سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیروس میمنت: «کیوان»، دن کیشوت «نون خ» است/ نقشم را با جان و دل بازی کردم

بازیگر سریال «نون خ» گفت:مردم کردستان و نقطه‌های مختلف کرد نشین همه و همه از تولید این سریال راضی هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   شب‌های نوروز سریال «نون خ» در شبکه یک سیما توانست نظر بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کند.

یکی از بازیگران این سریال «سیروس میمنت» ایفاگر نقش کیوان است که گفت وگوی خبرنگار ما با این بازیگر را در ادامه می‌خوانید:

** آقای میمنت شما از فصل ابتدایی سریال «نون خ» در این سریال حضور داشتید. در این سه سال چه تغییراتی در نقشتان ایجاد شده است؟

کمدی که در این شخصیت وجود داشت همچنان دیده می‌شود. باید بگویم این شخصیت از فصل یک تا سه تغییر آنچنانی نداشته است فقط در این سال‌ها کامل‌تر شده است. یعنی کیوانی که در فصل سه می‌بینید کامل‌تر از کیوانی است که در فصل یک دیدید.

** این تفاوت در چه بخش‌هایی است؟

در همه ابعاد شخصیتی او و شخصیتش کامل‌تر شده است. در این مدت ما بازخورد‌های مردم را دیدیم و این را هم می‌دانیم که با چه بخش‌هایی از سریال خوشحال‌تر می‌شوند و می‌خندند و سعی کردیم همان‌ها را چه در بخش نگارش و چه در بخش بازی‌ها پررنگ‌تر کنیم.

** گریم شما از نیمه داستان به بعد تغییر می‌کند.

بله، تا نیمه سریال گریمی که دارم مثل فصل‌های قبل است و از نیمه تا پایان کار تغییر کوچکی در گریم داریم. بر اساس قصه‌ای که وجود دارد در زندگی شخصی کیوان اتفاقی رخ می‌دهد که موهایش را رنگ می‌کند.

** در فصل سه لوکیشن این سریال از فضای غرب کشور فاصله گرفته و به تهران آمده است. چقدر این تغییر لوکیشن می‌تواند در بازی‌ها اثرگذار باشد؟

لوکیشن خیلی در کار اهمیت دارد. برای مثال شما ببینید مردم شهر نشینی که در شهر زندگی و کار می‌کنند، شب هم که به خانه می‌روند سریال‌های آپارتمانی می‌بینند و این روال برایشان خسته کننده می‌شود. آن‌ها بدون اینکه دلیلش را بدانند کار را پس می‌زنند. اما اگر آن لوکیشن به دشت و بیابان تغییر پیدا کند خود به خود باعث شعف در مخاطبین می‌شود و تماشای این فضا‌ها و لباس‌های رنگی و کوه و دشت و ... در روحیه مخاطبان اثر می‌گذارد.


بیشتر بخوانید

** چقدر برای بازیگر جذابیت دارد و چقدر سختی کارش را دوچندان می‌کند؟

خیلی زیاد. برای بازیگران جذابیت دارد و رضایت مندی خاصی هم در کنار جذابیت وجود دارد. از طرفی سختی‌هایی هم دارد.

** بخشی از این سریال به نشان دادن اقلیم کردستان و آداب و رسوم مردم آن خطه است. مردم در بازخوردهایشان به شما می‌گفتند که از تماشای چنین سریالی حس رضایت دارند؟

مردم کردستان و نقطه‌های مختلف کرد نشین همه و همه از تولید این سریال راضی هستند. به هر حال در این سریال منطقه آن‌ها هم دیده می‌شود.

** موضوع بعدی درباره لباس‌ها و نوع پوشش مردم کردستان است که بعد از این سریال به خوبی در میان مردم جای خود را باز کرد.

سال‌ها پیش در خلال جنگ سوریه که به کوبانی کشیده شد با نشان دادن تصاویری از این جنگ، تازه مردم دنیا متوجه شدند که لباس کردی چقدر زیباست. ما از دنیا نمی‌توانیم ایراد بگیریم، چون واقعا دلیلی ندارد که لباس کردی را بشناسند، اما از مردم خودمان می‌توانیم. کردستان یکی از شهر‌های ایران است. یادم هست یکبار یکی از همسایه‌ها به منزلمان آمد و به همسرم گفت چقدر لباس زیبایی دارید و از آن جالب‌تر اینکه می‌خواستند به عروسی بروند و از همسرم لباس کردی گرفته بودند تا در مراسم بپوشند.

** چقدر کمبود این دست آثار شبیه به «نون خ» در تلویزیون احساس می‌شود؟

یکی از اصلی‌ترین وظیفه‌های صداوسیما این است که مناطق زیبای ایران و هر اقلیمی در این کشور را به مردم بشناساند و این کم کاری ما است که در این سال‌ها کمتر به این سمت رفتیم. فرهنگ عرب، ترک، لر، بلوچ، و ... همه ما گوهر یک دانه ایم و در یک کشور زندگی می‌کنیم و باید فرهنگ همه شهر‌ها را بشناسیم. ایرانی که در ایران زندگی می‌کند کرد‌ها را زمانی شناخت که جنگ کوبانی را دید و این خیلی بد است.

** منهای لباس و ظاهر مردم کرد زبان، چقدر خصیصه‌های این افراد در سریال سازی و در فرهنگ سازی میان مردم مهم است؟

یکی از وظایف ما این است که خصلت‌های خوب انسانی را به تصویر بکشیم، حالا خصیصه‌های خوب انسانی چیست؟ همانی که امروزه در جامعه ما کم شده است و با هم بودن دارد فراموشمان می‌شود و الان که کرونا هم به این موضوع دامن زده است.

** و این موضوع در سریال «نون خ» هم آمده است.

بله بار‌ها دیدیم که صبح تا شب با هم سر یک مسئله‌ای دعوا می‌کنند، اما سر یک سفره در کنار هم می‌نشینند و این راه درستی است که ما باید اشاعه دهیم. مردم هم چنین چیزی را دوست دارند و برایشان جذابیت دارد. کرد‌ها و البته همه منطقه‌های ایران به این شکل هستند. متاسفانه زندگی مدرن شهری خصیصه‌های خوبی را از ما دور کرده است.

** ما این صمیمیت را در سریال پایتخت یک تا پنج هم دیده بودیم. آن‌ها با هم دعوا می‌کردند، اما سر یک سفره در کنار هم می‌نشستند.

بله قبل از اینکه پایتخت و نون خ ساخته شود سریال‌های دیگری هم در راستای نشان دادن فرهنگ و اقلیم بومی ساخته شده بود. یادم است ۵۰ سال پیش درباره کردستان و شمال هم کار‌هایی ساخته شده بود، اما به فرهنگشان توجهی نمی‌شد و دو سریال پایتخت و نون خ به فرهنگ این اقلیم توجه کردند.

** این سریال‌هایی که می‌فرمائید هم طنز بودند؟

بله.

**اما دیده نشدند؟

نه.

**چرا؟

یکی از دلیل هایش این بود که کارگردان اصلا کردستان را نمی‌شناخت و آمده بود سریالی در این باره بسازد. سعید آقاخانی خودش کُرد است.

** از فصل یک تا به الان چقدر بازخورد‌های منفی داشتید؟

آنقدر بازخورد‌ها زیاد بود که تصمیم گرفتم از فضای مجازی خداحافظی کنم. در فصل قبلی حضور پررنگی داشتم و همین باعث شده بود مردم در صفحه‌های مجازی به بنده محبت داشته باشند.

** در فصل سه نیز به اندازه فصل‌های قبلی بازی دارید؟

به همان اندازه فصل دو یا شاید بیشتر.

** نشان دادن فرهنگ هر شهری در قالب یک سریال در کنار اینکه می‌تواند جذاب باشد و فرهنگسازی کند، اما کار را برای سازندگان نیز سخت‌تر می‌کند و ممکن است فردی با دیدن بخش‌هایی از سریال ناراحت شود و به او به عبارتی بربخورد. چقدر چنین ماجرایی شما را دچار محدودیت می‌کرد؟

به هر حال همیشه محدودیت وجود دارد، اما هیچ کسی نمی‌تواند به سعید آقاخانی ایرادی بگیرد، چون خود او یک کرد با اصالت است و هیچ کس به اندازه او فرهنگ کُرد‌ها را نمی‌شناسند. از سویی سعید آقاخانی نمی‌آید به فرهنگ خودش توهینی کند و به آن کم توجهی کند. اما کسی که به منطقه‌ای که دارد درباره اش فیلمی می‌سازد آشنایی نداشته باشد، او ممکن است به دلیل عدم آشنایی به مردم آنجا دچار اشکالاتی شود. او از آنجایی که با آن فرهنگ آشنایی ندارد فرهنگی را به اشتباه به تصویر می‌کشد.

** فکر می‌کنید در شرایط فعلی چقدر مردم به آثار طنز نیاز دارند؟

بی نهایت. من یک بار گلایه ام را به مسئولین گفتم. یکی از اشتباه‌های ما در این مدت اخیر این بود که در شرایط کرونا، مردم خودشان گرفتاری‌هایی داشتند و هیچ خبری از برنامه‌ای شاد نبود. چنین برنامه‌هایی برای روحیه و روان مردم خوب نیست. در چنین شرایطی وظیفه ما این است که به کمک مردم بیاییم و روح و روانمان را بسازیم نه اینکه شرایط را تشدید‌تر کنیم. ما باید همیشه این را در نظر بگیریم که جامعه در چه شرایطی قرار دارد و ما در چه شرایطی داریم خوراکی به مردم مان می‌دهیم. مردم ما در چه شرایطی هستند و نیازشان بیشتر به چه سمتی است؟

** اما در همین یک سالی که گذشت برخی از هنرمندان هم کارشان را تعطیل کردند و حتی برای مردم هم که شده کار نکردند و این‌ها هم بخشی از ماجرا هستند و فقط نباید تلویزیون را مقصر بدانیم.

من به این افراد کاری ندارم و روی بحثم با آن‌ها نیست و از کاری که کردند هم خوشم نیامد. حتی شنیدم برخی از هنرمندان گفتند چرا جانمان را به خطر بیندازیم؟ نه اتفاقا امروز روزی است که وظیفه شما است برای مردمی که حال خوبی ندارند برنامه سازی کنید. همان زمان هم گفتم تا حالا هر کاری کردید، تمام شده و رفته و الان زمانی است که باید حضور داشته باشی و وظیفه ات را به مردمی که بالاجبار در قرنطینه خانگی به سر می‌برند، نشان دهی. حتی می‌گویم شما اگر پای جانت هم به میان بود باید مردم را شاد کنی مثل افرادی که سال‌ها جنگیدند و بدون ترس از کشور دفاع کردند.

** به طور معمول هر بازیگری بخشی از وجود خودش را به نقشی که ایفایش می‌کند، اضافه می‌کند. شما چقدر از خودتان را به نقش کیوان اضافه کردید؟

از همان فصل ابتدایی طی صحبتی که با سعید آقاخانی داشتم شخصیت کیوان را پیدا کردیم و آن را پرورش دادیم و هنوز معتقدم کیوان، دن کیشوت سریال نون خ است.

** شخصیت «کیوان» چقدر برای خودتان جذاب است؟

خیلی زیاد.

**با توجه به اینکه در این سال‌ها نقش‌های بسیاری در ژانر‌های مختلفی بازی کردید جایگاه کیوان در کارنامه کاری شما کجاست؟

نقش کیوان را با جان و دل بازی کردم و با اشاره به سکانسی که برای جلب توجه همسرش که با او قهر کرده است، برای او آواز می‌خواند باید بگویم این نقش و این سکانس را با جان و دل بازی کردم. از طرفی به عبارتی فالش می‌خواندم و زشت‌ترین صدا را داشتم، اما همه خوششان آمده است. چونکه سوز داشت و به دل نشست.

** برای ایفای این نقش چقدر از بداهه پردازی استفاده کردید؟

تا جایی که کارگردان به من اجازه این کار را بدهد از بداهه استفاده می‌کنم.

** در این مدت یکساله بعد از فصل دو و تا قبل از شروع فصل سه «نون خ» مشغول کاری نشدید؟

حقیقت این است که پیشنهاد بوده، اما قبول نکردم.

**چرا؟ دلیل خاصی داشتید یا اینکه فیلم نامه‌ها ضعیف بودند؟

به این خاطر که ذهنم درگیر نون خ بوده است و از سویی هم کار‌هایی که پیشنهاد شد کار‌های خوبی نبود. خیلی دوست داشتم زمانی که مشغول بازی در نون خ نیستم در کار دیگری حاضر شوم که کمی به خوبی نون خ باشد، اما واقعا وجود نداشت. معتقدم وقتی در این سریال بازی کردم و نقش به این خوبی در کارنامه کاریم رفته است، دیگر نباید با کار‌های سطحی خرابش کنم.

**بخشی از این ماجرا به این برمی گردد که مردم دیگر از شما انتظار سابق را ندارند؟

بله، مردم هم از ما توقع دارند که در هر کاری حضور نداشته باشیم و بنا به اعتمادی که به ما دارند، فیلم مورد نظر را که می‌خرند و نگاه می‌کنند و وقتی می‌بینند توقع شان را برآورده نکردیم ناراحت می‌شوند.

** به طور معمول و در این سال‌ها سریال‌هایی که مخاطبان از آن‌ها استقبال خوبی داشتند ادامه دار شدند. این در مورد نون خ هم صدق می‌کند و تا الان سه فصل از این سریال به تصویر کشیده شده است. فکر می‌کنید این سریال تا چند فصل می‌تواند ادامه داشته باشد؟ و شما تا چه زمانی در کنار گروه «نون خ» حضور دارید؟

زمان مشخص می‌کند، اما من حتما در کنار این گروه صمیمی و حرفه‌ای خواهم بود.

سریال نوروزی «نون خ» به کارگردانی سعید آقاخانی و بازی سعید آقاخانی، سیروس میمنت، شقایق دهقان، علی صالحی، علی صادقی، کاظم نوربخش، هدیه بازوند، ندا قاسمی، صهبا شرافتی و ... در شب های نوروز هر شب از شبکه یک سیما پخش شد..

منبع:فارس

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
دست مریزاد.خسته نباشید.