سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

هجوم ملخ‌های صحرایی از ۱۰ فروردین به کشور/ سرمای بی‌سابقه عربستان ورود ملخ‌ها را به تعویق انداخت

مدیر کل مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی عربستان، ملخ‌ها از ۱۰ تا ۱۵ فروردین وارد کشور می‌شوند.

سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  از ورود ملخ های صحرایی طی روزهای آتی به کشور خبر داد و گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی عربستان، از اواسط فروردین ملخ های صحرایی وارد کشور می شوند.

وی با اشاره به اینکه از اواسط فروردین احتمال ورود ملخ صحرایی به کشور تشدید می یابد، افزود: منطقه عربستان از مرز کویت تا ریاض، ریاض تا مکه و مدینه و همچنین تا اردن و عراق دشت وسیع چند میلیون هکتاری ملخ ها بصورت تخم، پوره، بالغ و نابالغ هستند که با توجه به رطوبت خاک و خشک شدن گیاهان، ملخ های بالدار از آن منطقه فرار می کنند و ناچارا با سرعت ۱۵ تا ۱۶ کیلومتری باد به سمت کشور ما می آیند.

معین با بیان اینکه امکان پرواز ملخ ها با سرعت باد ۳۰ و ۳۵ کیلومتر وجود ندارد، گفت: ملخ ها با سرعت باد ملایم به سمت کشور ما می آیند.

مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات ادامه داد: پیش بینی مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی در ابتدا یک میلیون هکتار بود، اما به علت سرمای عربستان ملخ ها در اوایل بهمن و همچنین اسفند همانند سال گذشته وارد کشور نشدند که با ورود از اواسط فروردین پیش بینی مبارزه در حد ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار خواهد بود و مجدد در تیر به هند و پاکستان  می روند.

وی با اشاره به اینکه بارش های عربستان در ۴۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، بیان کرد: برای انتقال ملخ های صحرایی، دمای هوا باید بالای ۲۴ درجه باشد و مسئله بعدی موضوع باد است که با توجه به شرایط ملخ های بالدار بالغ و نابالغ پیش بینی می شود که ۱۰ تا ۱۵ فروردین وارد کشور شوند.

مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با اظهار نگرانی پیرامون حمله ملخ صحرایی به باغات بیان کرد: با توجه به کمبود بارش و خشکسالی، نبود مرتع مناسب با ورود ملخ های صحرایی به کشور حمله به سمت باغ و مزرعه آغاز می شود.

معین در پایان با اشاره به اینکه کمبودی علیه مبارزه با آفت ملخ صحرایی نداریم، تصریح کرد: با توجه به تخصیص اعتبارات صورت گرفته سموم مورد نیاز خریداری و در اختیار استان ها قرار گرفته است، همچنین تقاضای ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر کرده ایم که در صورت تخصیص مشکلی نداریم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.