سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

۱۲ فروردین ۵۸؛ آغاز حکومت مردم بر مردم

۱۲ فروردین سال ۵۸ یکی از روز‌های تاریخی و مهم ایران اسلامی است.

به گزارش  خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، به دعوت امام خمینی همه‌پرسی حکومت جمهوری اسلامی ایران در روز‌های ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران برگزار شد و ۹۸٫۲ واجدین شرکت در همه‌پرسی با دادن رای «آری»، با برقراری حکومت جمهوری اسلامی موافقت کردند.

حضرت امام خمینی (ره) رهبر فقید انقلاب اسلامی پس از ورود به کشور در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ شرط پیروزی مطلق و نهایی انقلاب اسلامی را کوتاه شدن دست مزدوران و ته‌مانده‌های وفادار به رژیم پهلوی از ساختار اداری و نظامی کشور اعلام کردند. ایشان در پیامی شش بندی از آحاد مردم خواستند «به افرادی که با ماسک انقلابی از رژیم منقرض پشتیبانی می‌کنند و نهضت را بد نام می‌کنند، مهلت فعالیت ندهند و ابتکار عمل را در دست داشته باشند».

برگه‌های رای‌گیری چه شکلی بودند؟

مرکز اسناد انقلاب اسلامی می نویسد که برگه‌های رای انتخابات روز دوازدهم فروردین، دوقسمتی بود و شامل نیمه «آری» -به رنگ سبز- و نیمه «نه» -به رنگ قرمز- و روی آن چنین درج شده بود:
«بسمه تعالی
دولت موقّت انقلاب اسلامی
وزارت کشور
تعرفهٔ انتخابات رفراندم
تغییر رژیم سابق به جمهوری اسلامی
که قانون اساسی آن از تصویب ملت خواهد گذشت.»

رای‌‎دهندگان، می‌بایست بخش مورد نظر خود را از برگه جدا می ‎کردند و در صندوق رای می ‎انداختند.

۱۲ فروردین یکی از روز‌های تاریخی و مهم ایران اسلامی است، در این روز با رای اکثریت قاطع مردم، نظام سیاسی کشور پس از ۲۵۰۰ سال از نظام سلطنتی به نظام جمهوری اسلامی و حکومت مردمی تغییر یافت. در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ ثمره مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و نظام جمهوری اسلامی ایران استقرار یافت.

در ۱۲ فروردین مردم ایران با رای ۹۸/۲ درصدی خود ساختار سیاسی، اجتماعی ایران را تغییر دادند و جمهوری اسلامی مستقر شد. به همین سبب این روز مبارک از آن پس روز «جمهوری اسلامی» نام گرفت. پس از آنکه قرن‌ها تئوری جدایی دین از سیاست و نظام‌های حکومتی لائیک بر دنیا سیطره داشت و قوانین شرعی و الهی امری خصوصی در زندگی مردم تعبیر می‌شد، در ۱۲ فرودین سال ۵۸ نظامی متولد شد که این نظریه‌ها را در قرن بیستم باطل کرد و حکومت اسلامی را براساس موازین وآموزه‌های دینی به منصه ظهور و عمل رساند.

در ۱۲ فروردین مردم ایران نشان دادند جمهوری اسلامی شکل نوینی از نظام‌های حکومتی است که تلاش می‌کند با الهام از قوانین و تعالیم نجات بخش اسلام الگوی زندگی جدیدی درعرصه اجتماعی و سیاسی بشر امروزی ارائه دهد تا بر اساس آن نیاز‌های مادی و معنوی انسان توئمان فراهم شود.

از نظام جمهوری به «حکومت مردم بر مردم» تعبیر می‌شود و «جمهوریت» در نظام حکومتی نشان دهنده نقش مردم در تشکیل و استمرار آن است به طوری که مردم با حضور در صحنه‌های مختلف علاوه بر مشارکت در تعیین سرنوشت خویش خواسته‌های خود را از حکومت مطالبه می‌کنند. معنی لغوی «جمهوریت» یعنی حکومت برخواسته از مردم و یا همان دمکراسی گرچه مورد اتفاق اغلب تحلیلگران، سیاستمداران و حاکمان سیاسی است، اما نظام‌های حکومتی در معنی اصطلاحی این واژه دچار اختلاف نظرهستند و از آن برداشت‌های متفاوتی دارند.

در زمان تعیین نظام سیاسی کشور پس از سرنگونی نظام طاغوت شاهنشاهی «جمهوری دموکراتیک»، «جمهوری»، «حکومت اسلامی» و ... از جمله نظام‌های بود که مطرح شد، ولی امام راحل از همان ابتدا تاکید فراوانی بر استقرار نظام حکومتی جمهوری اسلامی داشتند، به طوری که بر جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر تاکید کردند. این تاکید نیز بر اساس خواست مردم در دوران مبارزات ضد ستم شاهی بود که در شعار آن‌ها موج می‌زد و مردم در همه تظاهرات‌ها یکپارچه استقلال آزادی و جمهوری اسلامی را فریاد می‌کشیدند.

بر این اساس اصل جمهوریت و اسلامیت اصل جدا ناپذیر در نظام حکومتی ایران است که برای تثبیت، استمرار و تداوم آن شهیدان زیادی تقدیم شده است.

«آزادی» از دیگر شعار‌ها و خواسته‌های ملت ایران در ایام انقلاب بود که با استقرار جمهوری اسلامی شکل عملی به خود گرفت و قشر‌های مختلف با حضور در تمام صحنه‌ها آزادانه به خواسته‌های خود جامه عمل پوشانده و در تعیین سرنوشت خود مشارکت می‌کنند. گرچه لغت آزادی نیز همانند دیگر واژه‌ها، امروزه مظلوم واقع شده و در نظام سلطه مصادره می‌شود و با نام آزادی حقوق خیلی‌ها تضییع می‌گردد، ولی این واژه در اسلام معنای متعالی دارد. بر این اساس مردم طبق قانون برای تعالی و کمال خود از حق انتخاب و آزادی بیان برخوردار است وکسی نمی‌تواند این حق را از مردم سلب کند. در این مکتب سلب آزادی و حق انتخاب از خود نیز نوعی ظلم به خویش است.

«استقلال» بعد دیگری از نظام جمهوری اسلامی ایران است که با استقرار آن ملت ایران از وابستگی به شرق و غرب رهایی یافت و در عرصه بین الملل با حفظ اصول به دفاع از حقوق خویش پرداخت. استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران و سرنگونی نظام سلطنتی پهلوی علاوه بر اینکه تحولات داخلی به دنبال داشت، تغییراتی در نظام بین الملل، به ویژه در خاورمیانه ایجاد کرد تغییراتی که با اهداف استعمارگران همسو و سازگار نبود و دشمنی آنان را علیه ملت ایران برانگیخت.

از این رو حفظ استقلال هزینه‌هایی در برداشته و دشمنان این مرز و بوم با طراحی توطئه‌های مختلف از جمله جنگ تحمیلی، ترور شخیصت‌های سیاسی، تحریم قتصادی و... و درنهایت ایجاد موانع و دشمنی در دست یابی به فناوری صلح آمیزهسته‌ای سعی در خدشه دار کردن استقلال ملت هوشیار ایران عزیز دارد.

ملت ایران «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» با تجدید پیمان با آرمان‌های امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب اسلامی و شهیدان خود بار دیگر بر حفظ این آرزش‌ها پای می‌فشارد و روز «جمهوری اسلامی» را به عنوان یکی از ماندنی‌ترین روز‌های تاریخی این سرزمین گرامی می‌دارد؛ جمهوری اسلامی همان درختی که خون هزاران شهید برای قد کشیدن آن ریخته شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
مردم بر مردم. خخخخ
ناشناس
۲۱:۵۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
ما موافق حکومت مردم بر مردم هستیم ولی متاسفانه بسیار از این موضوع فاصله گرفته ایم.خدا عاقبت مسئولان را ختم بخیر کنه‌..
ناشناس
۲۰:۵۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
آری
ماکه اون زمان به دنیا نیومده بودیم اما عاشقانه دوستت داریم و پای همه سختی ها و حتی اشتباهات ایستاده ایم و باهمه وجود تلاش میکنیم تا بی نقص ترین باشی.
پاینده باشی و موفق
رها
۱۹:۱۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
به جای اینکه به حاصل خون شهدا اشکال بگیرین درست انتخاب کنین یه بار هم که شده به لیست رای ندین جناح چپ و راستو ول کنین با اگاهی و شعور انتخاب کنین بعد اشکال بگیرین اینهمه حرف بی پایه و بی اساس رو بس کنین
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
چهل سال است مقامات ارشد چهره‌های ثابتی هستند که از یک وزارتخانه و سازمان و نهاد به وزارتخانه و سازمان و نهادی دیگر تغییر صندلی داده‌اند ، برای بررسی عملکرد آنان چهل و دو سال کافی نیست؟
زمان آن رسیده که رفراندوم مجدد برگزار شود.
به نظر مردم احترام بگذارید.
ناشناس
۱۷:۳۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
باید در انتخاب خودمون دقت کنیم و برامون حساس باشه تا انسان های لایق بیایند سر کار
علی
۱۶:۴۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
صف مرغ و تخم مرغ و روغن و شکر و میوه....
ناشناس
۱۵:۲۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
اگه راست میگید الان رفراندوم برگزار کنید
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
ایرتن تنها کشوریه که رفراندوم برگزار کرد و به نظر مردمش احترام گذاشت
اینو هم در نظر بگیرید تو جامعه جهانی هیچ کشوری برای نوع حکومت و حتی قانون اساسیش رفراندوم و نظر خواهی نمیزاره
کامبیز
۱۹:۱۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
ما تا پای جان پشت انقلاب مون هستیم تو تو انتخابت اشتباه میکنی انقلاب چیکار کنه؟انقلاب برای اونم مسئوله؟؟عجب پررو هستی
ناشناس
۱۹:۴۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
چشم
ناشناس
۲۰:۵۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
هر دقیقه که رفراندوم برگزار نمی کنند. یکبار برای همیشه رفراندوم برگزار می کنند و براساس اون برنامه میچینند. در غیراینصورت سنگ رو سنگ بند نمیشه.
بعدشم شما چه نظام جایگزینی داری که می خوای بیاری برای رفراندوم؟! منافقین؟ غربگرایان؟ وطن فرشان؟ پادشاهی؟ استعماری؟ آخه عقلم چیز خوبیه گاهی استفاده کنید پشیمون نمیشید
محمد
۰۰:۴۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
بازم برگزار بشه من میگم آری با اینکه اون موقع نبودم
ناشناس
۰۲:۴۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
داداش شما برو تحقیق کن ببین کدوم کشوری برای نظامش رفراندوم برگزار کرده ؟
هیچ جا
فقط جمهوری اسلامی همه پرسی کرده برای نظام و قانون اساسی
ناشناس
۱۱:۰۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
اگر به امام خمینی معتقد هستید خود امام خمینی فرموده که ملت چهل پنجاه سال پیش نمی توانند برای مردم پنجاه سال بعد تصمیم بگیرند
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
الان هم همینه؟
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
الان هم باید رفراندم برگزار بشه
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
نه نه هزاربار نه
ناشناس
۱۳:۵۳ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
رفراندم مجدد انجام بشه.
سعید
۱۳:۴۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
شما الان مردم بر مردم میبینین؟!!!
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
دولت بر مردم الان
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
حکومت مردم بر مردم ! البته مردمی که در کاخهای شميران و باستی هیلز زندگی میکنن بر مردمی که در فقر و گرسنگی در جنوب شهر دست و پا میزنن.
ناشناس
۱۳:۴۳ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
فقط این را به صورت قطعی می گویم که این انقلاب به نام مستضعفان شروع شد و به کام ثروتمندان در حال حرکت است.
کامبیز
۱۹:۱۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
به خاطر انتخاب اشتباه خودما بوده با روحانی تا 1400 رو کی میگفت؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
نمردیم و معنی حکومت مردم بر مردم فهمیدیم
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
مردم چوب انتخاب اشتباه خودشون رو خوردن
حکومت مردم بر مردم وقتی درست و اساسیه که همین مردم فرد اصلح رو انتخاب کنن کوخ نشین رو ترجیح بدن به کاخ نشین یکی رو بیارن که ظرفیت صندلی حکومتی رو داشته باشه و دست و پاشو گم نکنه
علی محمد صادقی
۱۳:۱۸ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
عروس بلد نیست برقصه میگه زمین کجه

رفراندوم یکبار برگزار شد و سلام
بقیه کشور ها یک رفراندوم هم ندارند
ناشناس
۱۳:۱۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
چرا دوباره رفراندوم برگزار نمیکنید؟
احمدی
۱۹:۱۴ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
به جای اینکه به دولت اشکال بگیری و خودتو مسئول این انتخاب اشتباه بدونی چسبیدی یقه اتقلاب و حاصل خون هزاران شهید متاسفم برات
منصور
۱۳:۱۴ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
خیلی عمکردها و خیلی حرفها با اون روزهای اول تغییر کرد //
محمد
۱۲:۵۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
کلاه گشادی سر مردم رفت.
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
امیر جان ما به کسی که از طرف چندین نهاد نظارتی تائید صلاحیت شده رای داده و میدهیم اگر کوتاهی کرده یا خلاف قوانین عمل کرده باید نهادهای نظارتی پاسخگوی تایید خود باشند نه مردم......
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
آفرید دقیقا...
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
مشکل کشور ما اینه که کرگزاران را درست انتخاب نمی کنیم
ناشناس
۱۷:۱۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
ممکنه کارگزاران درست معرفی فرمائیدوچندنفرازآنهارانام ببرید؟بانشکر
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
نه
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
درودبررفراندوم سلام بررفراندم فقط رفراندم 4دهه گذشت رفراندم همه پرسی چهل سال کافیه اول رفراندم دوم انتخاب ،،،درودبرخبرنگاران عزیز
ناشناس
۲۰:۱۴ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
فهمیدی چی گفتی وجدانا
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
با یه همچین آدمایی روبرو هستیم
محمد ت
۱۲:۰۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
12 فروردین 58 در صف نفت بودیم و در 12 فروردین 1400 در صف مرغ. از کجا به کجا رسیده ایم!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۵:۲۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
خوب درست انتخاب کن
محمد ت
۱۸:۴۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
من درست انتخاب کرده ام حاجی. انتخاب های زمان ما الان رهبرت شده. این شماها هستین که درست انتخاب نمی کنید
مرتضی
۱۱:۴۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
به نظر من لازم است یکبار دیگر رفراندوم بگذارید
ناشناس
۱۲:۴۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
صددرصد صحیح هس صحیح هس اینها میترسند رفراندوم بذارند واینها خوب میدانند ملت ازاینها بریده اند
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
دوستانی که می گن رفراندوم برگزار بشه بین چی و چی رفراندوم برگزار بشه کی بره کی بیاد. اینقدر پیشرفت های علمی کشور ما داشته بهترین کار اینه که دانشمند هایی که برای علم ما پیشرفت آوردن برای اقتصاد ما هم این کار رو انجام بدن
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
دانشجوها و دانشمندان در حال نوشتن مقاله برای ارتقای درجه و افزایش حقوق استادهای دانشگاه هستند. تا وقتی تمام همت بعضی از استادهای دانشگاه این باشه که یه جوری دانشجوها رو مجبور به نوشتن مقاله های بیفایده کنن تا حقوق خودشون زیاد بشه، علم پیشرفت نمیکنه.
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
پیشرفت چی؟ جایگاه اقتصادی و صتعتی ایران در سال 50 را با الان مقایسه کن متوجه می شوید. درد ما اینه که بیشتر مردم در خواب هستند
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
۵۰ سال پیش هر کشوری که دلش می خواست می اومد یه تیکه از ایرانو می کند می برد ۵۰ سال پیش حتی سنگ پا هم از خارج وارد می شد و....
علی محمد صادقی
۱۳:۱۴ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
کتاب صعود چهل ساله را مطالعه بفرمایید دوستان گرامی
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
کدوم پیشرفت؟ پیشرفت در صف مرغ و روغن؟ چه فایده موشک داریم ولی مرغ و روغن نداریم
ناشناس
۱۶:۱۳ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
درست میفرمایید. اما اگر طور دیگری رفتار میکردیم که دانشمندان و نخبگان و سرمایه گزاران رو فراری نمیدادیم امروز جایگاه بسیار برتری از کره و ژاپن داشتیم. هندی ها را نگاه بکنید. ازشون یاد بگیرید که چطور دانشمنداشون و سرمایه گزاراشون رو برگردوندن که امروز یکی از بهترین اقتصاد جهان رو دارن و تا ۴ سال دیگه جایگاه چین رو کاملا میگیرن.
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
کاش انقلاب ب دست نا اهلان نمیافتاد کاش یکم مواظبت میکردیم
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
فقط حکومت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف.
هیچ حکومتی نمیتونه مثل حکومت ایشان باشد.فقط باید انتظار آقا جانمان را داشته باشیم
محمد ت
۱۲:۰۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
هنوز 312 مرد پیدا نشده امام زمان تشریف بیاورند اول مرد پیدا کن بعد
ناشناس
۱۹:۳۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا ,انشالله تشریف بیارند از این همه ظلم وستم که داره میشه نجات پیدا میکنیم
ناشناس
۲۰:۳۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
خدا بنده شایسته اش رو مامور میکنه
نه بنده اش
ناشناس
۲۱:۰۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
ایشون قرار نیست معجزه کنند قراره با مردم دنیا را اصلاح کنند. و علت اینکه هنوز به حکومت آرمانی امام زمانمون وصل نشدیم همین ذهن های منجمد و تن پروه که فکر کردن اومدن رستوران منتظرن سفارش بدن یکی غذا بچینه جلوشون!
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
روز جمهوری اسلامی مبارک به امید پیشرفت های علمی فرهنگی اقتصادی
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
انگار قبل از روحانی مملکت گل و بلبل بوده که حالا همه ش میگید انتخاب درست انتخاب درست. خیلی زود همه چی از یاد میره
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
اون هم به خاطر انتخاب غلط بوده
علی محمد صادقی
۱۳:۱۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
شما به سعید محمد رای بده
نسل چهارمی انقلاب
۱۹:۰۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
مردم چوب انتخاب اشتباه خودشون رو خوردن
حکومت مردم بر مردم وقتی درست و اساسیه که همین مردم فرد اصلح رو انتخاب کنن کوخ نشین رو ترجیح بدن به کاخ نشین یکی رو بیارن که ظرفیت صندلی حکومتی رو داشته باشه و دست و پاشو گم نکنه
ناشناس
۲۱:۰۳ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا خیلی بهتر از الان بود. بقول خودشون احمدی نژاد توقع مردم را بالا برد. حالا هی شما سرتوبکن زیر برف
ناشناس
۱۰:۳۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
امیر تو باید از اون یخه سفیدایی باشی که فقط منافع شخصیت مهمه.
براتعلی شعبانی
۱۰:۵۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
نه جمهوری اسلامی ایران خیلی خوب است...
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
حکومت مردم بر مردم!!!!!
چه جمله جالبی
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
احسنت ....بله خیلی جالب میدونید چراااا ،،،چونکه امام مردمی بودنند و سربازان و دولت برپاکه از خود جنس مردم ومردمی باشد کارآمدی بیشتری برای مردم‌داشته باشند نه الان که متاسفانه دولت از مردم سوا است اصلاااااا زمین تا آسمان مردم با دولت فاصله دارنند ...
نا شناس۹
۱۵:۵۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
مهندس جان چرا همیشه تقصیر گردن دولتها میندازن مگه نه اینکه افراد دولتها اعضای اصلی انقلاب هستن .مهندس جان انقلاب اسم قشنگیه ولی اینو بدون همیشه خواسته یا نا خواسته به اهدافش نمیرسه
نسل چهارمی انقلاب
۱۹:۰۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
مردم چوب انتخاب اشتباه خودشون رو خوردن
حکومت مردم بر مردم وقتی درست و اساسیه که همین مردم فرد اصلح رو انتخاب کنن کوخ نشین رو ترجیح بدن به کاخ نشین یکی رو بیارن که ظرفیت صندلی حکومتی رو داشته باشه و دست و پاشو گم نکنه
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
نه
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
کاش یکبار دیگه این رفراندوم برگزار بشه
ناشناس
۱۰:۲۳ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
اصل 59 قانون اساسی درباره چهار مورد مهم که آگه مجلس نتونه تصمیم گیری بکنه و یا مصلحت نظام رای نده با رای دو سوم نمایندان می شه رفراندوم برگذار کرد
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا؛ البته نه انتخابات های فرمایشی الان
ناشناس
۱۵:۵۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
رفراندوم باید به درخواست مستقیم مردم انجام بشه این مشکل قانون و قانو گذاران است که فقط یه عده میتونن بگنن کی رفراندوم بشه و کی نشه
احمد
۰۵:۰۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
خطاب به دوست عزیزمون که میگه با رای دو سوم نمایندگان رفراندوم برگزار میشه با ید گفت که،
خود نماینده هارو کسای دیگه اتخاب میکنن که مخالف رفراندومن، خود این اصل رو همونایی نوشتن که مخالف رفراندوم، چی میگی؟
مسعود
۰۹:۱۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
مردمی هم کم نیستند که باز به جمهوری اسلامی رأی بدن. اگرچه نظام و دولتها باید به مردم رسیدگی کنند.
ناشناس
۰۸:۳۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
به نظزم برای ادامه حکومت باید یه رفراندم دیگه برگزار بشود. تا مردم خود تصمیم بگیرند
امیر
۰۹:۳۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
حکومت بسیار عالیه.
شما تو انتخابات درست انتخاب کن.
دکتر
۱۰:۳۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
احسنت امیر آقا احسنت
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
منکه میگم حکومت عالیه ولی فقط نظر من مهم نیست گاهی باید صدای مخالف را شنید و خود را اصلاح کرد رفراندوم حق طبیعی هر یک از ملت شریف ایران است هرکس مخالف حق ملت است خودخواه است
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
برای تو خیلی عالیه چونکه معلوم نیست به کجاش وصلی‌.