سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بقایی هامانه:

ادعای ریاکارانه حامیان قطعنامه ضد ایرانی با اقدامات جنایتکارانه علیه ملت ایران در تعارض است

نماینده ایران در سازمان ملل گفت: ادعای ریاکارانه حامیان قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشر با اقدامات جنایتکارانه علیه ملت ایران در تعارض آشکار است.

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  در چهل و ششمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، قطعنامه پیشنهادی انگلیس و چند کشور اروپایی دیگر برای تمدید مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر با رأی سیاسی کمتر از نیمی از کشور‌های عضو تصویب شد. از مجموع ۴۷ کشور عضو، ۲۶ کشور به این قطعنامه رأی منفی یا ممتنع دادند و تنها ۲۱ کشور عمدتاً اروپایی و چند کشور ذره‌ای شامل فیجی، باهاماس، جزایر مارشال و نیز بحرین به این قطعنامه رأی مثبت دادند. این قطعنامه در چند سال اخیر با هدف تمدید سالانه مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر ایران از سوی کشور‌های اروپایی پیشنهاد و تصویب شده است.

اسماعیل بقایی هامانه، سفیر و نماینده دائم ایران که به نمایندگی از کشورمان در این جلسه سخن گفت، با هشدار درباره استمرار سوءاستفاده از شورای حقوق بشر به‌وسیله معدودی از کشور‌ها که هیچ محدودیت و چهارچوبی در استفاده ابزاری از حقوق بشر ندارند، عنوان کرد ادعای بانیان قطعنامه در دلسوزی برای حقوق بشر مردم ایران هیچ اعتباری ندارند، زیرا عمل آن‌ها با حرفشان در تناقض آشکار قرار دارد.

وی با یادآوری سابقه نقض فاحش حقوق بشر به‌وسیله بانیان اصلی این قطعنامه و نیز اقدامات خصمانه آن‌ها ازجمله آمریکا و انگلیس علیه مردم ایران، اظهارات درزیافته اخیر وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر اولویت منافع تجاری این کشور بر موضوع حقوق بشر را نشانه‌ای از نفاق و ریاکاری دولت انگلیس در زمینه حقوق بشر توصیف کرد.

سفیر کشورمان افزود: با همین ذهنیت کاسب‌کارانه و گزینشی است که انگلیس، آمریکا، کانادا، آلمان، دانمارک، اتریش، فرانسه، بلژیک و برخی دیگر از کشور‌ها به‌راحتی برای کسب منافع مالی و تجاری، اقدام به فروش تسلیحات مخرب به متجاوزان و کودک کش‌ها در منطقه کرده و موجب کشتار و تخریب یمن می‌شوند.

بقایی گفت: نگاهی به فهرست بانیان و حامیان این قطعنامه بیندازید. واقعاً کدام‌یک از این کشور‌ها دغدغه حقوق بشر مردم ایران دارند؟! آمریکا که سابقه طولانی در جنایت سازمان‌یافته در جهان دارد و قدمت خصومتش با ملت ایران به کودتای ۱۹۵۳ و سپس همدستی با جنایات صدام علیه ایران برمی‌گردد؟ کشوری که در سال‌های اخیر غیرانسانی‌ترین تحریم‌ها را علیه مردم ایران وضع کرده و همزمان شریف‌ترین قهرمانان ایران را ترور کرد؟! اسم دیگری هم در فهرست بانیان است که به‌عنوان تنها سیستم آپارتاید نظامی موجود بر روی کره زمین، عملکرد مشعشعش در رعایت حقوق بشر موجب اشغال کامل سرزمین ملتی دیگر و آوارگی و نسل‌کشی آن شده است.

نماینده دائم ایران با بی‌اعتبار خواندن تصمیم تحمیلی بر شورای حقوق بشر برای نصب گزارشگر ویژه حقوق بشری علیه ایران، تصریح کرد این اقدام صرفاً نوعی چرخه باطل را ایجاد کرده است، چراکه طبق منطق، بانیان قطعنامه چیزی جز منفی‌بافی و گزارش دهی سیاه از گزارشگر انتظار ندارند و گزارشگر هم برای تمدید مأموریت خود لاجرم فقط خود را به بانیان پاسخگو می‌داند. نتیجه اینکه هرچه منفی‌بافی بیشتری بکند، بیشتر مورد تشویق بانیان قرار می‌گیرد.

بقایی هامانه در پایان با تأکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای اهتمام به حراست از حقوق بشر، تصریح کرد تحرکات ایذایی و برخورد‌های گزینشی، اخلالی در تلاش مستمر کشورمان در این مسیر ایجاد نخواهد کرد و جمهوری اسلامی ایران با نگاه تعاملی به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه خواهد داد.

گفتنی است در جلسه بررسی قطعنامه نمایندگان چین، روسیه، کوبا، ونزوئلا و پاکستان طی سخنانی درباره استفاده ابزاری از شورای حقوق بشر انتقاد کردند و نصب گزارشگر ویژه برای حقوق بشر ایران را امری زائد، غیر سازنده و غیرمفید دانستند.

قطعنامه تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در ۱۰ سال اخیر به‌وسیله سوئد به نمایندگی از تعدادی از کشور‌های اروپایی ازجمله انگلیس ارائه می‌شد، اما امسال با تغییر تقسیم‌کار میان کشور‌های اروپایی، این کار به‌وسیله ایسلند انجام شد. جاوید رحمان که تابعیت انگلیس دارد و در این کشور مقیم است، در سه سال اخیر گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران بوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۷ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
آمریکا، انگلیس و فرانسه با فروش سلاح به عربستان سعودی در تمامی جنایات رژیم سعودی در منطقه شریکند و حق محکوم کردن کشورهای دیگه رو ندارند. آمریکا با اون انتخابات تقلبی بهتره ساکت بشه هر چند بدون تقلب هم فقط چند نامزد از طرف بانکدارها و صاحبان رسانه به مردم آمریکا تحمیل میشند. فرانسه بهتره از سرکوب فرانسوی‌های فقیر که به سیاستهای رژیم پاریس اعتراض دارند دست برداره. رژیم آلمان هم بهتره پیرمرد و پیرزن‌هایی که صرفا یک سوال ساده در مورد بعضی از ادعاهای تاریخی دارند یا نتیجه تحقیقات مستقل خودشونو منتشر کردند از زندان آزاد کنه و در جایگاهی نیست که بخواد علیه ایران رای بده. رژیم بحرین یک رژیم دیکتاتوری بدون انتخابات منصفانه و شفافه و باید پاسخگوی جنایات علیه ملت بحرین باشه. رژیمهای جنایتکار همونهایی هستند که یه عده غربزده بیسواد به عنوان کل دنیا معرفیشون می‌کنند. مردشور خودشونو ببرند با اون دموکراسی و حقوق بشر دروغینشون که مردم خودشون هم قبولشون ندارند و هر روز در شهرهای یکی از این کشورها علیه رژیم حاکم بر اون کشور تظاهراته. مردم دیگه حتی ادعاهای رژیمهای غربی رو در مورد کرونا هم باور نمی‌کنند