سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرصت١٠٠ روزه دوازدهمی‌ها برای شرکت در امتحانات نهایی و کنکور

دانش آموزان پایه دوازدهم و کنکوری امسال فشار مضاعفی را در روند آموزش تجربه کردند و محتوای آموزش حضوری در بستر مجازی مورد توجه قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع کنکور و تحت تاثیر قرار گرفتن تمام آموزه‌های تعلیم و تربیتی تحت این ماراتن بزرگ و غایت آرزوی قریب به اتفاق دانش آموزان این کشور گویی هیچگاه سر سازگاری با نسل جوان ندارد چه آن روز‌هایی که صحبت‌هایی برای حذف کنکور در آموزش و پرورش و آموزش عالی بسیار داغ می‌شد چه امروز که شیوع کرونا نظام آموزشی را دگرگون کرده است.

سال گذشته مواجهه با کرونا دگرگونی و تغییرات گسترده ای رقم زد و موضوع آموزش هم تحت تاثیر قرار گرفت. بسیاری از دوازدهمی‌ها هم ناگزیر بودند تا فشار کنکور و امتحانات نهایی را توام با هم آن هم در آموزش‌های مجازی تجربه کنند.

اعلام حذفیات کنکور و نارضایتی برخی داوطلبان

همین چند روز پیش بود که بخشی از مطالب درسی برای طرح سوال در کنکور حذف شد، موضوعی که فهرست آن از سوی آموزش و پرورش به سازمان سنجش طبق روال هر ساله اعلام شد.

آنچه در این سال تحصیلی کرونایی باعث گلایه دانش آموزان پایه دوازدهم شد اعلام دیرهنگام حذفیات مطالب درسی بود و آن‌ها معتقدند که امسال با توجه به فشردگی کار چرا این اعلام زودتر انجام نشد تا تمرکز کمتری روی کار گذاشته شود.

البته این موضوع هم در حالی پیش می‌رود که هنوز اظهار نظری برای حذفیات این مطالب در آزمون نهایی پایه دوازدهمی‌ها اعلام نشده است و فقط برای آزمون کنکور چنین حذفیات در نظر گرفته شده است.


بیشتر بخوانید


فرصت ١٠٠ روزه تا کنکور و تداخل با امتحانات نهایی

یکی از معضلات همیشگی داوطلبان کنکور و دانش‌آموزان سال آخر مدرسه چه در دوران نظام قدیمی آموزشی و چه امروز که نظام آموزشی تغییرات داشته است تداخل برای آمادگی در امتحانات نهایی و کنکور آن هم با دو فضای ارزشیابی کاملا متفاوت، اما هر دو تاثیرگذار در نتیجه نهایی است.

موضوعی که باعث می‌شود دانش آموزان کنکوری گاه یک آزمون را فدای آزمون دیگر کنند و گاه با ترفند‌های آموزشی سعی داشته باشند تا حدی میان هر دو آزمون تعادل برقرار کنند.

افشین مسافری مشاور تحصیلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش دراین باره گفت که با توجه به فرصت ١٠٠ روزه تا کنکور و امتحانات نهایی آنچه دغدغه اصلی دانش آموزان کنکوری محسوب می‌شود، آزمون سراسری است.

او بیان کرد: دانش آموزان باید در فرصت باقی مانده به رفع اشکال و کم کردن این اشکالات و تثبیت نقاط قوت بپردازند.

مشاور تحصیلی با اشاره به ضرورت تهیه جدولی از بودجه‌بندی سوالات آزمون سراسری اظهار کرد: دانش آموزان باید بررسی کنند که در هر مبحث چه تعداد سوال در کنکور داریم مثلا در ریاضی چه تعداد سوال درباره حد و پیوستگی آمده است و بر این اساس برای مطالعه تا پایان دوران کنکور استراتژی مناسب را بچینند.

مسافری با بیان اینکه در دوران نوروز جمع بندی انجام شده است، گفت: دانش آموزان باید ایرادات و اشکالاتی خود را درجه بندی کنند و آنها را در سه دسته ضعف بسیار، نیاز به تمرین بیشتر و مواردی که تسلط کافی بر آن دارند، طبقه‌بندی کنند و براساس این طبقه بندی اولویت گذاری انجام شود.

به گفته این مشاور تحصیلی اولویت با برطرف کردن نقاط ضعفی است که بیشترین سوال را در آزمون سراسری داشته است، بعد از این مرحله سایر مباحث پوشش داده شود.

او درباره نحوه مطالعه برای امتحانات نهایی بیان کرد: دانش آموزان حتما کتاب درسی را با دقت بخوانند تا تمرینات را با تمرکز و دقت حل کنند چرا که اگر دانش آموزی به کتاب درسی تسلط داشته باشد حتما با نمرات خوب از پس این موضوع بر می‌آید.

وعده‌هایی که برای آزمون نظام قدیمی‌ها به ثمر نرسید

آزمون سراسری برای داوطلبان نظام قدیم آنطور که سازمان سنجش پیشتر اعلام کرده بود از سال ١۴٠٠ مطابق با کنکور نظام جدید خواهد بود، اما در این میان وعده‌هایی برای تغییر این روند داده شد که به نتیجه نرسید و سرانجام آزمون برای این داوطلبان با کنکوری‌های نظام جدید برگزار خواهد شد.

آزمونی که طبق اعلام اولیه سازمان سنجش تیر ماه برگزار خواهد شد، اما سال گذشته این روند با توجه به شیوع کرونا با اما و اگر‌های بسیاری مواجه شد و باید دید این روند امسال چطور به‌ انجام می‌رسد؟


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.