به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از خمیر پیراشکی میتوان در تهیه غذاهای مختلف و دسرهای خوشمزه استفاده کرد. این خمیر در کشورهای مختلف محبوبیت زیادی دارد گرچه انواع آماده این خمیر در بازار موجود است اما طرفداران خمیر پیراشکی خانگی هم کم نیستند.
برای پختن آنها معمولا از آرد سرخ شده استفاده میشود . به کمک این خمیر، پیراشکیهایی با مواد درونی متفاوت و شکلهای مختلف تهیه میکنند که از صبحانه گرفته تا یک میان وعده ساده و حتی شام میتوان از آنها استفاده کرد.
داخل آنها میتوان مواد پیتزا ریخت و آن را به عنوان شام میل کرد میتوان این خمیر را شیرین کرد و بدون هیچ ماده اضافهای پخت و همینطور میتوان درون آن از کرمهای مخصوص پیراشکی استفاده کرده و از طعم لذیذ آن لذت برد.
پیراشکی نامی است که برای غذاهای پخته یا سرخ شده که با مواد گوناگون پر شدهاند انتخاب شده است و این واژه در واقع یک کلمه اسلاوی است. خمیر پیراشکی را میتوان از خمیرها و آردهای مختلف تهیه کرد حتی میتوان در آن از خمیر مایه استفاده نکنید یا آن را به کمک ماست بپزید. البته طرز تهیه پیراشکی با خمیر مایه را هم پیش از این به شما آموزش داده بودیم.
این غذا جزو غذاهای خوشمزهای است که طرفداران زیادی دارد. همانطور که گفتیم میتوانید آن را به صورت آماده از سوپر مارکتها تهیه کنید اما اگر اهل آشپزی هستید و دوست دارید هر چیزی را به صورت خانگی داشته باشید نه تنها تهیه آ« در منزل کار سختی نیست بلکه لذت پختن پیراشکی را بیشتر هم میکند و نمونه سالمتری خواهید داشت. ما طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه را در این مطلب در اختیار شما قرار میدهیم.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی
آرد ۲ پیمانه
آب یک سوم پیمانه
روغن یک چهارم پیمانه
پودر خمیر مایه فوری دو قاشق مرباخوری
تخم مرغ یک عدد
نمک یکدوم قاشق چایخوری
شکر یکدوم قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیر پیراشکی خانگی
آب ولرم را با شکر مخلوط کنید سپس خمیر مایه فوری را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و آنها را هم بزنید و کمی به آن زمان دهید تا خمیر مایه به عمل آید. به عمل آمدن خمیر مایه حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد و خمیر مایه پف میکند.
شکر به میزانی نیست که خمیر شما را شیرین کند اما آن را حذف نکنید زیرا برای به عمل آمدن خمیر مایه لازم است.
در مرحله بعد تخم مرغ را خوب هم بزنید تا سفیده و زرده آن خوب مخلوط شوند و به اصطلاح کاملا کف کنند سپس روغن را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.
مخلوط خمیر مایه را به تخم مرغ و روغن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. (در این مرحله از همزن استفاده نکنید.)
آرد و نمک را الک کنید سپس آن را کم کم به مخلوط خمیر مایه اضافه کنید و با حین اضافه کردن با قاشق هم بزنید.
تا زمانی که مخلوط خود را بگیرد آرد و نمک را اضافه کنید و هر زمانی که خود را گرفت و جمع کرد از اضافه کردن آن دست بکشید حتی اگر کل مقدار آردتان مصرف نشده بود.
بعد از این مرحله باید با دست وارد کار شوید و خمیر به دست آمده را با دست ورز دهید تا به یک خمیر نرم و لطیف برسید که به دست تمیزی که خمیری نباشد نچسبد. در صورتی که خمیرتان خیلی چسبناک بود میتوانید مقداری آرد به آن اضافه کنید.
خمیر را داخل یک کاسه که کمی چرب کردهاید قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید.
کاسهتان را برای مدت یک تا دو ساعت در جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیرتان پف کند و حجم آن تقریبا دو برابر شود.
حدود یک چهارم از خمیر را جدا کنید و روی تخته قرار دهید و با وردنه آن را پهن کنید تا ضخامت آن به حدود دو میلیمتر برسد. برای اینکه خمیرتان به وردنه نچسبد روی آن کمی آرد بپاشید.
با یک قالب دایرهای که سایز مورد نظر شما را دارد روی خمیر پهن شده قرار دهید و اضافههای آن را ببرید.
خمیرهای بریده شده را روی کاغذ روغنی که سطح آن را آرد پاشی کردهاید قرار دهید.
میتوانید خمیرهای آماده شده را همان زمان استفاده کنید و پیراشکیهای خود را آماده کنید یا میتوانید با همان کاغذ روغنی داخل کیسه فریزر بگذارید و داخل فریزر قرار دهید و در زمان لازم از آن استفاده کنید. فقط بعد از اینکه آنها را از فریزر خارج کردید به آن زمان دهید تا یخ آن آب شود.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/