سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با این ترفندها، کودکان خود را مطیع کنید

وادار کردن کودکان به انجام دادن کاری بسیار سخت است، اما با چند ترفند روانشناسی می‌توانید آن ها را راضی کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به عنوان یک پدر یا مادر، راضی کردن یک بچه برای انجام دادن کاری می‌تواند جزو معدود کار‌های سخت زندگی باشد.

این کار، چه مجبور کردن او برای مسواک زدن قبل خواب و یا تمیز کردن اتاق خوابش باشد در هر صورت می‌تواند یک دردسر بزرگ باشد و اگرچه در این شرایط، بلند کردن صدا و شروع به درخواست‌های تهاجمی کار آسانی است، اما برخی ترفند‌های روانشناسی وجود دارد که باعث می‌شود فرزندانتان آن کار را همانطور که شما می‌خواهید انجام دهند.


بیشتر بخوانید


این روش‌ها میزان استرس شما را به اندازه پرخاشگری افزایش نمی‌دهند.

بیایید نگاهی عمیق‌تر به این ترفند‌های روانشناسی بیندازیم و به شما نشان دهیم که چگونه می‌توانید از آن‌ها برای فرزندتان استفاده کنید.

روش «بله، اما ...»

اگر توجه کرده باشید، حتما فهمیده‌اید که کودکان طرفدار کلمه «نه» نیستند و از آنجا که این کلمه را اغلب اوقات می‌شنوند، در نتیجه واکنش آن‌ها اخم کردن و یا بد اخلاقی خواهد بود، اما خوشبختانه می‌توانید این کلمه را به «بله، اما ...» تغییر دهید تا از کج‌خلقی‌ها و درگیری‌ها جلوگیری کنید.

به عنوان مثال، فرض کنید که پسرتان از شما درخواست می‌کند تا یک ساعت قبل از خواب، کمی با رایانه خود بازی کند و اتاق خوابش که ۲ هفته است تمیز نکرده، همانطور نامرتب باقی مانده است.

به جای اینکه به صورت مستقیم به او بگویید: «نه، هنوز اتاق خوابت را مرتب نکرده‌ای ...»، بگویید: «بله، اما بعد از اینکه اتاق خوابت را تمیز کردی.»

در حالی که این یک جمله هوشمندانه به نظر می‌رسد، هم شما به خواسته‌تان رسیده‌اید (پسرتان اتاق را تمیز کرده است) و او هم خواسته خود را از شما گرفته است (یک ساعت قبل از خواب بازی کامپیوتری کرده است) و کیست که از یک سناریوی برد – برد بدش بیاید؟

روش «به آن‌ها فرصت نه گفتن بدهید»

این روش از همه روش‌هایی که در این لیست قرار دارد، اثبات‌شده‌تر است.

به جای اینکه به فرزندانتان بگویید: «همین الان، دندان‌هایت را مسواک بزن» و یا «همین حالا اتاقت را تمیز کن»، با استفاده از عبارت «اما الآن وقت داری تا ...» به آن‌ها فرصت نه گفتن هم بدهید.

به عنوان مثال، به آن‌ها بگویید: «دوست دارم ظرف‌هایت را در ماشین ظرفشویی بگذاری، اما آزاد هستی تا آن‌ها را روی پیشخوان بگذاری.»

فرصت نه گفتن به فرزندان باعث می‌شود که کودکان احساس کنند که این آزادی را دارند تا کاری که دلشان می‌خواهد انجام دهند و دو برابر ابراز کردن مستقیم درخواست جواب می‌دهد.

روش «دو گزینه»

این ترفند زمانی نتیجه‌بخش خواهد بود که قصد دارید فرزند خود را برای انجام دادن کار‌های خانه و یا درس خواندن متقاعد کنید.

به جای اینکه به بچه‌های خود بگویید که باید کاری را انجام دهد، به آن‌ها دو کار را پیشنهاد دهید که در راستای خواسته‌های شما باشد.

به عنوان مثال به او بگویید: «ترجیح می‌دهی ظرف‌ها را بشویی یا پذیرایی را مرتب کنی؟» یا «ترجیح می‌دهی برای امتحان تاریخ مطالعه کنی یا امتحان زبان انگلیسی؟»

با اجازه دادن به فرزندان برای تصمیم‌گیری، آن‌ها احساس می‌کنند که خودشان مسئولیت را بر عهده دارند و احتمالاً، وظیفه‌ای را که به عهده می‌گیرند، به نحو احسن انجام می‌دهند.


بیشتر بخوانید


ترجمه از فاطمه میرزایی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.