به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت در پخش زنده یک شبکه فضای مجازی اظهار کرد: مشکل اصلی صدور و استقرار رایزن بازرگانی ایرانی کمبود بودجه است به همین دلیل است که در چند ماه گذشته نتوانستیم رایزن بازرگانی به کشورهای شریک تجارتی، صادر کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت بیان کرد: با وزارت امور خارجه در حال مذاکره هستیم که نحوه فعالیت رایزنان بازرگانی تغییر کند تا با هزینههای کمتری بتوانیم از بازارهای سایر کشورها استفاده کنیم.
زادبوم ادامه داد: با توجه به محدودیتهای ارزی، تمرکز بر واردات مواد اولیه است. وزیر صمت به دنبال حذف کد رهگیری از مواد اولیه و تجهیزات مرتبط با خطوط تولید بود که هنوز به جمع بندی نرسیده است.
وی تصریح کرد: طی جلساتی با وزیر صمت در حال مذاکره هستیم که کد رهگیری ۹۰ درصد از مواد اولیه و قطعات تولید را که در گمرک دپو شده اند، برداریم تا راحت ترخیص بشوند و به دست تولیدکننده برسند.
معاون وزیر صمت ابراز کرد: امسال حدود ۸۰۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی پرداخت خواهد شد و زیرساخت های صادراتی در مرزها و مراکز تولید را گسترش خواهیم داد.
او افزود: در سال ۹۹ به ۳۰ پایانه و سردخانه صادراتی ۵۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت کردیم.
زادبوم افزود: علاوه بر مشوق ۸۰۰ میلیارد تومانی، در سال ۱۴۰۰ مشوق ۲۰۰ میلیارد تومانی هم برای کالاهای کشاورزی دیده شده که با همکاری سازمان برنامه و بودجه امیدواریم بتوانیم تمام این مبلغ را پرداخت کنیم.
وی گفت: پرداخت این مبلغ بر اساس اولویت هایی صورت خواهد گرفت و در این امر از اتاق بازرگانی نیز کمک خواهیم گرفت.
این مقام مسئول مطرح کرد: تا پیش از آغاز تجارت آزاد با اوراسیا، تبادل ۸۹۰ کالا میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا صورت می گرفت اما هم اکنون این تجارت آزاد شده و محدودیت برای آن وجود ندارد.
زادبوم ادامه داد: صادرکنندگانی که مدعی هستند کالاهای آنها توانایی صادرات و دیده شدن در بازار اوراسیا را دارد نسبت به معرفی کالاهای خود اقدام کنند و قطعا در نظر سازمان توسعه تجارت قرار خواهد گرفت.
او گفت: صادرات در قبال واردات منحصر به تولیدکنندگان نیست اما حتما باید طبق لیست کالاهای تعیین شده، انجام گیرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: واردات اقلام آرایشی و بهداشتی همچنان ممنوع است اما در این خصوص نگرانی داریم چراکه به صورت قاچاق و بی کیفیت وارد کشور می شود پس با انجمن و اتحادیه های ذی ربط تصمیم گیری خواهیم کرد تا این وضعیت به زودی به اتمام برسد.
زادبوم بیان کرد: در سال ۹۹ تصمیم گیری هایی در زمینه صادرات صورت گرفت و برخی ضوابط تغییر کرد که نتیجه آن را در سه ماه گذشته مشاهده کردیم که این بخش در کشور منظم تر شده است.
انتهای پیام/