سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کامبک‌های خاطره انگیز تاریخ جام جهانی فوتبال/ از ماراتن گل تا اخراج قاتل فوتبال ایتالیا پس از تئوری توطئه

لحظات عجیب و تغییر ناگهانی نتایج در هر رشته‌ ورزشی هواداران را به وجد می‌آورد و فوتبال نیز از این قاعده مستثنی نیست.

به گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، کامبک‌های شگفت انگیز و غیر منتظره در هر ورزشی هیجان انگیز است. اگر چه کامبک در ورزشی مانند فوتبال کمتر از رشته‌هایی مانند کشتی و راگبی رخ می‌دهد، اما فوتبال هم می‌تواند به اندازه همین رشته‌ها غیر قابل پیش بینی باشد و همین ویژگی لحظات به یاد ماندنی را در تاریخ این رشته رقم زده است.

بزرگ‌ترین کامبک‌های تاریخ جام جهانی فوتبال باعث شده هواداران زیادی به جای نشستن روی سکو ها، ایستاده کار را دنبال کنند. این لحظات امید از دست رفته بسیاری از هواداران متعصب فوتبال را برگردانده و توانمندی بسیاری از تیم‌ها را ثابت کرده است. چنین اتفاقی ممکن است به دلیل حضور یک ستاره در ترکیب، لغزش ناخوشایند در حساس‌ترین دقایق بازی یا بازیابی و تغییر تاکتیک ساده تیم‌ها رخ دهد.

در این گزارش عجیب‌ترین و به یاد ماندنی‌ترین کامبک‌های تمام ادوار جام جهانی را مرور می‌کنیم.

۱- مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۵۴؛ سوئیس - اتریش

در این مسابقه در مجموع ۱۲ گل به ثمر رسید که رکورد تعداد گل‌های به ثمر رسیده در یک دیدار جام جهانی را از آن خود کرد.

سوئیس این بازی را با قدرت و با زدن ۳ گل در ۲۴ دقیقه ابتدایی آغاز کرد. سپس تئودور واگنر با هت تریک کار را برای اتریش به تساوی کشاند و هفتمین هت تریک در تاریخ جام جهانی را هم به نام خودش ثبت کرد.

نیمه اول این دیدار با تساوی ۵ - ۵ به پایان رسید و اتریش با زدن ۲ گل در نیمه دوم، جواز حضور در مرحله نیمه نهایی را به دست آورد.

۲- فینال جام جهانی ۱۹۵۴؛ آلمان غربی - مجارستان

۱۰ دقیقه پس از به صدا در آمدن سوت آغاز بازی، مجارستان با ۲ گل از حریف قدرتمندش پیش افتاد و این نتیجه برای هواداران آلمان غربی به معنای پایان بازی و از دست رفتن رویای قهرمانی در جام جهانی بود، اما آلمان بازی را با گل‌های مکس مورلاک و "هلموت ره" به تساوی کشاند.

در ادامه آلمان غربی گل سوم را هم وارد دروازه مجارستان کرد و برای نخستین بار بر بام فوتبال جهان ایستاد.

۳- مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۶۶؛ پرتغال - کره شمالی

کره شمالی با به ثمر رساندن یک گل در همان دقیقه اول از پرتغال پیش افتاد و ۲ بار دیگر هم دروازه این تیم را باز کرد تا نتیجه ۳ بر صفر شود. با این حال پرتغالی‌ها این نتیجه را به عنوان پایان بازی در نظر نگرفتند و تا پایان نیمه اول ۲ گل را جبران کردند.

در نیمه دوم که بازیکنان تیم ملی پرتغال وارد زمین شدند، آن‌ها از نظر ذهنی تیم جدیدی شده بودند و با گل‌های "اوزه بیو" و "جو آگوستو" توانستند بازی را با پیروزی ۵ بر ۳ به پایان برسانند.

۴- مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۷۰؛ آلمان غربی - انگلیس

تیم ملی انگلیس برای گلزنی در این دیدار تنها ۲ دقیقه وقت نیاز داشت و پس از این گل فضای اضطراب آوری برای هواداران آلمانی حاضر در ورزشگاه ایجاد شد.

تیم ملی آلمان با گلزنی پل برینتر و گرد مولر، این دیدار را با پیروزی ۲ بر یک به پایان رساند و در ادامه دومین قهرمانی خود در این رقابت‌ها را به دست آورد.

۵- مرحله نیمه نهایی جام جهانی ۱۹۸۲، آلمان غربی - فرانسه

بازی مرحله نیمه نهایی جام جهانی ۱۹۸۲ که به عنوان یکی از بهترین مسابقات جام جهانی شناخته می‌شود، توانایی تیم ملی آلمان غربی در کامبک زدن را به نمایش گذاشت.

آلمان در پایان و با برد ۵ بر ۴ در ضربات پنالتی پس از تساوی ۳-۳ در پایان وقت‌های اضافه به فینال صعود کرد.

۴ گل این بازی فوق العاده در وقت‌های اضافه به ثمر رسید. این بازی شاید بهترین بازی جام جهانی ۸۲ نباشد، اما جزو برترین بازی‌های تاریخ جام جهانی است.

۶- مرحله نیمه نهایی جام جهانی ۱۹۹۸؛ فرانسه - کرواسی

بازی فرانسه و کرواسی در جام جهانی ۱۹۹۸ یکی از بزرگترین کامبک‌های تاریخ جام جهانی را به همراه داشت. این دیدار به میزبانی فرانسه برگزار شد و ستاره این دیدار لیلیان تورام بود.

کرواسی در این دیدار با نتیجه یک بر صفر پیش افتاد، اما لیلیان تورام ۲ بار برای فرانسه گلزنی کرد تا تیمش راهی دیدار فینال شود.

نکته جالب این بود که لیلیان تورام پیش از دیدار با کرواسی در ۱۴۲ بازی ملی قبلی خود هیچ گلی نزده بود.


بیشتر بخوانید


۷- مرحله یک چهارم نهایی ۲۰۰۲؛ برزیل - انگلیس

این دیدار یکی از خاطره انگیز‌ترین تقابل‌های تیم ملی برزیل در جام جهانی بود.

در حالی که برزیل با گل "مایکل اوون" از انگلیس عقب افتاده بود، ریوالدو در دقیقه ۴۷ با پاس رونالدینیو توانست گل مساوی را به ثمر برساند.

در نیمه دوم رونالدینیو برای زدن ضربه ایستگاهی پشت توپ ایستاد و با شوتی دیدنی برای دومین بار دروازه انگلیس را باز کرد تا این دیدار با نتیجه ۲ بر یک به پایان برسد.

۸- مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۰۲؛ کره جنوبی - ایتالیا

این دیدار یکی از بحث برانگیز‌ترین بازی‌های تاریخ جام جهانی بود و در شرایطی که همه تصور می‌کردند ایتالیا برابر کره جنوبی به راحتی پیروز شود، نتیجه عجیبی رقم خورد که تصمیمات داور در آن تاثیر زیادی داشت.

کریستین ویری در نیمه اول دروازه کره جنوبی را باز کرد و بوفون پنالتی "آن جونگ هوان" را مهار کرد تا ایتالیا در آستانه پیروزی قرار بگیرد، اما گل دقیقه ۸۸ "سئول کی هیون" و هدر دادن موقعیت دروازه خالی توسط ویری در ثانیه‌های پایانی، کار را به وقت‌های اضافه کشاند.

فرانچسکو توتی که قبل از مسابقه به خبرنگاران گفته بود که یک گل برای شکست دادن کره ای‌ها کافی است، در ابتدای وقت‌های اضافه با دریافت کارت زرد دوم از بازی اخراج شد و در ادامه داور گل دامیانو تومازی را آفساید اعلام کرد تا گل طلایی دقیقه ۱۱۷ "جونگ هوان" و پیروزی غیر منتظره کره جنوبی، باعث به وجود آمدن تئوری توطئه شود.

پس از این شکست تلخ، جونگ هوان نزد هواداران ایتالیا به قاتل فوتبال این کشور معروف شد و مالک باشگاه پروجا هم قرارداد او را فسخ کرد تا دوران حرفه‌ای هوان در سری آ برای همیشه به پایان برسد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
وقتی بچه های کم سن وسال و تازه وارد در دنیای فوتبال مسئولیت نوشتن و درج مطالب رو توی سایتها به عهده میگیرن نتیجش میشه همینکه به اشتباه قهرمان جام جهانی ۱۹۷۰ رو آلمان معرفی میکنه . قهرمان جام جهانی در اون سال برزیل بوده نه آلمان
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
جنابعالی هم مثل وزیر بهداشت زورت نرسید...فارسی رو پاس بداری ؟
کامبک چیه آدم حسابی...؟!