به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تاکید بر عدم مسافرتهای غیرضروری در ایام نوروز و در شرایط کرونا، درخصوص نکات تغذیهای در سفرهای نوروزی، بیان کرد: اگر در ایام نوروز ناچار به سفر کردن بودید، حتما شیوه نامه های بهداشتی را هنگام صرف غذا و خوراکی رعایت کنید.
او گفت: سعی کنید در سفرهای نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید یا به رستورانهایی که شیوه نامه های بهداشتی پیشگیری از کرونا را به دقت رعایت کرده اند و از سلامت غذایی آنها نیز مطمئن هستید، مراجعه کنید.
ضدعفونی دستها، ضرورتی انکار ناپذیر
او عنوان کرد: قبل از مصرف هرگونه ماده غذایی دستهای خود را با آب و صابون شست و شو دهید یا با الکل ضدعفونی کنید، بعد از مصرف غذاهای سنگین و چرب و با معده سنگین رانندگی نکنید، این امر باعث خواب آلودگی شما خواهد شد.
عبداللهی با اشاره به اینکه از خرید و مصرف شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید، گفت: این مواد غذایی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماریهای نظیر تب مالت را هم دارد. اضافه مواد غذایی خود را پشت شیشه ماشین که در زیر نور مستقیم خورشید است نگذارید. از آب چشمه و رودخانه و از آبخوریهای عمومی در اماکن عمومی استفاده نکنید. باقیمانده آب بطریها را در پشت شیشه و زیر تابش نورخورشید قرار ندهید. در طول سفر از آبهای بسته بندی شده دارای پروانه ساخت و تاریخ تولید و انقضا استفاده کنید.
او ادامه داد: در رستورانها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم اطمینان از شست و شوی صحیح و احتمال وجود آلودگیهای انگلی و انتقال کرونا خودداری کنید، برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آبهای بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود. در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید، آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.
عبداللهی اظهار کرد: از میوهها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتما قبل از استفاده آنها را خوب شست و شو دهید، در صورت مصرف غذاهای کنسروی، به تاریخ مصرف آن توجه کنید و قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آنها خودداری کنید، در صورت مصرف غذاها در رستورانها حتما به ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی، رعایت شیوه نامه های مرتبط با کرونا محیط کارت بهداشت کارکنان توجه کنید.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه گفت: غذاهای خشک مانند کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در طول سفر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه میکنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مانند انواع خورش ها، سریعتر فاسد میشوند، چراکه میکروبها وباکتریها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد وتکثیر دارند. ساندویچ را از قبل آماده نکنید، زیرا وجود گوجه فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ میشود و رشد میکروبها را سرعت میبخشد.
او اظهار کرد: نوشیدن آب یخ قرار داده شده در پارچهای پلاستیکی یا فلزی ممکن است بیماری زا باشد، به خصوص برای کودکان خردسال به هیچ وجه توصیه نمیشود، از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکانهایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.
او گفت: از خرید و مصرف نوشیدنیهای محلی مثل آب زرشک و آب آلبالو همچنین لواشک، تمبرهندی و آلوچه درصورتی که بسته بندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید، غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است در رستورانها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
او گفت: در رستوران، حتما همراه با غذایی که میل میکنید، از ماست (کم چرب وپاستوریزه)، لیمو ترش یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف اینها، محیط دستگاه گوارش اسیدی میشود و در نتیجه، از رشد و تکثیر میکروبها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری میشود.
عبداللهی اظهار کرد: مصرف انواع دسرهای خامهای درطول سفر توصیه نمیشود، چراکه ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد یا اینکه به علت کهنگی، فاسد شده باشد.
او گفت: یخ را از مراکز مطمئن تهیه کرده و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند، خودداری کنید.
انتهای پیام/