سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لرستان در سالی که گذشت

سال ۹۹ در حالی برای مردم لرستان پایان یافت که پرونده بازسازی واحد‌های مسکونی سیل‌زده استان نیز بسته شد و مردم در حالی به خانه‌های نوساز رفتند که درست یکسال قبل از آن، بدون سرپناه ایمن و در اوج ناامیدی بودند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از لرستان، سال ۱۳۹۹ در لرستان با بیم و امید‌های مختلفی همراه بود، از شرایط اقتصادی شهروندان تا مصائب کرونا، کاهش بارندگی ها، انتصابات، آغاز بکار ماراتن انتخابات ۱۴۰۰، عزیزانی که درگذشتند، آن‌هایی که حکم ریاست و مدیریت گرفتند، طرح‌های بزرگ و کوچکی که افتتاح شد، واحد‌هایی که دوباره وارد مدار تولید شد و وعده‌هایی که رنگ تحقق گرفت.

ساخت و ساز مناطق سیل‌زده لرستان پایان یافت

دولت بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی و کمک بلاعوض برای بازسازی و بهسازی خانه‌های مسکونی مناطق سیل‌زده ناشی از سیل ویرانگر فروردین ۹۸ در این استان پرداخت کرد.

از این رقم یکهزار و ۷۰۰ تا یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی کم بهره و ۴۰۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض بوده است.

در این راستا بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی که نیازمند تعمیر بود به طور کامل بهسازی شده اند که بیشتر این واحد‌ها در ماه‌های ابتدایی پس از وقوع سیل تعمیر شدند.

همچنین حدود ۱۳ هزار واحد مسکونی نیز یا در مکان قبلی خود و یا با تامین زمین جدید و جابجایی دوباره احداث شدند که در این راستا بیش از ۴۰ هکتار زمین به حرائم شهر و روستا‌های استان اضافه شد.

ساخت حدود ۱۳ هزار خانه مسکونی جدید باید با تامین زیرساخت‌های جدید و ایجاد امکانات و خدمات صورت می‌گرفت که تمامی این موارد در سال ۹۹ انجام شده است.

به گفته محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای جبران بخشی از خسارت‌های سیل در لرستان سرمایه‌گذاری کرد.

بهره برداری از نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد

واحد اول و دوم بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد با حضور پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان به بهره‌برداری رسید، نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد به عنوان بزرگترین نیروگاه استان لرستان با سرمایه گذاری ۳۱۰ میلیون یورویی بنیاد مستضعفان احداث شده است.

فاز اول این نیروگاه شامل ۲ واحد گازی است که هرکدام ظرفیتی معادل ۱۶۲ مگاوات دارند و با بهره برداری از این واحد‌ها ۳۲۴ مگاوات به توان تولید برق کشور افزوده شد.

همچنین فاز نخست این نیروگاه دارای یک واحد بخار با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات است.

در طول احداث این نیروگاه نیز روزانه برای بیش از ۵۰۰ نیروی بومی منطقه اشتغال مستقیم ایجاد شده بود و با راه اندازی این نیروگاه برای بیش از ۱۵۰ نفر از نیرو‌های متخصص بومی، اشتغال مستقیم بلندمدت و پایدار فراهم شد.

افتتاح کاتالیست پتروشیمی خرم آباد

واحد کاتالیست صنایع پتروشیمی خرم‌آباد با حجم سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۶۰ نفر با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهوری به بهره برداری رسید، فاز دوم پتروشیمی لرستان با تولید سالانه ۱۰۰ تن کاتالیست متانول و پلی اتیلن در زمینی به مساحت هفت هکتار در مجتمع پتروشیمی خرم آباد بهره برداری شد.

مواد تولیدی در این واحد برای نخستین بار در سطح کشور تولید می‌شود و پیش از این مواد کاتالیزور تولیدی در این واحد بصورت ۱۰۰ درصد از خارج از کشور تولید می‌شد.

افتتاح فاز نخست مینی پالایشگاه پلدختر

در نهمین روز از گرامیداشت دهه مبارک فجر در آیینی با حضور محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور فاز نخست مینی پالایشگاه پلدختر افتتاح شد.

مینی پالایشگاه پلدختر در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار با سرمایه گذاری بخش خصوصی در شهرک صنعتی روستای "سراب حمام" ساخته شده است، ساخت فاز دوم این پالایشگاه که در چهار فاز طراحی شده از ماه‌های پیش آغاز و سرمایه گذار به دنبال تکمیل فاز‌های بعدی می‌باشد.

برای ساخت فاز نخست این پالایشگاه بیش از سه هزار میلیارد ریال هزینه شده و ۲۰۰ فرصت شغلی مستقیم فراهم شده است.

بازگشت ۲۷ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید

۲۷ واحد صنعتی راکد و تعطیل این استان که زیرساخت و تجهیزات مناسبی برای احیا داشتند پارسال به چرخه تولید بازگشته‌اند.

مهمترین مشکلات واحد‌های صنعتی لرستان تامین اعتبار به خصوص در بعد سرمایه در گردش، یا تامین مالی برای سرمایه‌های ثابت و نوسازی خطوط تولید بوده و مشکل برخی از این واحد‌های راکد و تعطیل، با کمک سیستم قضایی حل شده است.

امسال واحد‌های راکدی که دارای زیرساخت‌های آب، برق، گاز، تلفن و خطوط تولید بودند با تزریق نقدینگی، یا تغییر محصول و بازسازی خطوط تولید به چرخه اقتصادی کار بازگشتند.

لرستان در مجموع ۱۸ شهرک صنعتی فعال و یک منطقه ویژه اقتصادی دارد که قابلیت استقرار واحد‌های صنعتی و ۳۰ درصد صنایع استان در آن وجود دارد و هم اکنون از یک هزار و ۱۵۰ واحد صنعتی بیش از ۶۷ درصد با ظرفیت ۲۰ تا ۱۰۰ درصد فعال هستند.

تثبیت بیش از ۲۴ هزار شغل متاثر از کرونا

۲۴ هزار و ۵۱۴ فرصت شغلی آسیب دیده از شیوع کرونا در استان با پرداخت تسهیلات بانکی حفظ شد، در این راستا ۱۹۲ میلیارد و ۷۹۶ میلیون تومان تسهیلات کرونا به تعداد ۲۰ هزار و ۸۹۷ پرونده پرداخت شده است.

تثبیت ۲۰۸۰ شغل تعاونی

۲ هزار و ۸۰ شغل تعاونی‌های استان امسال در راستای تنظیم روابط کارگری و کارفرمایی حفظ و تثبیت شده است، این تعداد نیروی شاغل مربوز به ۲۴ واحد تولیدی استان بوده که با پیگیری‌های لازم در خصوص مشکلات بیمه، مالیات و بدهی‌های بانکی آن‌ها انجام شد.

همچنین ۹۸۷ نفر امسال موفق شدند از طریق ۱۸مرکز کاریابی غیردولتی استان در واحد‌های تولیدی، خدماتی و صنعتی شاغل شوند.

گازرسانی به ۱۸۵ روستا و ۲۴۹ واحد صنعتی

پارسال ۱۸۵ روستا و ۲۴۹ واحد صنعتی و تولیدی در استان گازرسانی شده است.

اکنون گازرسانی ۹۲ روستای استان در حال انجام و ۱۷۲ روستا نیز در حال مطالعه است و تاکنون شهرستان‌های خرم‌آباد، دورود، بروجرد، کوهدشت، سلسله و ازنا در استان در لیست شهرستان‌های سبز قرار گرفته اند.

بهره برداری از ۳۲۸ میلیارد تومان طرح شاخص آب و برق

پنج پروژه صنعت آب و برق شامل سه پروژه تامین، اصلاح و بهینه‌سازی برق با هدف زیبایی مبلمان شهری، کاهش خاموشی‌ها، افزایش ایمنی شبکه و بهبود ولتاژ شبکه، یک پروژه برق‌رسانی به هشت روستا با جمعیت ۷۴ خانوار و یک پروژه آب‌رسانی به ۳۸ روستا با جمعیت یک‌هزار و ۹۷۰ خانوار افتتاح شد.

۳۲۸ میلیارد تومان از این اعتبار مربوط به طرح‌های اصلاح شبکه فرسوده فشار ضعیف و جایگزینی سیم‌های مسی با کابل خودنگهدار، توسعه و بهینه سازی شبکه‌های توزیع و آبرسانی به ۳۸ روستای لرستان است.

همچنین پنج هزار و ۹۷۷ کیلومتر شبکه توزیع فشار ضعیف این استان به منظور کاهش خاموشی و تلفات برق با اعتبار ۲۷۶ میلیارد تومان اصلاح شد.

احیا و توسعه نساجی بروجرد

۲خط تولیدی در ریسندگی و رنگرزی نساجی بروجرد پس از احیای این واحد بهره برداری شد، ماشین آلات جدید پارچه‌های عرض سه متری را تولید می‌کنند که تجهیزات جدید در رنگرزی، ریسندگی و بافندگی قرار گرفته است.

در قسمت ریسندگی نخ‌هایی از نظر کمی و کیفی، در بخش بافندگی کالا‌های جدید و در رنگرزی مجموعه‌ای نو به کالا‌های نساجی بروجرد اضافه شده و مجموعه محصولات نساجی را برای مشتری کامل می‌کند.

پارچه‌هایی که با ماشین آلات جدید از این پس در این واحد تولید می‌شود، پارچه‌هایی بوده اند که تاکنون از کشور‌های ترکیه، هند، اندونزی و پاکستان وارد شده اند، اما با امکانات جدید و نیرو‌های متخصص به زودی محصولاتی جدید وارد بازار می‌کنیم که این فضای خالی را پر می‌کند.

در مجموع برای راه اندازی خطوط جدید و ماشین آلات و تجهیزات در نساجی بروجرد ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

تکمیل بزرگترین مجتمع ماهی سردآبی کشور

مجتمع پرورش ماهی ۶ هزار تنی سپیددشت لرستان به عنوان بزرگترین مجموعه سردآبی کشور، آماده واگذاری به بخش خصوصی شد، تاکنون ۲۵ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است و در صورت فعالیت کامل، یکهزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد.

به گفته مدیرکل شیلات لرستان سودآوری این مجتمع در سال دست کم ۶۰ میلیارد تومان است.

سفر‌های مسئولین در سال گذشته

سال ۹۹ با وجود کرونا و اجرای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های این ویروس، اما لرستان میزبان برخی مسوولان کشوری از جمله وزیر راه و شهرسازی، رییس سازمان حج و زیارت، رییس بنیاد مستضعفان و معاون رییس جمهوری بود.

سفر وزیر راه و شهرسازی

برخی محور‌های سخنان محمد اسلامی در سفر به لرستان: تمامی روستا‌های بالای ۵۰ خانوار تا پایان دولت از راه ارتباطی استاندارد و آسفالت برخوردار می‌شوند.

احداث ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر در کشور طرح‌ریزی شده بود که یک میلیون و ۳۳۰ هزار واحد در دولت‌های ۱۱ و ۱۲ به متقاضیان تحویل شده است.

بیش از ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر در حدود ۱.۵ سال اخیر تحویل شده و ۱۲۰ هزار واحد نیز تکمیل شده و باید انشعابات آن برقرار شود و مابقی واحد‌های مسکن مهر نیز در سراسر کشور پرونده قضایی داشته و در دادگاه است که این امر خارج از کنترل وزارت راه وشهرسازی می‌باشد.

همچنین عملیات اجرایی قطعه چهارم محور جدید پلدختر - خرم آباد با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان آغاز شد، این قطعه از مسیر خرم آباد به پلدختر در محدوده روستای ملاوی به طول ۱۲ کیلومتر با احداث پنج تونل به طول ۲ هزارو ۸۰۰ متر و یک دستگاه پل بزرگ اجرا می‌شود.

سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

امضای تفاهم نامه احداث سه هزار مسکن جامعه ایثارگری لرستان دستاورد سفر سعید اوحدی بود و مهمترین محور سخنان وی در این سفر این بود که تا پایان برنامه ششم باید تمام فرزندان جانبازان وشهدا استخدام شوند و موضوع خودرو جانبازان ۵۰ درصد به بالا پیگری شده و در حال حضول نتیجه است.

سفر رئیس بنیاد مستضعفان

پرویز فتاح که در آیین بهره برداری از نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد به لرستان سفر کرده بود گفت: با توجه به شعار امسال مبنی بر جهش تولید ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه سیکل ترکیبی لرستان افزوده می‌شود.

به گفته وی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار صرف نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد شده تا پایان سال یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر تامین اعتبار می‌شود، در مجموع در نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده و در صورت نیاز بازهم سرمایه‌گذاری خواهیم کرد.

از دیگر سخنان فتاح این بود که۱۲ میلیارد تومان به لرستان تزریق شده است.

تصویب ۱۴۰۰ میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۰ با سفر نوبخت

محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز ۲۰ بهمن به لرستان سفر کرد که در این سفر یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های فوری و رو به پایان استان تصویب شد.

این مبلغ به ۳۲ طرح عمرانی با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در لرستان که تا پایان دولت دوزادهم تکمیل و به بهره برداری خواهند رسید تزریق می‌شود.

همچنین در سفر نوبخت به لرستان ۲۰۰ میلیارد تومان علاوه بر ۲۰۰ میلیارد تومان قبلی برای آزاد راه خرم آباد- بروجرد- اراک، ۱۲۰ میلیارد تومان برای سد کمندان، ۷۰ میلیارد تومان ایستگاه پمپاژ جایدر، ۷۰ میلیارد تومان دیوار حفاظتی پلدختر، پنج میلیارد تومان علاوه بر ۱۰ میلیارد تومان قبلی برای موزه دفاع مقدس و ۱۰۰ میلیارد تومان برای شبکه‌های آبیاری و زهکشی چهار سد حوضیان، کمندان، ایوشان و مروک اختصاص یافت.

همچنین ۲۵ میلیارد تومان دیگر برای چهارخطه کوهدشت- خرم آباد، ۱۰میلیارد تومان علاوه برا ۳۲ میلیارد تومان قبلی برای پروژه چهارخطه الیگودرز-داران، ۳۰میلیارد تومان علاوه بر ۳۶ میلیارد تومان قبلی برای سد تاج امیر و برای ورزشگاه‌های خرم آباد و بروجرد هرکدام ۲۰ میلیارد تومان و همچنین ۳۰ میلیارد تومان برای قلعه فلک الافلاک و چندین پروژه دیگر تصویب شد.

شورش در زندان‌های خرم آباد و الیگودرز

شورش زندان‌های الیگودرز و خرم آباد، انفجار مرگبار منزل مسکونی در خرم آباد و زمین لرزه ۵.۱ ریشتری سلسله از جمله حوادث بی مانند لرستان در این شهر‌ها بود، فروردین ماه پارسال ۲۳ نفر از زندانیان پارسیلون خرم‌آباد از زندان فرار کردند که از این تعداد تاکنون ۱۷ نفر دستگیر و یا خود را به زندان معرفی کرده و به زندان بازگشتند.

همچنین شورش برخی از زندانیان در زندان الیگودرز یک کشته و ۱ زخمی به همراه داشت.

ساعت ۱۷ و ۴۵ دقیقه یکم فروردین ماه ۹۹ با برنامه‌ریزی و به تحریک تعدادی از زندانیان شرور و سابقه‌دار در اقدامی غیرقانونی، زندانیان دست به شورش زده و ضمن تخریب اموال زندان به قصد فرار با مامورین درگیر شده که با شکستن درب‌های داخلی زندان به درب اصلی نزدیک شدند.

متاسفانه در این شورش یک زندانی کشته و ۱نفر دیگر از ناحیه پا مجروح شدند.

انفجار یک منزل مسکونی و مرگ ۲ شهروند خرم آبادی

صبح روز ۱۱ آذرماه پارسال انفجار یک واحد مسکونی در بلوار ۶۰ متری خرم آباد ۱۲ مصدوم داشت که ۲ نفر از مصدومان به علت شدت جراحات جان خود را از دست دادند.

در ارزیابی اولیه کارشناسان ۱۹ منزل مسکونی آسیب دیدند و یک منزل مسکونی ۲ طبقه نیز به طور کامل تخریب شد.

محمود ثمینی معاون سیاسی‎، امنیتی و اجتماعی استاندرای لرستان نیز علت این حادثه را نگهداری مواد منفجره در طبقه دوم این واحد مسکونی اعلام کرد.

لرزش لرستان با زمین لرزه ۵.۱ ریشتری سلسله

زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.۱ ریشتر برخی شهر‌های لرستان را لرزاند.

به گزارش مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران مرکز این زمین لرزه فیروز آباد الشتر در عمق هفت کیلومتری زمین بود و ساعت ۱۲ و ۳۷ دقیقه و ۴۹ ثانیه به وقوع پیوست.

معمای زنی که زنده شد

خبر زنده شدن یک شهروند خرم‌آبادی نیز از دیگر اخبار پرماجرای لرستان در سال ۹۹ بود که با توجه به روایت‌های مختلف این اتفاق، علوم پزکی لرستان اعلام کرد بنا بر اظهارات مدیرکل پزشکی قانونی استان ۲ شب قبل از این رخداد، فردی با مراجعه به دادپزشک پزشکی قانونی و اعلام فوت یکی از نزدیکان خود در خواست صدور جواز دفن داشته است.

دادپزشک به دلیل نقص در مدارک فوت این فرد، جواز دفن صادر نکرده و صدور هرگونه جواز را مشروط به مشاهده جسد کرده است؛ بنابراین پیکر این بیمار که گمان می‌رفته فوت شده شب در منزل نگهداری شده و روز بعد که آن را برای صدور جواز دفن نزد دادپزشک برده اند وی متوجه علایم حیاتی این زن می‌شود.

پیکر این زن به هیچ عنوان در سردخانه نگهداری نشده و پس از تشخیص دادپزشک به بیمارستان شهید مدنی خرم آباد منتقل و احیا شده است.

پایان سال ۱۳۹۹ با ۱۳۶۶ قربانی کرونا

تعداد مبتلایان کرونا در استان از ابتدای شیوع این ویروس تا پایان سال گذشته به ۷۱ هزار و ۵۲۶ نفر و تعداد جان باختگان به بکهزار و ۳۶۶ نفررسید.

براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پایان سال ۹۹ شهرستان‌های خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، دلفان و سلسله در وضعیت زرد و آبی و شهرستان‌های دورود و پلدختر نارنجی شیوع کرونا بودند.

غایبان سال ۱۴۰۰

اما به جز تن‌هایی که کرونا از میان خانواده‌ها در آغوش کشید برخی افراد شناخته شده نیز سال ۹۹، خانواده‌های خود را داغدار کردند و در میان چشمان اشکبار خانوده و دوستان چهره در نقاب خاک کشیدند که اسامی برخی از آن‌ها با اقتباس از پایگاه خبری یافته ذکر می‌شود.

مرگ مستندساز لرستانی بر اثر ابتلا به کرونا

هوشنگ میرزایی فیلم‌ساز اهل شهرستان کوهدشت، به دلیل ابتلا به ویروس کووید۱۹ درگذشت، وی متولد سال ۱۳۵۰ در کوهدشت و دارای مدرک کارشناسی کارگردانی از دانشکده صدا و سیما بود.

باخدا می‌رقصم، مرثیه‌ای برای خاک و شهر خاموش، تفتان، روناک، چیزی شبیه چشم‌هایم، ژین؛ سپیدار؛ فاصله از آثار این فیلم‌ساز فقید لرستانی است.

درگذشت "محمود مدیری" آهنگساز اثر به یاد ماندنی " دایه دایه"

"محمود مدیری" پیشکسوت موسیقی لرستان و اصالتا اهل بروجرد که خالق اثر به یاد ماندنی " دایه دایه وقته جنگه" بود در سن ۸۵ سالگی به علت بیماری دار فانی را وداع گفت.

درگذشت رئیس سابق کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی

"الهیار ملکشاهی" که مدتی به علت عوارض ناشی از بیماری کلیوی در بیمارستان و منزل بستری بود، بهمن ۱۳۹۹ فوت کرد.

الهیار ملکشاهی قاضی، حقوق‌دان، سیاست‌مدار لرستانی متولد ۱۰ مرداد ۱۳۴۰ بود که نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره‌های دوره‌های نهم و دهم را از حوزه انتخابیه کوهدشت و رومشکان برعهده داشت.

نایب‌رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس (۱۳۹۵)، معاون قضائی دیوان عدالت اداری ایران (۱۳۸۹ تا ۱۳۹۰)، رئیس کل دادگستری کرمانشاه (۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹، رئیس کمیسیون تحقیق مجلس

(۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹)، رئیس کل دادگستری لرستان (۱۳۷۶ تا ۱۳۸۵)، رئیس کمیسیون مشترک شفافیت مجلس (۱۳۹۸ و رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس (۱۳۹۱ - ۱۳۹۳ - ۱۳۹۵ - ۱۳۹۶ - ۱۳۹۸) از دیگر سوابق این حقوق‌دان لرستانی بود.

مرگ پرفسورلرستانی بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹

دکتر محمد گلشن متخصص بیماری‌های داخلی و فوق تخصص بیماری‌های ریه بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ به دیدار حق شتافت.

دکتر گلشن متولد سال ۱۳۲۴ در خرم‌آباد فرزند حاج صحبت الله گلشن و از خانواده‌های قدیمی شهر خرم‌آباد بود که در دانشگاه اصفهان دوره عمومی و تخصصی داخلی و در آمریکا دوره فوق تخصص ریه را گذراند.

مرگ نماینده ادوار مردم الیگودرز در مجلس بر اثر کرونا

دکتر علی‌محمد احمدی نماینده ادوار سوم و ششم مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی در پی ابتلا به کرونا درگذشت.

زنده یاد علی محمد احمدی در سال ۱۳۳۵ درالیگودرز متولد شده بود و با رای مردم شهرستان الیگودرز در دوره‌های سوم و ششم به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان و همچنین کمیسیون تخصصی برنامه بودجه و محاسبات عضویت داشته است.

او به عنوان رئیس سابق سازمان انرژی‌های نو در سازمان انرژی اتمی ایران فعالیت داشته است.

اسفندیار ملایری، بازیگر و طناز محبوب، قربانی کرونا

"اسفندیار ملایری" هنرمند هنر‌های نمایشی و طنز بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان شهدای عشایر خرم‌آباد درگذشت، او از پیشکسوتان هنر‌های نمایشی و طنز در استان، دبیر آموزش و پرورش ناحیه یک خرم‌آباد و مدرس تئاتر در هنرستان هنر‌های زیبا و آموزشگاه‌های هنری لرستان بود.

کاراکتر «گِلالی» که در نمایش‌نامه‌هایی با مضمون نحوه‌ی انتخابنمایندگان مجلس توسط مردم بود از کار‌های ماندگار این هنرمند مردمی است.

درگذشت آیت‌الله سید محمد جزایری

او در دوران رضاخان در خرم‌آباد دیده به جهان گشود پدرش آیت‌الله سید جعفر جزایری شوشتری از نوادگان علامه آیت‌الله سید نعمت‌الله جزایری از دانشمندان و مؤلفان بزرگ شیعه است.

امام خمینی، شهید آیت‌الله مدنی، آیت‌الله آقاضیا عراقی؛ آیت‌الله سید عیسی جزایری، آیت‌الله حاج سید حیدر طاهری و آیت‌الله حاج سید علی‌اکبر رحیمی از اساتید ایشان بودند.

آیت‌الله سیدمحمد جزایری در نجف اشرف محضر آیت‌الله سید ابوالحسن اصفهانی و علمای برجسته و ربانی همچون شیخ علی‌محمد نجفی؛ میرزا حسن یزدی، علامه طباطبایی. علامه میرزا فضل‌الله زاهدی، آیت‌الله گلپایگانی؛ آیت‌الله اراکی و ۱۰ سال درس خارج فقه امام خمینی را درک نموده است.

وداع با ابراهیم امرایی خبرنگار دغدغه‌مند لرستانی

ابراهیم امرائی خبرنگار و گزارشگر حرفه‌ای صدا و سیمای مرکز لرستان به علت بیماری به دیدار حق شتافت، وی متولد ۱۳۵۰ در کوهدشت و از خبرنگاران با اخلاق استان بود که پس از سال‌ها درگیری با بیماری سرطان درگذشت.

اعلام کاندیداتوری ۱۴۸۳ نفر برای پارلمان‌های شهری

ثبت‌نام یکهزار و ۴۸۳ نفر برای انتخابات ششمین دوره شورا‌های اسلامی شهر در این استان نهایی شد.

در دوره پنجم انتخابات شورا‌های شهری یک هزار و ۲۷۳ نفر ثبت نام کرده بودند که آمار این دوره افزایش ۲۱۰ نفر را نشان می‌دهد و از این تعداد داوطلب یکهزار و ۳۱۹ مرد و ۱۶۹ زن هستند.

انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

انتصابات

برخی از مهمترین انتصاب‌های مدیران و مسوولان لرستان در سمت‌های اصلی یا سرپرست در سال ۹۹ به شرح زیر است.

فروردین: انتصاب علیرضا بیرانوند به عنوان مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری لرستان و مهدی پازوکی به سمت مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان

اردیبهشت: داریوش حسن نژاد مدیرعامل آب منطقه‌ای شد.

خرداد: هادی ملکشاهی مدیرکل امور مالیاتی، حمیدرضا القاصی معر سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی، هوشنگ شفیعیان مدیرکل ثبت احوال شدند.

تیر: سعید رازانی بازرس کل استان لرستان، سید حمید مصطفایی مدیرکل حج و زیارت، حجت الاسلام مهدی قدرتی مدیرکل تبلیغات اسلامی، محسن رشیدی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، اسفندیار حسنی مقدم رییس سازمان جهاد کشاورزی شدند.

مرداد: رضا بردبار سرپرست شهرداری خرم آباد معرفی و مصطفی زبردست پور نیز مدیرکل دامپزشکی شد.

مهر: محمود زرین جویی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران و محمد شریفی مقدم شهردار خرم آباد معرفی شدند.

آبان: فریبرز امیری مدیرکل ثبت احوال

آذر: منصور شرفی سرپرست تامین اجتماعی

دی: وحید کرم الهی راه و شهرسازی، نبی الله شمسی فر شرکت مخابرات منطقه لرستان، سید ضیا موسوی امور عشایری.

بهمن: منوچهر گودرزی مدیر تامین اجتماعی

اسفند: جلال شیخ پور کمیته امداد امام خمینی (ره)

فرمانداران: ماشاالله نعمتی الیگودرز، حشمت بهمنی ازنا، مرتضی مهدوی کیا سلسله، مجتبی بیرانوند کوهدشت، نورالدین درمنان دلفان، احمد گودرزیان بروجرد، خدانظر دریکوند دورود

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
لیلا
۱۱:۱۴ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
واقعا لرستان خیلی ماجرا داشت