سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیستان و بلوچستان بهشت سرمایه‌گذاری

فضای بسیار خوبی از نظر زیرساخت‌ها توسط دولت تدبیر و امید در سیستان و بلوچستان ایجاد شده بطوری که این استان هم‌اینک به بهشت سرمایه‌گذاری تبدیل شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، سیستان و بلوچستان به عنوان وسیع ترین استان کشور از شمال به استان خراسان جنوبی، از جنوب به دریای عمان با بیش از ۳۱۰ کیلومتر مرز آبی، از شرق با کشورهای پاکستان و افغانستان با ۱۱۰۰ کیلومتر مرز خشکی و از سمت غرب با استان های کرمان و هرمزگان همجوار است.

سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، مرزی بودن، دسترسی به آبهای آزاد و منابع غنی طبیعی با قابلیت های ویژه، منحصر به فرد و بکر فرصت گران‌بهایی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم کرده است که مهمترین آنها:

بندر استراتژیک چابهار و اسکله های مهم اقتصادی و تجاری

بندرچابهار تنها بندراقیانوسی کشوراست که با آبهای آزاد جهان ازطریق اقیانوس هند نزدیکترین فاصله را داراست.

وجود آبهای عمیق و بریدگیهای طبیعی خلیج چابهار فضای مناسب را برای اسکله سازی با عمق زیاد و مختصات لنگرگاهی مطلوب برای پهلوگیری کشتی های بزرگ اقیانوس پیما فراهم آورده است.

هم اینک طرح توسعه بندر چابهار به سرعت در حال انجام است و پیش بینی می شود که تا پایان سال ظرفیت اسمی تخلیه بندر به بیش از هشت و نیم میلیون تن برسد.

اتصال چابهار به شبکه راه آهن سراسری کشور این منطقه را به پل ارتباطی ریلی کشورهای آسیای جنوب شرقی با کشورهای مشترک المنافع، اتحادیه اقتصادی اوراسیا، کشورهای شمالی و اروپایی تبدیل خواهد کرد که این امر مهمترین مزیت نسبی منطقه در توسعه اقتصادی و بازرگانی محسوب خواهد شد.

وجود پنج فرودگاه فعال شامل فرودگاه بین المللی زاهدان، فرودگاه های زابل، ایرانشهر، کنارک و سراوان در سطح استان از مزیت های قابل توجه و موثر سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان است.

همچنین وجود ۲۸ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحتی حدود چهار هزار و ۳۶۲ هکتار از دیگر ظرفیت های این استان است به طوری که این شهرک های صنعتی با دارا بودن زیر ساخت های مورد نیاز ( آب ، برق ، تلفن) و شرایط سهل در واگذاری زمین و معافیت های مالیاتی ۱۳-۱۰ ساله شرایط مناسبی را برای سرمایه گذاری در استان فراهم آورده است.

سیستان و بلوچستان از منظر ساختار زمین شناسی خاستگاه مناسبی برای انواع مواد معدنی است به طوری که تنوع کانی های معدنی شناسایی شده در آن نشان دهنده استعداد بالقوه در این بخش است که سهم قابل توجه معادن و ذخائر معدنی در شکل گیری صنایع استان اهمیت بخش معدن را به عنوان زیر ساخت توسعه و تامین کننده مواد اولیه صنایع بزرگ و پایدار نشان می دهد.

از جمله ظرفیت ها و ذخائر معدنی کشف شده در این خطه از کشور به تفکیک مواد معدنی و بر اساس گواهی های کشف شده شامل مس، آنتیموان، تیتانیوم، سنگ آهن و آهن پلاسری ، سرب، روی، طلا، منگنز، کرومیت، قلع، تنگستن و کانسارهای غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل سفید، فلدسپات، کائولن، سیلیس و سنگهای ساختمانی بویژه گرانیت بستری مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد کرده است.

وجود ۹ گمرک فعال سیستان و بلوچستان شامل گمرک زاهدان، ایرانشهر، سراوان، زابل، میلک، میرجاوه، چابهار، گمرک منطقه آزاد چابهار و پیشین کار خدمات رسانی به امر تجارت و ترانزیت کالاها و محصولات را تسهیل کرده است.

سیستان و بلوچستان استانی بکر و دارای ظرفیت‌های زیاد آماده سرمایه گذاری شده است و سرمایه گذاران از فرصت های به وجود آمده در این استان نهایت استفاده را ببرند.

سیستان و بلوچستان با قابلیت های فراوان در زمینه معادن، گردشگری، سواحل زیبا و دریا و داشتن موقعیت راهبردی، بهشت سرمایه گذاران است.

سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی با آمدن و تداومش سیستان و بلوچستان را در رسیدن به توسعه همه‌جانبه و افزایش تولید به عنوان یکی از ابعاد آن یاری کرده است.

بسیاری از اقتصاددانان معتقدند افزایش سرمایه‌گذاری هر چند شرط کافی نیست امـا شرط لازم بـرای دسـتیابی بـه رشـد اقتصادی است و افزایش ارزش افزوده، افزایش درآمد، افزایش رفاه، افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و کاهش فقر در نتیجه مقوله سرمایه‌گذاری محقق می‌شود.

نقطه مقابلش اقتصادانان باور دارند فقدان سرمایه یکی از علل اصلی گرفتارشدن بسیاری از کشورها در دور باطل فقر و توسعه‌نیافتگی شناخته شده و علاوه بر آن که بیکاری گسترده‌ای را به دنبال دارد باعث عقب‌ماندگی سطح تولید ملی شده و نهایتا به فقر اقتصادی می‌انجامد.

سیستان و بلوچستان از شروع فرایند برنامه‌ریزی و گام در مسیر توسعه همواره از کمبود سرمایه‌گذاری و تولید رنج برده بود اما این اتفاق در راستا برنامه‌ریزی‌ها و جذب سرمایه به سمت مطلوبیت حرکت کرد.

این گزارش به دنبال این است که ابتدا اهمیت سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان را بررسی و در ادامه چند مورد از سرمایه‌گذاری‌هایی که به تولید رسیده را بیان کند.

سیستان و بلوچستان سرزمین مزیت‌های بی‌شمار

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مزیت‌های مطلق استان و یکی از مهمترین مزیت‌های منطقه دسترسی‌های است که در آن وجود دارد.

احمدعلی موهبتی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان برای سرمایه‌گذار حرمت و احترام قائل بوده و نقش‌آفرینی را در این حوزه فراهم و ایجاد می‌کند افزود: در واقع آنچه مهم است تسهیل‌گری در انجام امور سرمایه‌گذاری است.

وی با تاکید بر اینکه جمعیت بی‌بدیلی که هدف تولید قرار می‌گیرد از مزیت‌های سیستان و بلوچستان است خاطرنشان کرد: در این راستا پاکستان در همسایگی ما جمعیتی بیشتر از سایر کشورهای همسایه دارد و این از مزیت‌های منطقه است.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه اگر کارهایی که در حوزه سرمایه‌گذاری دنبال و در کنار هم انجام می‌دهیم منتج به نتیجه مطلوب نشود احتمال آسیب است افزود: وقتی یک سرمایه‌گذار به این استان می‌آید بعد از آن نباید رها شود و پیگیری‌ها و تماس‌ها از طرف دستگاه اجرایی متولی این نوع سرمایه‌گذاری باید وجود داشته باشد.

سیستان و بلوچستان میزبان سرمایه‌گذاری خارجی

معاون‌ امور هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۱۸ مجوز سرمایه گذاری خارجی با جذب ۲میلیارد دلار در سال‌های اخیر در این استان انجام شده است.

ماندانا زنگنه افزود: با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی، شیلات، گردشگری و معدنی سیستان و بلوچستان به راحتی می‌توان پی‌برد که این خطه از ایران ظرفیت‌های بالایی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال دارد و بنابراین باید در بخش‌های سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال با تمرکز بیشتری اقدام شود.

وی ادامه داد: حوزه دانش‌بنیان یکی از بخش‌هایی است که در جذب سرمایه، ایجاد اشتغال و ارزش افزوده می‌توانند نقش بسزایی ایفا کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان توانسته‌اند در بخش‌های مختلف طرح‌هایی را اجرایی و به سرانجام برسانند.

او بیان کرد: سیستان و بلوچستان با وجود گستردگی زیاد از یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و افزون‌بر ۳۱۰ کیلومتر مرز ساحلی در دریای عمان و استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز و نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس، دریای عمان، شبه قاره هند و کشورهای آفریقایی از منظر ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی دارای اهمیت فراوانی است.

زنگنه اظهارداشت: سیستان و بلوچستان از ظرفیت‌های قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف از جمله تولید انرژی‌های پاک و تجدید پذیر، طرح توسعه بندر چابهار، معادن و صنایع فرآوری آن، تجارت و بازرگانی، ترانزیت، کشاورزی، تولید فولاد، پتروشیمی، نفت و گاز، حمل و نقل هوایی و دریایی، گردشگری، صنایع دستی، اقامتگاه‌های گردشگری و بازار اقتصادی کشورهای همسایه برخوردار است.

۸۱طرح صنعتی رهاورد سرمایه‌گذاری

سرمایه گذاری اتفاقات متفاوتی را برای سیستان و بلوچستان خلق کرده که یکی از آن‌ها ۸۱طرح صنعتی بزرگ در این استان است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان‌ و بلوچستان  گفت: ۸۱ طرح صنعتی و معدنی پارسال با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۸۰۰ نفر به بهره‌برداری رسیده است.

داود شهرکی افزود: عملیات ساخت ۱۰ طرح متوسط و بزرگ صنعتی در سیستان و بلوچستان با پیشرفت ۱۵ تا ۸۵ درصدی در حال انجام است.

او  بیان کرد: عملیات ساخت کارخانه طلا شهرستان تفتان، فراخوان جذب سرمایه‌گذار جدید در معدن، ایجاد صنایع معدنی در زمینه طلا و مس میرجاوه و معدن بزرگ مس در شمال استان که در تلاش برای مشخص کردن سرمایه‌گذار در این محدوده بزرگ معدنی هستیم از جمله طرح‌های مهم و بزرگ در حال انجام منطقه است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان در مسیر توسعه مناسب قرار گرفته گفت: امیدواریم با سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام شده یا در آینده اجرا می‌شود ظرفیت خوبی به اشتغال، سرمایه‌گذاری و رونق این استان افزوده شود.

او  خاطرنشان کرد: نگاه و توجه ما در جذب سرمایه‌گذار، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ است.

شهرکی اظهارداشت: سرمایه‌گذاری‌هایی که باعث توسعه و رونق بخش‌های صنعت، معدن و تجارت و ایجاد اشتغال بویژه سرمایه‌گذاری در ایجاد و توسعه زیرساخت‌های این استان شود را حمایت می‌کنیم.

سرمایه گذاری و افزایش ذخایر معادن در سیستان و بلوچستان

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: معدن طلای تفتان توسط شرکت شستا به بهره‌برداری رسیده که با برآوردهای انجام شده ۲۵ تن طلای خالص می‌توان از آن استخراج کرد.

احمدعلی موهبتی افزود: مهمترین مزیت استان ترانزیت و تجارت و دومین مزیت آن معدن است که مزیت معدن استان و رشد و توسعه آن در همه ابعاد طی سال‌های اخیر شتاب بیشتری گرفته است.

او  ادامه داد: بخشی از آن معادن سیستان و بلوچستان معادنی است که در کشور و در دنیا نقش آفرینی خواهند کرد همانند معادن مسی که در استان شناسایی شده که انشاءالله رونمایی خواهد شد.

استاندار سیستان وبلوچستان تصریح کرد: یک معدن طلا در استان به نتیجه رسیده که دارای پروانه بهره‌برداری است و عملیات استخراج آن آغاز شده که تا کنون۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در این معدن انجام شده که نهایتا بیش‌از سه هزار میلیارد ریال در این معدن سرمایه گذاری خواهد شد.

او  خاطرنشان کرد : امیدواریم امسال معادن دیگری هم که مطالعات آن انجام شده به نتیجه برسد و انشاء الله سال ۱۴۰۰ سال طلایی سیستان و بلوچستان خواهد بود.

سیستان و بلوچستان سرزمین هزاران گنج و ارتباط دهنده جمعیت ۸۰۰ میلیونی آسیای میانه با ۲ میلیارد نفری حوزه اقیانوس هند فرصتی گرانبها برای سرمایه‌گذاریست بطوریکه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای حضور و سرمایه‌گذاری در این میدان بر یکدیگر پیشی می‌گیرند هر چند در گذشته این ظرفیت‌ها مغفول مانده بود اما همانگونه که در گزارش خواندید مسوولان به موضوع سرمایه‌گذاری بیش از پیش توجه دارند و اتفاقاتی که درچند سال اخیر در این استان افتاده گویای این موضوع است.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.