سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مانع زدایی از تولید/۸

برخی مسئولان خودشان مانع اند!

بسیاری از تولیدکنندگان در کشور اظهارنظر‌های شخصی در ادارات توسط برخی مسئولان را مانع اصلی تولید می‌دانند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام شعار سال برای تمامی نهادهای کشور، به عنوان یک چراغ مسیر پیش رو بسیار حائز اهمیت است، موضوعی که در سال های گذشته به آن کم لطفی و در بسیاری از موارد بی توجهی شده  است.

بعد از این که رهبر انقلاب سال 1400 را سال "سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" نامیدند رسانه ها نیز دست به کار شده  و بعد از سالی که "جهش تولید" نامیده شده بود و سرعت برای تحقق اهداف در آن مد نظر بود، به دنبال ریز ترین مانع ها و بن بست های تولید رفتند.

رسانه باشگاه خبرنگاران جوان هم در ساعات و روزهای ابتدای سال 1400 به طرح سوال در این باره پرداخت و خبری را تحت عنوان"تولیدکنندگان موانع کار خود را بگویند!" را برای همکاری مخاطبانش جهت برطرف سازی موانع منتشر کرد که در این خبر نظرات قابل تامل و توجهی به چشم می خورد.

۷ مانع اساسی تولید از نگاه کارآفرینان

در یکی از این نظرها، سرفصل تمام مشکلات تولید به این صورت یادداشت شده بود" مشکلات تولید شامل، بیمه، مالیات، دارایی، بانک، شهرداری، تامین مواد اولیه و دلالها هستند"

دولت رقیبی قَدَر برای تولید کنندگان!

مخاطب دیگر در باره موانع چنین می نویسد که" در  اولین قدم برای اخذ مجوز برای یک تولید کننده این است که کار آفرین را به انگشت نگاری و بهداشت آزمایش می فرستند و به جای حمایت با وی مانند مجرم برخورد می‎کنند، بعد از این مسیر باید  چندین استعلام برای صادرکننده مجوز بیاورید که برای هرکدام از آنها با توجه به نظام بروکراسی و ناکارآمداداری کشور، باید مدت ها دوندگی کنید و  بعد که شروع به کار کردید تازه مشکلات بزرگتری شروع می شود، البته بماند که یک رقیب بسیاری قدر با نام دولت و شرکت های دولتی پیش روی شماست.

نظام توزیع غلط از تولید تا مصرف کننده مانع اصلی تولید

یکی دیگر از مخاطبان در قسمت نظرهای کانال باشگاه خبرنگاران جوان، این طور می نویسد که" اشکال در توزیع محصول، عدم توزیع مناسب باعث می شود که کالا با قیمت بالا به دست مصرف کننده برسد، در نتیجه قدرت خرید مردم کاهش پیدا می کند.

قانون تجارت باید اصلاح شود

نکته جالبی که یکی از مخاطبان به آن اشاره کرده است هم نگاه مانع زدایی را از دولت به سمت قانون گذارها یعنی مجلس سوق می دهد. این مخاطب این طور به موانع تولید اشاره کرده و نوشته است؛"دو سال آخر دهم نیز عموم جامعه اتمام دولت را راه حلی برای رفع مشکلات تولید می دانستند اما وضعیت تولید و اقتصاد مختص به شخص و گروه نیست بلکه سیاست کلی و قوانین باید اصلاح شود."

توقع های بالای بروکراسی اداری برای راه اندازی کسب و کارهای خرد

تولید کننده ای که از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان نیز هست در این باره این چنین می نویسد: "یکی از موانع کار این است که از یک تولید کننده ضعیفی که  تولیدات خود را از یک کارگاه کوچک شروع کرده است حمایت نمی کنند و می گویند باید ابتدای کار فلان متراژ کارخانه داشته باشید با دستگاه های چند صد میلیونی که استاندارد باشند تا برای شروع کار مجوز به تولیدکننده داده شود!"

نظرات مختلف و موارد زیادی به عنوان موانع کار تولید برای ما روشن شد، موضوعاتی که شاید سال گذشته هم در طی بررسی مسائل مرتبط با جهش تولید به آن ها برخورده بودیم و برایمان ناشناس نبودند. اما تیزبینی و سنجش دقیق زمان توسط رهبر انقلاب برای قوت بخشیدن به بدنه تولید امسال نیز ما را برای بررسی این موارد، مصمم تر کرد. برای شروع این مسیر سراغ یکی از مسئولانی که امسال برای وی قطعا سال پرکاری خواهد بود رفتیم.

علی فیروزی، رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موانع تولید و شعار سال می گوید:  مانع زدایی یعنی در وضع فعلی، موانع جدی وجود دارد که باید بر طرف شوند، البته که مانع زدایی نقطه مقابل مانع تراشی است.

وی در پاسخ به این سوال که امسال برای شما سال سختی خواهد بود چرا که اکثر موانع تولید به فضای کسب و کار و مجوزها مربوط می شود، گفت: بله امسال مسئولیت ما بسیار سخت تر خواهد بود و همکاری دستگاه های زیادی را می طلبد.

این مقام مسئول در ادامه گفت: در بسیاری از موارد فرآیند زدایی باید قانون گذاری کنیم تا به تولید مطلوب برسیم. یعنی این مسیر بسیار فراتر از مقررات زدایی است. ما در هیئت مقررات زدایی به این نتیجه رسیده ایم که هر بخشنامه، قانون و مقرره به نوعی خود نیز آسیب زاست.

فیروزی بیان کرد: قوانین پشت سر خود مانع ها را ایجاد می کنند چرا که عده ای از مقرره، قانون، فرآیند و رویه تفاسیر شخصی کرده و رفتارهای دلبخواهی را بروز می دهند و همه این رفتارها مستقیما روی تولید اثر گذار است.

رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار به مقوله پشتیبانی ها از تولید هم اشاره ای کرده و می گوید: به عنوان مثال در بخش پشتیبانی ها، باید برای سرمایه گذارهای داخلی و خارجی مشوق های واقعی تعبیه شود که فرد سرمایه گذار رغبت برای حضور در زمینه های مختلف تولید و پروژه های کلان داشته باشد.

وی افزود: به لحاظ سرمایه گذاری در سال گذشته وضعیت مطلوبی نداشته ایم و این را رشد منفی اقتصادی به ما می گوید، طبیعتا این اتفاق به علت وجود کرونا در بسیاری از کشورهای دنیا هم رخ داده است، حال اگر در این وضعیت ما زمینه را برای سرمایه گذار خارجی به بهترین نحو تعبیه می کردیم می توانستیم تولید را با سرعت بهتری به چرخش در بیاوریم.

فیروزی به تجربه موفق کشور ترکیه در سال 2002 در جهش تولید اشاره کرد و گفت: این کشور برای بهبود شرایط تولید خود راه را برای سرمایه گذارهای خارجی به شدت هموار کرد و اگر در کشور ما نیز این اتفاق رخ داده و سرمایه گذاری با ضمانت قابل قبولی توجیه شود، موانع یکی پس از دیگری برداشته خواهد شد.

این مقام مسئول گفت: سال جهش تولید به ما موانع را نشان داد و حالا با عیان شدن این موانع، باید بعد از جهش تولید به فکر رفع موانع باشیم. شعار امسال مانند زنجیری به سال قبل و سال رونق تولید متصل است و به نظرم این شعار مکمل شعار سال های قبل است.

امروز با گذشت 5 روز از نامگذاری سال، موانع تولید زیادی روی میز مسئولان امر قرار دارد، در این گزارش به بخش های مهمی از آن ها اشاره شد  و به نظر می رسد برطرف سازی همین موارد مسیر را از دست اندازهای بسیاری خلاص خواهد کرد، باشگاه خبرنگاران جوان همچنان برای دستیابی به موانع ریز و درشت تولید از تولید کنندگان برای ارائه نظراتشان دعوت می کند تا با درج این موارد در قسمت نظرات خبر، ما را در بهبود فضای کسب و کار تولید کنندگان همراهی کنند.

گزارش از نرگس معززی حور

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۵۹ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
اگر تحریم ها هم کامل برداشته بشه آش و کاسه همینه خیالتان راحت نه به داخل تکیه کنید نه به بیرون
ناشناس
۰۹:۱۲ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
بهتر بود که گفته می شد قانون خودش در جاهایی مانع کسب و کار هست
ناشناس
۰۹:۱۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
بعد از مدت ها یک تیتر درست-درمون از شما دیدیم!!
حمایت از منتقدان
۰۴:۱۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
نقدها منتشر و منتقدان حمایت کنید، شاید ناخواسته این دروغ بزرگ مشکلات فساد و ناکارآمدی اقتصادی سیستمی کشور از جمله احتکار و گرانی کار دولت است هی تکرار نکنید، تمام دسترسی به منابع ارزی و تغییرات سیاستهای کلی در ارکان نظام تصمیم گیری میشود، نقش نظارتی قوه مقننه و قوه قضاییه در گرانی ها و احتکارها و تخلفات عظیم از ارز دولتی پس چی؟! اینکه مجلس بودجه 1400 با آن همه بیعدالتی از افزایش حقوق نجومی بگیران تا کسری بودجه پنهان 70 درصدی پس چه؟! در حالیکه منطق و عقل اقتصادی حکم میکرد بودجه جاری به شدت کاهش و سیاست انقباضی اعمال شود و نه اینکه باز هم به انواع خلق پول متوسل شوند! / برخلاف انتظار بخردان اقتصادی، باز هم منابع مالیاتی مغفول ماند! حمایت از انحصارگرانی مثل خودروسازی! در بحث خودروی به اصطلاح ملی سمند، ارزش معادل 800 میلیون دلار طی ده سال! در حالیکه شرکت دوو را همان سالها بطور کامل 500 میلیون دلار خریدند یک خارجی! یعنی میرفتند شرکت دوو میخریدند الان ایران صاحب صفرتاصد فن آوری مدرن بود زیر قیمت هزینه سمند مونتاژی غیر ملی!
امیر
۰۲:۴۹ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
تنها راه رفع مانع از تولید حذف آقا زاده ها از تجارت است
تجار ها رو عوض کنید
قاسمی
۰۲:۳۶ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
باور کنید اگه پارتی بازی بره کنار همه چی درست میشه. تا تو اداره ای که کارت گیر هست آشنا پیدا نکنی و پارتی نداشته باشی کارت پیش نمیره. ب خصوص تسهیلات بانکی
ناشناس
۰۲:۲۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
تنها کشوری هستیم از دیگران که جلوتر بودیم عقب افتادیم، چرا این همه مصونیت دارن مسیولین
ناشناس
۰۲:۰۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
برخی مسئولان خودشان مانع اند!
واقعا همینه
ناشناس
۰۱:۲۷ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
عجب تیتر بامعنایی بود
حالا این تیتر رو بگذارید پیش شعار امسال