سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خرید ۱۰دستگاه سمپاش برای مقابله با ملخ صحرایی در خراسان جنوبی

۱۰دستگاه سمپاش برای مقابله با ملخ صحرایی در خراسان جنوبی خریداری شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، یوسفی ، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: با توجه به پیش بینی هجوم مجدد ملخ‌های صحرایی به کشور در روز‌های پایانی سال و ابتدای سال آینده، هماهنگی‌های لازم برای مقابله با این آفت انجام شده و حدود ۱۰دستگاه سمپاش ULV برای استان خریداری شده است.

او افزود: با توجه به اعلام و پیش بینی دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور امسال استان‌های هرمزگان، بوشهر، بخشی از خوزستان و جنوب فارس خط اصلی حمله ملخ‌های صحرایی هستند.

به گفته یوسفی  بعد از مبارزه با آفت ملخ صحرایی در نیمه نخست امسال، جلسات آسیب‌شناسی در استان برگزار و کاستی‌های موجود شامل سم، ادوات و تجهیزات مورد نیاز برای عملیات مقابله، شناسایی و مطرح شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: علیرغم خرید دستگاه‌های ULV با توجه به اینکه قیمت سموم حداقل پنج برابر نسبت به قبل افزایش یافته، سموم موجود در استان کفاف مبارزه را نمی‌دهد.

او افزود: سموم موجود در استان در صورت هجوم ملخ‌های صحرایی کفاف ۲۰تا۳۰ روز را می‌دهد و نیاز است مقدار بیشتری در اختیار استان قرار بگیرد یا اعتبار مورد نیاز برای تامین سموم در اختیار استان قرار داده شود.

یوسفی گفت: آمادگی نسبی در زمینه تامین سموم را داریم و در این زمینه پیگیری‌های لازم انجام شده و سازمان حفظ نباتات کشور نیز برای تامین سموم قول مساعد داده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تمامی پیش بینی‌های لازم برای مقابله و مبارزه با ملخ صحرایی انجام شده و تنها دغدغه کمبود سموم است که امیدواریم به موقع تامین شود.

یوسفی گفت: نیمه نخست سال جاری بیش از ۶۵هزار هکتار از اراضی استان به ویژه چهار شهرستان مرزی نهبندان، سربیشه، زیرکوه و درمیان به آفت ملخ صحرایی آلوده شد.

او افزود: در این مدت مبارزه با ملخ صحرایی در ۳۰هزار هکتار از اراضی استان انجام شد که بیشترین سطح با بیش از ۱۹هزار هکتار مربوط به شهرستان نهبندان و کمترین میزان با ۲۵هکتار مربوط به شهرستان خوسف بوده است.

یوسفی گفت: در این مدت سعی کردیم ملخ‌های مهاجر وارد مزارع استان نشوند لذا با ملخ‌ها در مرحله‌ای که نابالغ بودند، مبارزه و جلوی خسارت گرفته شد.

او افزود: بنابر اعلام سازمان حفظ نباتات کشور با توجه به مساعدشدن شرایط باد و دمایی از اسفند ماه جاری احتمال هجوم شدید موج اول ملخ صحرایی از شبه جزیره عربستان به استان‌های جنوبی ایران وجود دارد.

به گفته یوسفی پیش از این نیز پیش بینی شده بود که به دلیل تغییر دما موج بعدی هجوم ملخ‌های صحرایی به ایران از نیمه دوم اسفند باشد، زیرا امسال عربستان به لحاظ شرایط دما، خنک‌تر از معمول بود از این رو سیکل زندگی، مراحل رشد و حرکت ملخ‌های صحرایی به تاخیر افتاد.

ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و قدرت پرواز و تخریبی بالایی دارند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.