجام نداده است.

طاهری از کشاورزان بخش پسکلوت گناباد گفت: در این منطقه سن گندم به محصولات آسیب می‌زند و باید جهاد کشاورزی دست به کار شود.

او افزود: کشاورز یک تولید کننده است و این مهندسان جهاد هستند که باید کار علمی و نحوه مبارزه را آموزش دهند، یک سال با سن گندم دست و پنجه نرم می‌کنیم و یک سال با ملخ‌ها محصول هم در آخر برداشت به دلیل همین آفت‌ها کیفیتی ندارد.

برای پیگیری این مطالبات کشاورزان گنابادی به سراغ مسئولان جهاد کشاورزی گناباد رفتیم

علی مؤذن، مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گناباد گفت: میزان افزایش تعداد موش‌ها در منطقه کاخک به دلیل تغییرات اکوسیستمی و تغییر زنجیرغذایی است و دلایلی مانند از بین رفتن عقاب‌ها که موش‌ها را دیگر شکار نمی‌کنند و یا از بین بردن مار‌ها توسط خود کشاورزان باعث شده تا میزان موش‌ها افزایش یابد.

او افزود: برای مبارزه با حیوانی مانند موش روش‌های مکانیکی و شیمیایی توصیه می‌شود که در منطقه کشاورزان از روش مکانیکی مانند دود موتور یا گاز استفاده می‌کنند و در روش شیمیایی از طعمه‌های مسموم که البته دقت لازم خود را این کار می‌طلبد.


بیشتر بخوانید



مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گناباد در زمینه آفت سن نیز ادامه داد: بیشترین مناطق در روستا‌های رهن، ریاب، بهاباد و قوژد است که البته تراکم آن‌ها زیاد نیست و در حال حاضر در هر متر مربع یک سن مشاهده شده که برای همین تعداد نیز کلاس‌های آموزشی و توزیع بروشور برای کشاورزان انجام پذیرفته است.

مؤذن بیان کرد: مبارزه شیمیایی برای سن نداریم و از سویی اعتبار نیز برای آن در نظر گرفته نشده و دولت حمایت زیادی در این زمینه نکرده، اما با همکاری کشاورزان و اعتبارات داخلی اقداماتی را شروع کرده‌ایم.

او تصریح کرد: دغدغه ما برای نیمه اردیبهشت ماه است جایی که تخم‌های سن مادری شروع به فعالیت خواهند کرد که در این زمان می‌توانند بیشترین میزان خسارت را داشته باشند که در آن مقطع از مبارزه شیمیایی استفاده خواهیم کرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام//م. م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.