سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف و رئیس جمهور افغانستان روند صلح در این کشور را بررسی کردند

وزیر امور خارجه درباره روند صلح در افغانستان، مسائل منطقه‌ای و روابط دوجانبه با اشرف غنی رئیس جمهور این کشور تبادل نظر کرد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که جهت شرکت در کنفرانس وزرای خارجه قلب آسیا در دوشنبه‌ به سر می برد امروز - سه شنبه - در دیدار با محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان، روند صلح در این کشور، مسایل منطقه‌ای و روابط دوجانبه را مورد گفت وگو و تبادل نظر قرار داد.

 رئیس جمهور افغانستان در این دیدار با قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات افعانستان، آمادگی کشورش را برای گسترش روابط در همه عرصه‌ها و برگزاری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور اعلام کرد.

آینده صلح در افغانستان و جایگاه ایران در کمک به استقرار صلح و ثبات در جمهوری اسلامی افغانستان از دیگر موضوعات مورد گفت وگو در این دیدار بود.

دیدار و گفت و گو با امامعلی رحمان رییس جمهوری و سراج الدین مهر الدین وزیر خارجه تاجیکستان، جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری ‌آذربایجان، ‌جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، محمد حنیف اتمر، وزیر امور خارجه افغانستان و کایرات ساریبای، دبیر اجرایی سیکا از برنامه‌های وزیر امور خارجه در این سفر بوده است.

ظریف امروز همچنین در دیدار سه جانبه وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و تاجیکستان ضمن برشمردن اهمیت همکاری‌های سه کشور در ایجاد همگرایی و ثبات در منطقه، آمادگی ایران برای آغاز همکاری های فرهنگی در قالب یک برنامه عملیاتی را اعلام کرد.

۱۵ کشور عضو قلب آسیا شامل جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، تاجیکستان، پاکستان، چین، روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه، آذربایجان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند. آمریکا، استرالیا، کانادا، دانمارک، مصر، فرانسه، فنلاند، آلمان، عراق، ایتالیا، ژاپن، نروژ، لهستان، اسپانیا، سوئد و انگلیس هم کشورهای حامی قلب آسیا به شمار می‌روند.

کنفرانس قلب آسیا از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ در استانبول، کابل، الماتی، پکن، اسلام آباد، امریتسار، باکو و استانبول برگزار شده است.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
احسان
۱۹:۴۷ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
روند جنگو چی؟
ناشناس
۱۷:۳۰ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
ظریف نمی خواد روند صلح در افغانستان رو بررسی کنه . اگه مرده روند بازگشایی مسیر رود هیرمند که از افغانستان وارد سیستان و بلوچستان میشه و زندگی خیلی از مردم این منطقه به این آب ارتباط مستقیم داره رو بررسی کنه .