به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان وظیفه عمومی ناجا در اطلاعیهای اعلام کرد: کلیه مشمولان غایب و غیر غایب متولد سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۸۲ میبایست مطابق قوانین و مقررات خدمت وظیفه عمومی وضعیت خدمتی خود را در سال ۱۴۰۰ تعیین تکلیف کنند.
گفتنی است: افرادی که قبل از سن مشمولیت ترک تحصیل کرده و یا فارغ التحصیل شده اند، ازتاریخ ورود به سن مشمولیت (۱۸ سال تمام)، ۶ ماه مهلت دارند تا وضعیت خدمتی خود را مشخص کنند.
در این اطلاعیه آمده است، دانش آموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی مشمول که دارای معافیت تحصیلی بوده و برابر سقف سنوات تحصیلی تعیین شده، مشغول به تحصیل هستند در صورت ترک تحصیل، انصراف، اخراج و یا فراغت از تحصیل، حداکثر به مدت یک سال مهلت معرفی خواهند داشت.
همچنین متعهدین خدمت در نیروهای مسلح یا دستگاههای دولتی که قبل از اتمام تعهد، به هر دلیل شرایط ادامه خدمت را ندارند، از تاریخ انصراف از تعهد، حداکثر به مدت ۶ ماه مهلت داشته تا با مراجعه به دفاتر (پلیس+۱۰) برای ادامه خدمت دوره ضرورت اقدام کنند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است، مشمولان دارای معافیت موقت پزشکی و یا کفالت، پس از انقضاء مدت اعتبار آن، میبایست ظرف مدت یک ماه برای رسیدگی مجدد به وضعیت خدمتی خود به دفاتر مذکور مراجعه کنند.
همچنین مشمولانی که در مهلت تعیین شده وضعیت خدمتی خود را مشخص نکنند وارد غیبت شده و برابر ماده ۱۰ قانون خدمت وظیفه عمومی، با محرومیتهای اجتماعی از جمله عدم استخدام، عدم امکان دریافت وام، عدم دریافت مستمری از سازمانهای دولتی و وابسته و نهادهای قانونی، عدم صدور پروانه کسب و ... مواجه خواهند شد.
طبق ماده ۵۸ قانون خدمت وظیفه عمومی، مشمولانی که مدت غیبت اولیه آنان در زمان صلح تا ۳ ماه باشد، ۹۰ روزاضافه خدمت و چنانچه مدت غیبت اولیه آنان در زمان صلح بیشتر از ۳ ماه باشد تا ۱۸۰ روز اضافه خدمت خواهند داشت.
گفتنی است، مشمولانی که مدت غیبت اولیه آنان بیش از یک سال میباشد، علاوه بر ۶ ماه اضافه خدمت، مشمول فراری نیز محسوب شده و به مراجع صالح قضائی معرفی میشوند.
شایان ذکراست: مشمولان و خانوادههای آنان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان به نشانی www.vazifeh.police.ir، سامانه تلفن گویا به شماره ۰۹۶۴۸۰ و یا کانال سازمان در پیام رسان سروش به نشانی khabaresarbazi@ از آخرین اخبار مربوطه مطلع شوند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
من از خانواده های ایثارگر هستم و اصلاً با این مدل سربازی موافق نیستم. الان شعار امسال مانع زدایی پشتیبانی و تولید هست آیا ما ببینیم این شعار با عملکرد ما مطابقت دارد یا نه ؟! چرا ما مانع هارو از راه جوانان برنمیداریم و ازشون حمایت نمی کنیم ؟!. یا سربازی کلاً جمعش کنن تا جوونا برن به کارو زندگیشون برسند یا اینکه در شکل و زمانش تغییر ایجاد کنند مثلا جوانان بتونند در حین تحصیل سربازی هم برند. الان هم نوع و شکل جنگ ها فرق کرده و هم شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه هم تفاوت کرده با این وضعیت شکل سربازی هم باید تغییر کند. اینکه بیاییم دوسال از بهترین لحظات زندگی یه جوان هدر بدیم و از ازدواج و فرزند محرومش کنیم چه فایده ای داره!؟. من به عنوان یک فرد جانباز از مسولین مملکتم خواهش می کنم در سال جدید بازنگری جدی در قوانین سربازی انجام دهند. آقای خبرنگار لطفاً صدای مارو به گوش مجلسی ها و دولتی ها و نظامی ها و بیت رهبری برسان. امیدوارم رهبرانقلاب هم به این قضیه ورود پیدا کنند تا طبق مصلحت در مورد قوانین سربازی چاره اندیشی شود.