سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار پربازدید حوزه دفاعی امنیتی در آبان ۹۹/

سردار فاتح خیبر لقب کیست؟ / گردان شناسایی سِری نیروی هوایی ارتش؛ غیرمسلح، تنها و شجاع

معرفی خفاش‌های ایرانی و تاریخچه ساخت سلاح‌های کمری تا امروز از جمله اخبار پربازدید حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران جوان در آبان ۹۹ هستند.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه دفاعی امنیتی در مسائل مختلف منطقه و موضوعات نظامی در یک سال گذشته گزارش‌های متنوعی را تهیه کرده که در بسته‌های خبری آتی به مرور پربازدید‌های این گزارش‌ها می‌پردازیم.

اسلحه‌های انفرادی ایرانی؛ قاتلانی در سطحی جهانی

نیاز ایران به ساخت انواع اسلحه‌ها مانند اسلحه‌های انفرادی باعث شد تا ایران در سال‌های پس از جنگ تحمیلی بر آن شود تا در صنایع نظامی خود انواع تسلیحات و تجهیزات را طراحی کرده و بسازد. جمهوری اسلامی ایران که پس از پیروزی انقلاب مورد تحریم شدید دشمن قرار گرفت، برای ارتقای جایگاه خود در منطقه به خصوص پس از جنگ تحمیلی با سرعت با جوانان خود وارد تمامی عرصه‌ها به خصوص حوزه دفاعی شد و توانست خیلی زود پیشرفت‌های بزرگی داشته باشد که یکی از آن‌ها تولید سلاح انفرادی است.

در سال‌های اخیر به خصوص پس از تحرکات گروه‌های تروریستی به ویژه داعش در اطراف مرز‌های ایران فرآیند مجهزتر شدن نیرو‌های مرزی آغاز شد و این گونه بود که کار طراحی تسلیحات بومی سرعتی بیش از پیش گرفت و امروز کشورمان یکی از قدرت‌های تولید سلاح‌های انفرادی است که یک نمونه آن خیبر نام دارد. ارتقای تجهیزات دفاعی یکی از کار‌هایی است که نیرو‌های مسلح در طول تاریخ انجام می‌دهند تا تسلیحات نظامی با قابلیت‌های جدید وارد میدان شوند، این موضوع در بین سلاح‌های انفرادی هم وجود دارد.(بیشتر بخوانید)

تاریخچه ساخت اسلحه‌های کمری از آغاز تا امروز

فرماندهان و افسران نظامی در کنار سایر نفرات حاضر در میدان‌های نبرد نیاز دارند تا برای حفاظت از جان خود به تسلیحات مناسبی مجهز شوند؛ یکی از این تسلیحات و تجهیزات، سلاح‌های کمری هستند که کشورمان یکی از کشور‌های موفق سازنده این تسلیحات است. علاوه بر تاکتیکی بودن اسلحه‌های مورد نیاز برای سربازان و یا فرماندهان حاضر در میدان، سبک بودن و وزن کم تسلیحات مورد استفاده توسط آن‌ها امروزه از ویژگی‌های بسیار مهم سلاح‌های انفرادی نظیر اسلحه‌های کمری در میدان‌های نبرد است.(بیشتر بخوانید)

سردار فاتح خیبر لقب کیست؟

سردار شهید مهدی زین‌الدین در سال ۱۳۳۸ در خانواده‌ای مذهبی در تهران به دنیا آمد. از همان دوران کودکی با قرآن مأنوس شد. انس با قرآن و اهل‌بیت (ع) موجب شد از همان دوران نوجوانی و جوانی کینه عجیبی نسبت به رژیم طاغوتی پیدا کند. وی اوقات فراغت خود را به کار در مغازه کتاب‌فروشی پدر که خود از مبارزین انقلابی بود می‌گذراند. زمانی که حزب رستاخیز شاه شروع به عضوگیری اجباری کرد، شهید زین‌الدین به عضویت این حزب درنیامد و با توجه به سوابقش او را از دبیرستان اخراج کردند. (بیشتر بخوانید)

کدام عملیات دفاع مقدس به جنگ تَن‌ها با تانک‌ها معروف شد؟

۲۶ آبان ماه روزی است که برای همیشه در حافظه تاریخی ایران اسلامی ثبت و ضبط شده است و هیچ گاه از تاریخ ایران و انقلاب اسلامی پاک نخواهد شد. این روز یادآور آزادسازی شهری است که در چنگال ارتش بعثی گرفتار شده و با اتحاد ارتش و سپاه و هدایت حضرت امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب در آزادسازی شهر سوسنگرد است. (بیشتر بخوانید)

قارعه و نافذ؛ شاید در کشورهای دوست و همسایه

راکت‌انداز‌ها یکی از ابزار‌های موثر در حوزه رزم انفرادی هستند که در هنگام وقوع جنگ‌های گسترده در حوزه زمینی استفاده می‌شوند. این تسلیحات و تجهیزات در حوزه مقابله با توان زرهی دشمن مانند انهدام تانک‌ها و نفربر‌ها نقش موثری دارند و می‌توانند به عنوان تجهیزاتی مشابه به موشک‌های ضد زره عمل کنند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از قوا و نیرو‌های مسلح کشورمان است که در حوزه ساخت تسلیحات و تجهیزات نیز فعالیت‌های خوبی دارد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ویژه در سال‌های اخیر به عنوان یک ظرفیت بسیار بالا با اتکا بر دانش نوین نظامی در دنیا تلاش دارد تا به روز‌ترین تجهیزات و تسلیحات را طراحی کرده و بسازد. (بیشتر بخوانید)

موشک‌های ضد تانک ایرانی؛ در سبد صادرات تسلیحاتی کشور

از ابتدای طراحی و ساخته شدن تجهیزات زرهی همچون نفربرها، تانک‌ها و خودرو‌های زرهی، مسئولان و فرماندهان نظامی همیشه به دنبال این موضوع بودند تا تجهیزاتی را طراحی کرده و بسازند تا در نبرد‌ها بتوانند علیه تانک‌ها و نفربر‌های دشمن استفاده کنند. این مهم بیشتر در دوران جنگ‌های جهانی اول و دوم و جنگ‌های پس از آن احساس شد و فرماندهان نظامی را بر آن داشت تا به جای استفاده از نارنجک‌های گوناگون از تجهیزاتی استفاده کنند که جان نفرات در امان بماند. چون سرباز‌ها برای استفاده از نارنجک‌ها باید به فواصل نزدیک به تجهیزات زرهی می‌رفتند و سپس نارنجک‌ها را به سوی اهداف مشخص شده پرتاب کنند.

صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان گذشته موشک‌های گسترده و متنوع بسیاری را ساخته که موشک‌های ضد زره از انواع آن‌ها هستند.  (بیشتر بخوانید)

گردان شناسایی سِری نیروی هوایی ارتش؛ غیرمسلح، تنها و شجاع

نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و خلبانان آن در دفاع مقدس نقش مهمی در دوران جنگ تحمیلی علیه کشورمان داشتند، به نحوی که اگر نیروی هوایی ارتش در جنگ حضور نداشت شاید جنگ سرنوشت دیگری پیدا می‌کرد. نیرو‌های هوایی در جهان معمولا از چند بخش تشکیل می‌شوند که این بخش‌ها عبارتند از شکاری، شناسایی، ترابری و سایر بخش‌های اداری. به نظر می‌رسد نیروی هوایی ارتش کشورمان نیز چنین ساختاری داشته باشد. یکی از یگان‌هایی که در کنار یگان‌های شکاری نقش مهمی در جنگ دارد، یگان هواپیما‌های شناسایی است. (بیشتر بخوانید)

طرح موشکی هفت دقیقه تا تل‌آویو از کجا آب می‌خورد؟

۲۱ آبان ماه سال ۱۳۹۰ سالروز شهادت مردی است که یکی از استوانه‌های قدرت ایران در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بسا در تمام تاریخ ایران را بنا نهاد و آن چیزی نبود جز صنعت موشکی. این قدرت به قدری مهم است که برخی کشور‌های اروپایی و آمریکا به دنبال این هستند تا آن را از طریق مذاکره از کشورمان بگیرند. همان طور که رهبر انقلاب هم به مسئله موشکی و لزوم داشتن آن اشاره کردند، قدرت موشکی امروز برای ایران اسلامی با جغرافیای ژئوپولتیک خود یک نیاز اساسی به شمار می‌رود. (بیشتر بخوانید)

جنگ قره‌باغ؛ آب‌ گل‌آلود برای ماهی‌گیری تکفیری‌ها/ ارتش و سپاه، بیدار در مرزهای شمال‌غرب کشور

تعدادی از تروریست‌های تکفیری توسط برخی کشور‌ها به منطقه قره‌باغ آورده شده‌اند تا در جنگ قره‌باغ حضور داشته باشند. از نخستین روز‌های آغاز درگیری‌های قره باغ فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همواره از منطقه شمال‌غرب بازدید داشته‌اند و نیرو‌های خود را در آماده باش کامل قرار داده‌اند. ۴ آبان‌ماه ۹۹ نیروی زمینی ارتش نیز رزمایشی را با محوریت تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی نزاجا تحت عنوان عاشقان ولایت ۹۹ به صورت تک شبانه و روزانه با هدف نمایش اقتدار و آمادگی رزمی و ارتقای تحرک در منطقه عمومی شمال‌غرب برگزار کرد. در این رزمایش یگان‌های پیاده، مهندسی، پهپاد و گروه ۱۱ توپخانه در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده طی دو مرحله شبانه و روزانه تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی را پشتیبانی کردند.(بیشتر بخوانید)

آیا رادار‌های ایرانی توان تامین صلح در منطقه را دارند؟

رادار‌ها یکی از تجهیزات و تسلیحات موثر در حوزه دفاعی و نظامی هستند که کارکرد اصلی آن‌ها در حوزه حفظ صلح و تامین امنیت کشورمان محسوب می‌شوند. رادار‌ها همچون چشمان باز نیرو‌های مسلح در آسمان کشورمان هستند تا نگذارند پرنده‌های متجاوز همچون پهپاد‌ها و هواپیما‌های مزاحم وارد آسمان کشورمان بشوند. رادار‌ها بخشی از ساختار پد‌افند هوایی کشور‌های جهان هستند که وظیفه رصد و شناسایی دشمن را دارند و به محض شناسایی، موقعیت دشمن را به سامانه‌های دفاعی و پدافندی مخابره می‌کنند؛ هر کدام از این رادار‌ها نیز مربوط به شناسایی ادواتی است که از سوی دشمن برای حمله استفاده می‌شود. (بیشتر بخوانید)

پیکر کدام خلبان شهید در دو شهر دفن شد؟

خلبانان نیروی هوایی ارتش با تمام وجود و امکانات خود از نخستین روز‌های دفاع مقدس تا آخرین لحظات آن همواره در حال دفاع از کشورمان بودند و در این راه نیز شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب و کشورمان کردند. اما در میان همه رکوردداران در بین خلبانان نیروی هوایی ارتش دو نفر بیشتر از همه جلب توجه می‌کنند؛ نخستین و آخرین خلبانان شهید نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس. در این گزارش قصد داریم تا جوان‌ترین استاد خلبان ایرانی را بشناسیم و با زندگی او بیشتر آشنا شویم. (بیشتر بخوانید)

تیربار موشکی، جدیدترین دستاورد سپاه پاسداران در صنعت موشکی

هنگامی که واژه تیربار به گوش ما برخورد می‌کند ناخودآگاه این معنا به ذهن ما خطور می‌کند که سرعت شلیک و آتش سنگین به سوی هدف، یعنی همانند آنچه در مسلسل‌ها و تیربار‌هایی نظیر دوشکا مشاهده می‌کنیم. تیربار موشکی سپاه نیز به نظر می‌رسد با چنین اهدافی طراحی و ساخته شده باشد و در صورت خطای احتمالی دشمنان آماده است تا موشک‌های بالستیک نقطه زن را در فاصله زمانی بسیار کوتاه به سوی اهداف مورد نظر شلیک کند. (بیشتر بخوانید)

خفاش‌های ایرانی؛ چشم‌های بینای ایران در آسمان‌های کشور

آبان‌ماه سال گذشته بود که آسمان ایران اسلامی شاهد برگزاری نهمین رزمایش فداییان حریم ولایت بود که در آن انواع جنگنده بمب افکن ها، هواپیما‌های ترابری، پهپاد‌ها و هواپیما‌های شناسایی حضور داشتند. اما حضور یکی از هواپیما‌ها توجه همگان را جلب کرد که هواپیمای فالکون ۵۰ نام داشت. این هواپیما در دومین روز و مرحله نهایی رزمایش حضور پیدا کرد و در این حضور علاوه بر پرواز از بالای منطقه مشخص و شناسایی منطقه؛ چف و فلر نیز پرتاب کرد.

پس از حضور این هواپیما در این رزمایش، در فضای رسانه‌ای کشور درباره وظایف و کارکرد‌های آن ابهاماتی به وجود آمد که در این گزارش به گوشه‌ای از آن می‌پردازیم. البته هواپیما‌های دیگری نیز وجود دارد که کارکردی مشابه با هواپیمای فالکون ۵۰ دارند که در ادامه معرفی می‌شوند.(بیشتر بخوانید)

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.