سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش تعداد آثار میراث ملی ناملموس استان سمنان

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: تعداد آثار میراث ملی ناملموس استان سمنان به ۱۱۹ اثر افزایش یافت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، مصطفی یغمائیان معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: با ثبت شش اثر جدید در فهرست میراث ملی ناملموس، تعداد آثار استان در این زمینه به ۱۱۹ اثر افزایش یافته است.

او گفت: آثار جدید ثبت شده شامل شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه، شیوه سنتی تهیه تِلی شاهرود، مهارت سنتی تهیه سرمه چشم در شهرستان شاهرود، مراسم عزاداری چهل و هشتم امام‌زاده مصیب روستای لاسجرد، آیین سنتی خیمه‌سوزان در سرخه و مهارت سنتی پخت گولاچ است.

یغمائیان افزود: مراسم عزاداری چهل و هشتم امامزاده مصیب لاسجرد شامل مراسم عزاداری باشکوهی است که به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) همه‌ساله در روز بیست و هشتم صفر مصادف با چهل و هشتم محرم با حضور خیل مردم

او در رابطه با شیوه سنتی پخت گولاچ در بیابانک شهرستان سرخه نیز گفت: پخت شیرینی گولاچ در روستای بیابانک از توابع شهرستان سرخه رواج فراوانی دارد، این شیرینی سنتی به‌نوعی برند مواریث معنوی بیابانک به شمار می‌رود و برگزاری همه ساله جشنواره گولاچ در ایام نوروز نشان از اهمیت این شیرینی در بین مردم این روستا دارد.

یغمائیان در خصوص شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه نیز گفت: مغار طبیعی اروانه در غرب روستای اروانه یکی از بزرگ‌ترین غار‌های شهرستان سرخه است و در این غار محصولات لبنی دامداران اروانه نگهداری می‌شود و ظرفیت این غار حدود سه هزار جلد محصول لبنی است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با اشاره به ثبت آئین سنتی خیمه‌سوزان در سرخه نیز گفت: در روز تاسوعا و عاشورا مراسم آتش زدن خیمه‌ها به یاد سوختن خیمه‌های اباعبدالله الحسین (ع) و خاندان و اصحابش در سرخه برگزار می‌شود.

او افزود: شیوه سنتی ساخت سرمه شاهرود از دیگر میراث ناملموس ثبت شده استان در فهرست ملی است و شیوه تهیه سرمه چشم با مغز‌های بادام و فندق و ... در این شهرستان ثبت شده است.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.