سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه خورش دختر لوس گیلان؛ متفاوت و خوشمزه

در گزارش زیر طرز تهیه خورش دختر لوس گیلان را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  خورش دختر لوس گیلان یکی از غذا‌های خوشمزه گیلانی است که اسم جالبی دارد. برخی از غذا‌های گیلانی نام‌های جالب و تامل برانگیزی دارند همچون نازخاتون، میرزا قاسمی، گل در چمن و …. اما جدا از این نام‌های جالب غذا‌های گیلانی طعم بی نظیری دارند. همان طور که می‌دانید بادمجان و گوجه فرنگی دو عضو جدا نشدنی از غذا‌های گیلانی به حساب می‌آیند و در اکثر غذا‌های این استان دیده می‌شوند. خورش دختر لوس گیلان برخلاف نازخاتون و کال کباب سرد سرو نمی‌شود و جز غذا‌های است که نیاز به پختن دارد و در واقع نوعی خورش می‌باشد و در آن هم از بادمجان استفاده می‌شود و هم از گوجه فرنگی.


بیشتر بخوانید:

گفتیم که یکی از موادی که در گیلان بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد بادمجان است. بادنجان یا بادمجان، معرّب «پاتنگان» و «پاتمگان» فارسی است و در پارسی با نام کهپَرَک نیز خوانده می‌شود. بادنجان گیاهی خوراکی از تیرهٔ بادنجانیان است. به نظر می‌رسد که این گیاه بومی هندوستان بوده‌است. بادمجان باید تازه و کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طویل آن از نوع مدورش بهتر است. قبل از پختن باید پوست آنرا کنده و هر بادمجان را چهار قسمت کنند و یا ورقه ورقه نمایند و بر آن‌ها نمک بمالند و مدت چند ساعت در آب خنک گذارند تا آب قدری سیاه و تیز طعم گردد. از ویتامین‌های موجود در بادمجان می‌توان به ویتامین‌های گروه B، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد. علاوه بر ویتامین‌ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت‌هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده‌ای دارند. فیتونوترینت‌های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید و فلاوونوئید‌ها مانند ناسونین می‌باشند. بادمجان برای کاهش وزن نیزمفید است. این غذا برای افرادی که قصد دارند وزن خود را کم کنند مفید است، چون ذخیره فیبر بالایی دارد و ضمن ایجاد احساس سیری، انرژی بدن را نیز تامین می‌کند.

مواد لازم

بادمجان: ۵ تا متوسط
گوجه فرنگی: ۲ تا متوسط
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
سبزی (خلواش، چوچاق، گشنیز، نعناع خرد شده تازه یا خشک): ۳ قاشق غذاخوری
آبغوره: نصف استکان
آب: نصف استکان
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زرچوبه: به میزان لازم

مراحل

ابتدا بادمجان‌ها را بعد از پوست کندن، مکعبی خرد کنید و نمک بزنید.

سپس داخل آبکش گذاشته تا آب سیاه آن خارج شود.

پیاز و سیر خرد شده رو با روغن زیتون تفت دهید و زرچوبه بزنید.

سپس بادمجان‌ها را شسته و خشک کنید.

آن‌ها را با پیاز تفت دهید.

بعد گوجه‌های خرد شده را ریخته و هم بزنید.

در نهایت سبزی خشک و نمک و فلفل زده و با آبغوره و کمی آب می‌گذاریم تا بپزد.

به غلظت مورد نظر که رسید خورش شما آماده است.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.