سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فوتبالی‌هایی که سال ۱۴۰۰ را ندیدند / از دیگو مارادونا تا علی انصاریان + تصاویر

چهره‌های فوتبالی سرشناسی در سال ۱۳۹۹ چشم از جهان فروبستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   در نگاه اول شاید تعداد فوتبالی‌هایی که در سال گذشته از این دنیا رفتند، چندان زیاد به نظر نرسد، اما با نگاهی به این سیاهه، به راحتی متوجه می‌شویم که دست اجل، گزینه‌های باکیفیت و بزرگی را برای بردن با خود، انتخاب کرده است. گزینه‌هایی که چه خارجی‌های آن و چه داخلی هایش، دل‌های بسیاری را با رفتن خود سوزاندند و میلیون‌ها هوادار خود را به عزا نشاندند.


بیشتربخوانید


بایکدیگر مروری خواهیم داشت بر فوتبالی‌هایی که در سال ۱۳۹۹ این جهان را ترک کردند:

پرویز ابوطالب

ستاره دهه ۴۰ فوتبال ایران که سابقه بازی در تیم‌های دیهیم، شعاع، تاج و تیم ملی فوتبال ایران را در کارنامه خود داشت و در همان دوران، از پیشگامان استفاده از دانش روز مربیان خارجی بود و به همین جهت در دوره‌های مختلف هدایت تیم ملی جوانان و نوجوانان ایران را برعهده داشت.

او که در دوران بازی اش به عنوان مهاجم در زمین حاضر می‌شد، در ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ و در ۷۸ سالگی چشم از جهان فرو رفت.

سرژیک تیموریان

نام تیموریان برای فوتبالی‌ها بیشتر یادآور آندو است، اما پیش از او، سرژیک بود که به عنوان برادر آندو، توانست نام خود را در فوتبال ایران مطرح کند. او فوتبالش را در سال ۱۳۷۴ در تیم آرارات آغاز کرد و دو سال بعد توانست پیراهن استقلال را زیر نظر ناصر حجازی بر تن کند و در میانه میدان با لباس آبی خوش بدرخشد.

او بعد از درخشش در استقلال، راهی ماینس آلمان شد و آنجا با یورگن کلوپ و سیروس دین محمدی هم همبازی بود.

سرژیک تیموریان در تیرماه ۱۳۹۹ سوار بر موتورسیکلت در نزدیکی چهارراه پارک وی با یک دستگاه خودرو سواری برخورد کرد و دنده و کبد و کلیه وی به شدت آسیب دید و به کما رفت. او سرانجام ظهر ۸ شهریور ۱۳۹۹ در سن ۴۶ سالگی و در بیمارستان شهدای تجریش درگذشت.

محمود یاوری

سرهنگ محمود یاوری از چهره‌های دوست داشتنی فوتبال ایران، بازی خود را در تیم سپاهان آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۴۲ به پاس پیوست و دوران اوج خود را در این تیم سپری کرد.

او که در سال ۱۳۵۰ فوتبال را کنار گذاشت، به عنوان مربی هدایت تیم ملی جوانان را برعهده گرفت و حتی در سال ۱۳۶۳، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران هم شد. او که سابقه مربیگری در تیم‌هایی نظیر سپاهان ذوب آهن، فجرسپاسی، برق شیراز، تراکتور، پاس، استقلال اهواز، شاهین بوشهر، راه آهن، استیل آذین و مس کرمان را در کارنامه داشت، روز ۲۰ آبان ۱۳۹۹ و در ۸۱ سالگی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دنیا رفت.

دیگو مارادونا

شوک بزرگ فوتبال جهان در سال گذشته بالاتر از هر اتفاق دیگری، درگذشت ناگهانی و غیرمنتظره دیگو مارادونا بود. کسی که اندکی پس از جشن تولد ۶۰ سالگی و بعد از اینکه عمل موفقیت آمیز جراحی سر را پشت سر گذاشته بود، در روز ۵ آذر ۱۳۹۹ به دلیل سکته قلبی از دنیا رفت.

مارادونا کسی بود که در بارسلونا به فوتبال جهان معرفی شد و سپس در ناپولی، این تیم را به یکی از قدرت‌های برتر فوتبال ایتالیا و فوتبال اروپا تبدیل کرد. به موازات درخشش در این دو باشگاه، مارادونا در تیم ملی آرژانتین به مرد اول کشورش تبدیل شد و یک تنه توانست قهرمانی جام جهانی ۱۹۸۶ را برای آلبی سلسته به ارمغان بیاورد. مارادونا که درنهایت به دلیل دوپینگ و مصرف مواد مخدر از عالم فوتبال به حاشیه رانده شد، الهام بخش بسیاری از دوست داران فوتبال در اقصی نقاط جهان بود و مرگ او، بسیاری از مردم جهان را در غم فرو برد.

پائولو روسی

دو هفته بعد از مرگ ناگهانی مارادونا و در شرایطی که فوتبالی‌ها کم کم داشتند با این شوک کنار می‌آمدند، ناگهان خبر رسید که پائولو روسی فوت کرده است.

روسی که با حضور در تیم ملی فوتبال ایتالیا و باشگاه‌های یوونتوس و میلان در دهه ۸۰ میلادی شناخته می‌شد، در جام جهانی ۱۹۸۲ و با ثبت کردن هتریکی به یاد ماندنی در مقابل تیم ملی برزیل، نقشی پررنگ و کلیدی در قهرمانی ایتالیا در آن جام جهانی داشت.

او که پس از پایان دوران فوتبالش به کار در مزرعه شخصی اش مشغول شده بود، ۲۰ آذر ۱۳۹۹ بر اثر سرطان ریه درگذشت.

مهرداد میناوند و علی انصاریان

همه چیز از یک ویژه برنامه به مناسبت دربی تهران در روز ۲۲ دی شروع شد. روزی که استقلال و پرسپولیس در آن به تساوی ۲-۲ رسیدند و دو چهره سرشناس باشگاه پرسپولیس یعنی مهرداد میناوند و علی انصاریان به عنوان مهمان در برنامه زنده اپلیکیشن باشگاه پرسپولیس حضور داشتند.

چند روز بعد از این بازی، اما کم کم خبر‌هایی نگران کننده به گوش رسید. خبر از ابتلای هر دوی این چهره‌ها به ویروس کرونا و بستری شدن آن‌ها در بیمارستان با حالی نه چندان مساعد.

طولانی شدن مدت زمان بستری بودن آن‌ها در بیمارستان و خبر‌های بدی که از پزشکان معالج این دو فوتبالیست سابق و محبوب به گوش می‌رسید، مردم را لحظه به لحظه نگران‌تر می‌کرد و همه در انتظار شنیدن اخباری خوب از اتاق ICU بیمارستان لاله و فرهیختگان بودند. اخباری که هیچگاه به گوش نرسید و ابتدا میناوند در تاریخ ۸ بهمن و سپس انصاریان در روز ۱۵ بهمن در مقابل این ویروس منحوس تسلیم شدند و چشم از جهان فرو بستند.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.