سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دربادام، روستایی کوهستانی در دیار کرد‌های کرمانج

اگر اهل طبیعت گردی هستید و در عین حال دوست دارید به روستایی بکر و طبیعی سفر کنید، حتما به روستای دربادام بروید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،روستای دربادام از توابع بخش باجگیران شهرستان قوچان در ۴۵ کیلومتری شمال غربی قوچان و ۱۷۵ کیلومتری مشهد واقع شده است.آب و هوای این روستا در تابستان مطبوع و در زمستان نسبتاً سرد است.

کوه‌های بلندی پیرامون روستای دربادام را فرا گرفته‌اند. این روستا از غرب و جنوب به کوه بلند با ارتفاع ۲۰۵۱ متر محدود می‌شود.رودخانه شاهرگ از کنار روستا عبور می‌کند.


روستای دربادام در مسیر جاده ترانزیتی قوچان ـ باجگیران ـ ترکمنستان قرار گرفته است. شرایط مساعد اقلیمی، عبور رودخانه شاهرگ و استقرار در مسیر جاده تزانزیتی از عوامل مؤثر دوام و توسعه این روستا بوده است.


بیشتر بخوانید



مردم روستای دربادام به زبان کردی کرمانجی سخن می‌گویند.



روستای در بادام به واسطه جریان دائمی آب رودخانه شاهرگ، سرسبزی حواشی آن، با انبوهی از درختان بلند، چشم انداز طبیعی بسیار زیبایی دارد. این روستا یکی از مهمترین مناطق ییلاقی و تفرجگاهی شهرستان قوچان است.

روستای کوهستانی دربادام، بافت مسکونی متراکمی دارد. خانه‌های آن عموماً در یک طبقه و با سقف مسطح ساخته شده‌اند.


معماری ساده و نوع مصالح به کار رفته در ساخت خانه‌ها با محیط طبیعی پیرامون، هماهنگی و سازگاری جالبی یافته‌اند. کوچه‌ها و معابر روستا، اغلب پیچ در پیچ و به طور نامنظم کشیده شده‌اند.

شکل خانه‌ها و فضا‌های درونی آن با توجه به نوع فعالیت و معیشت خانوار متفاوت است. اتاق‌های استراحت، پذیرایی، طویله، انبار علوفه و میوه از فضا‌های معمول در خانه‌های روستائیان هستند.



مصالح به کار رفته در ساخت بنا‌های قدیمی، گل، سنگ، خشت، و چوب است. در ساخت خانه‌های جدید از مصالح سیمان، گچ، آجر و تیرآهن استفاده شده است.


مردم روستای دربادام و روستا‌های اطراف ضمن برگزاری مراسم دینی، اعتقاد خاصی به امامزاده روستا دارند. امامزاده این روستا، امامزاده عبدالرحمن نام دارد و در بین اهالی روستا به نام امام باد شناخته می‌شود. مرسوم است که گروهی از مردم، در شب یا روز چهارشنبه هرهفته به مزار امام باد می‌ر‌وند و نذورات و قربانی‌های خود را در همان جا احسان می‌کنند. در کنار زیارتگاه، صخره‌ای قرار دارد که به اعتقاد مردم محلی، دختران دم بخت و زنان نازا با عبور از زیر آن به آرزوی خود می‌رسند.

مردم روستای دربادام، مراسم اعیاد ملی و مذهبی نوروز، قربان، فطر، غدیر و آئین‌های شب یلدا، سیزده بدر و چهارشنبه سوری را با شادی برگزار می‌کنند و در ایام محرم و وفات و شهادت ائمه به عزاداری می‌پردازند.


انتهای پیام//م. م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۴۲ ۱۲ آذر ۱۴۰۱
سلام از اهالی دربادام شماره تماس کسیو دارید؟