سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

غذا دادن به حیوانات معضلی برای حیات وحش

غذا دادن به حیوانات شاید در ظاهر اقدام حیوان دوستانه باشد، اما این موضوع سبب نابودی چرخه حیات وحش خواهد شد.

به  گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، افرادی هستند برای اینکه به محیط زیست کمک کنند، به حیواناتی که در طبیعت هستند به ویژه سگ‌ها و گربه‌های ولگرد غذا می‌دهند، اما نمی‌دانند که این امر کمک رسان محیط زیست نخواهد بود بلکه به مرور زمان می‌تواند سبب آسیب رساندن به چرخه حیات وحش شود.

موضوعی که شاید به ظاهر آنقدر‌ها هم پیچیده نباشد، اما در واقع می‌تواند برای طبیعت و محیط زیست خطرساز باشد؛ غذا دادن به پرندگان، گربه و سگ‌های سطح شهر موضوعی است که قرار شد تا آسیب‌های آن در این گزارش مورد بررسی قرار گیرد.

جالب است بدانید که انسان‌ها سبب شدند که تعداد سگ‌های ولگرد در طبیعت افزایش یابد، متاسفانه سگ‌های اهلی زیادی به دلیل عدم مدیریت انسانی بعد از مدتی در زیستگاه‌ها رها می‌شوند و این موضوع سبب می‌شود که این سگ نه تنها به سایر گونه‌ها بلکه به خودش آسیب می‌رساند.

علی صابری کارشناس محیط زیست در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: مردم باید بدانند که حیوان اهلی با وحشی تفاوت‌های زیادی دارد، بنابراین غذا دادن به حیوان اهلی با وحشی نیز تفاوت دارد.

او در ادامه بیان کرد: گربه یا سگی که افراد مسئولیت نگهداری آن را قبول می‌کنند باید تا پایان عمرش مراقبت شود و افراد خود را مسئول بدانند.

صابری با اشاره به غذا دادن به پرنده‌ها تشریح کرد: غذا دادن به پرنده‌ها می‌تواند رژیم غذایی حیوان را تغییر دهد، زیرا ما آگاهی از این نداریم که پرنده به چه حیوانی نیاز دارد.

این کارشناس محیط زیست گفت: همچنین وقتی به صورت جمعی به پرندگان غذا می‌دهیم، اگر یکی از آن‌ها بیماری داشته باشد، از این طریق به بقیه پرندگان هم انتقال داده می‌شود.

صابری با اشاره به افزایش تعداد سگ‌های ولگرد، بیان کرد: با حضور در جاده‌ها به ویژه جاده‌های شمال کشور می‌توانیم شاهد حضور افزایش سالانه سگ‌های ولگرد در کنار طبیعت باشیم که با توقف یک خودرو، به سمت ماشین حرکت می‌کنند.

ایمان معماریان دامپزشک محیط زیست در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه سگ‌های اهلی رها شده در طبیعت می‌توانند به حیات وحش آسیب برسانند، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار سگ‌ها به پنج روش می‌توانند به حیوانات حیات وحش آسیب برسانند که یکی از این روش‌ها شکار است. سگ‌های اهلی رها شده در طبیعت با شکار کردن گونه‌های مختلف حیات وحش بیشترین آسیب را به گونه‌های با ارزش طبیعی می‌رسانند.

او با اشاره به اینکه شکار گونه‌های رقیب نزدیک به ۸۰ درصد از کل آسیب‌های سگ را به حیات وحش اختصاص داده است، تصریح کرد: روش دوم نا امن کردن زیستگاه‌های طبیعی و تشکیل گروه‌های متعدد است. سگ‌های اهلی با ورود به زیستگاه‌های طبیعی و تشکیل گروه‌های متعدد، زیستگاه‌ها را برای گونه‌های بومی نا امن می‌کنند.

معماریان با بیان اینکه نا امن کردن زیستگاه‌ها ۷ درصد از کل آسیب‌های سگ‌های اهلی به حیات وحش را شامل می‌شود، افزود: کشتن یا بیرون راندن گوشتخواران وحشی چرخه‌های طبیعی زیستی را مختل می‌کند و باعث مهاجرت‌های اجباری می‌شود.

این دامپزشک تصریح کرد: روش سوم انتقال بیماری به گونه‌های حیات وحش است که سگ‌های اهلی می‌توانند بیماری‌های جدیدی را که پیش از آن گونه‌های حیات وحش با آن مواجه نبوده اند معرفی کنند و این بیماری ممکن است خود سگ را نیز درگیر کند و یا در بسیاری از موارد سگ‌ها فقط ناقلین بیماری باشند و خودشان مبتلا نشوند.

معماریان ادامه داد: سگ‌ها در کشورهایی، چون هند، ایران و ترکیه می‌توانند به مخازن بیماری هاری تبدیل شوند و نزدیک به ۵ درصد میزان آسیب‌های سگ‌های اهلی به حیات وحش از راه بیماری‌های واگیردار  است.

این دامپزشک با اشاره به چهارمین روش آسیب سگ‌های اهلی رها شده به حیات وحش گفت: سگ‌های اهلی رها شده در طبیعت رقبای غذایی گوشتخواران وحشی هستند و با از بین بردن منابع غذایی طبیعی گوشتخواران وحشی بومی در مناطق مختلف آسیب جدی می‌رسانند.

او عنوان کرد: سگ‌های اهلی می‌توانند هیبرید‌های خطرناکی با سگ سانان اهلی ایجاد کنند و علاوه بر اختلال در ژن با ارزش سگ سانان وحشی مخاطرات بیشتری برای انسان و حیات وحش ایجاد کنند.

جالب است بدانید سگ‌ها و گربه‌ها حیوانات خانگی هستند و از سال‌ها پیش توسط انسان‌ها اهلی شدند. دستکاری ژنتیک صورت گرفته است و این حیوانات در قبال زندگی در طبیعت ناتوان شده‌اند. این دستکاری ژنتیک سال‌ها طول کشیده است تا انسان بتواند سگ و گربه را به عنوان همراه خود داشته باشد؛ از این رو سگ و گربه از بهترین حیوان‌های خانگی در کل دنیا هستند، بنابر همین غذا دادن به حیوانات راه حل درستی برای رهایی این حیوانات نیست بلکه نیاز است تا با روش‌های درست تعداد و جمعیت این حیوانات کنترل شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۳۷ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
شاید برای همینه چهارتا گرگ اومدن ول کردن توی روستاها کشاورزای بدبخت شبها وقتی میرن ابیاری باید باهاشون درگیر بشن اگه اسیبیم بهشون برسه باید جریمه بدن
بنده خدا
۰۹:۳۲ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
بهتره که با چینی‌ها وارد معامله بشیم،، تمام سگ و گربه های ولگرد اضافی رو بهشون بدیم و در عوض گاو زنده یا گوسفند زنده بگیریم،، دوسر سود
ناشناس
۰۹:۲۹ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
با سلام
این مطالب را از طریق رسانه به خصوص تلوزیون مطرح شود چه یک معضل برای جامعه شده است این سگها . و ممنونیم از ایمن مطالب
یاسر
۰۹:۰۶ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
یه سر به کشور همسایه مون بزنیم ترکیه چور تونستند جمعیت سگ ها و گربه ها رو با عقیم سازی و واکسیناسیون کنترل کنند چه بخوایم یا نخوایم این سگ ها به دلیل عدم عقیم سازی و عدم سیاست گذاری و قانون درست رها شدن این وظیفه شهرداری ها و دولت هسته که اینا ساماندهی کنه.غذا رسانی در کنار عقیم سازی درسته.یک طرفه تیتر میزینی با کارشناس بی سوار مصاحبه میکنی برادر.برو یه راهکاری درست بده به جای این کاری
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
زمانی شهردایها درجهت کنترول سگها گربه های ولگرد ،بخصوص در سطح شهر اقدامات مفیدی انجام میداد،ولی در حال حاضر،تعداد آنها بسیار زیاد شده ،وبه سطح هشدار رسیده،وشاهد بعضی حملات از سوی سگهای ولگرد بع انسانخا می باشیم،پس لازم وضروی ست ،که شهرداری نسبت به کنترول تعداد این حیوانات اقدام کند
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
این صرفا یک کار احمقانه از سوی یه عده جوگیر هستش. غذا دادن به حیوانات در واقع تخریب همون چرخه توحش حیوانات است که موجب اهلی شدن و در نهایت بر هم زدن روال عادی زندگی آنهاست، حتی سگها. این فقط یک کار تبلیغی است برای یه عده که خودی نشون بدن. وگرنه با این هزینه ها میشه تعداد زیادی از کودکان کار رو نجات داد، سگها و گربه ها در هر صورت گلیم خود را از بیرون می‌کشند و از طرفی باید جمعیتش ن رو کنترل کرد...
ناشناس
۲۳:۳۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
جاهل کسی است که حقایق را فقط با یک بُعدفکری ودستوری نگاه میکند.غیرازبُعدشهری ومادی آدمیان،اما بُعدمهمترروحی وروانی شهروآدم هاهم درکارست.وقتی دستوری تکبعدی بگوییم اصلاغذاندهید>>این آثاروبارمنفی سنگین مثل افسردگی ها،بی رغبتی ها، خودپرستی ها،جمودوخشک وسردی وبی عاطفگی های جامعه وشهرهای خالی شده ازاین حیوانات لطیف دست خدارا هم تحویلش میشود.ضمنا همانطورکه هرنهادی مسئول ایفای وظیفه خویش است ومثلاوزارت نفت وظیفه جنگلبانی نداردایضا وظیفه غذارسانی به کودکان یتیم جامعه راباغذادادن به کبوتروسگ خلط جاهلی نکنیم.هیچگاه تک بعدوجمودوخشکه مغزی نیندیشیم!!
احمد
۰۷:۵۱ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
غذا دادن به حیوانات کار خیلی لذت بخشیه!
ولی ایشون درست میگن و در واقع بهترین کمک به حیوانات نرفتن به محیط زیستشون و تخریب کمتر اون با جاده و ویلا و آتش و زبالس ...
ناشناس
۰۷:۰۵ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
سگ موجودی مزاحم و نیمه وحشی است همچنین ناقل و مخزن انواع بیماری ها با صدایی ناهنجار و آزار دهنده
ناشناس
۰۶:۱۵ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
در اینور اب عذا دادن به حیوانات از 150 دلار تا 250 دلار
جریمه میشوی
نباید در کار طبیعت دست برد .
ناشناس
۰۳:۰۰ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
من کاملا مخالف این موضوع هستم.یک سگ اهلی چون با انسان انس گرفته پس در محیط زندگی انسان ساکن است وهرگز از محیط زندگی انسانی دور نمیشه چون کاملا براش یقین حاصل شده که دور شدن از محیط زندگی انسان یعنی نبود غذا.چه بسا در حدیث آمده که ائمه به سگها غغذا میدادن.بله غذا دادن به ببر و پلنگ و روباه و کلا حیوانات گوشتخوار باعث اخلال در چرخه میشه اما قطعا سگ اهلی هیچ تاثیری در چرخه ندارد.از زمانی که متولد شدم تاکنون نه دیدم و نه شنیدم که یک سگ،گربه ای را شکار کرده باشه.یا دشمنی سگ و گربه کاملا دروغه یا یا قطعا توافقنامه امضاء کردن
ناشناس
۰۲:۰۳ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
فعلا که همه سگ باز شدند
ناشناس
۰۱:۴۲ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
عالی بود،سپاسگذارم از باشگاه خبرنگاران جوان
ناشناس
۰۱:۰۰ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
راه حل عقیم کردن سگهای ولگرد ،،،بدترین کاردرمورد حیوان یاپرندگان وحشی اینه که دولت ازاول پایز تااخرزمستان اجازه شکارمیدهد برا لشخوران خارجی وداخلی این واقعیت راهمه مردم دیده اند پس به این نتیجه میرسیم که دولت خیانت به محیط زیست میکند هم محیط بانان بیچاره باتعداد کمشون کشته میشن هم حیوانات زبان بسته هرجانوری دم دست این جلادها رسید کشته میشود