سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

روایت طغیانی از نشست مسئولان درباره وضعیت بازار/ تقسیم وظایف تولید و توزیع کالا بین صمت و کشاورزی

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس محتوای نشست فوق العاده نمایندگان با وزرای سمت جهاد کشاورزی را تشریح کرد.

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه  سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محتوای نشست فوق العاده ۳ کمیسیون‌ تخصصی مجلس با وزرای صمت و جهاد کشاورزی را درباره بی‌ثباتی بازار و تنظیم نبودن آن به ویژه در حوزه بازار مرغ تشریح کرد.

وی توضیح داد: خاوازی وزیر جهاد کشاورزی گزارشی از بازارهای ارائه کرد و گفت در مورد میوه و تخم‌مرغ و مشکلی در تولید و توزیع وجود ندارد.

طغیانی ادامه داد: وزیر کشاورزی بیان کرد در سه ماه گذشته هیچ مانعی برای تولید مرغ وجود نداشته و تولید و اندازه کافی صورت گرفته، اما مشاهده ها نشان می دهد برخی اختلالات به ویژه در توزیع مشکل ساز بوده است؛ از جمله اینکه برخی واحدهای تولیدی محصول را به امید افزایش قیمت فریز و یخ زده یا قطعه بندی کرده‌اند تا مشمول قیمت گذاری نشوند و با بهره بیشتری فروش داشته باشند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی افزود: خاوازی در ادامه گزارش داد که در برخی استان‌ها ستادهای تنظیم بازار قیمت گذاری های متفاوتی داشتند که همین موضوع جریان محصول را در کشور دچار مشکل کرده است.

وی خبر داد: وزیر کشاورزی نامه‌ای برای موضوع قیمت‌گذاری های متفاوت ستادهای تنظیم بازار به وزیر کشور نوشته است.

طغیانی گفت: رزم حسینی وزیر صنعت معدن و تجارت در این نشست بر قانون مشهور به انتزاع اشاره کرد که مسئولیت کلیه اختیارات و همچنین وظایف امور مختلف محصولات زراعی و باغی، بر خلاف بند الف ماده ۱ قانون تمرکز وظایف و اختیارات وزارت جهاد کشاورزی در این وزارتخانه به وزارت صمت داده شده است. لذا از جهت اختیارات و وظایف وزارت کشاورزی مسئولیت آن امور را برعهده دارد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی بیان کرد: وزیر صمت یادآور شد که ستاد تنظیم بازار اختیارات لازم را ندارد که این موضوع ظاهراً در دولت و شورای هماهنگی اقتصادی آن بررسی شده است و در نتیجه، مقرر کردند فعلاً مسئولیت محصول تا درب کشتارگاه با وزارت جهاد کشاورزی و مابقی مسیر با وزارت صمت باشد. یعنی وزارتخانه صمت مسئولیت تحویل محصول به میادین را دارد.

وی اظهار کرد: قالیباف رئیس مجلس در ابتدای جلسه پس از اظهار نظرها و گزارش های وزرا تأکید کرد که مسئله ما صف‌های طولانی خرید محصولات است که زیبنده مردم نیست.

طغیانی تصریح کرد: رئیس مجلس بیان کرد که ادغام وزارتخانه صنایع و معادن و وزارتخانه بازرگانی به صورت واقعی رخ نداده و آیین‌نامه‌های آن هم نوشته نشده است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی در تشریح ادامه گفته های قالیباف توضیح داد: ما الان از سر بی عملی دچار این وضعیت شده ایم، چراکه ساختار واقعی شکل نگرفته است ولی موضوع اصلاح ساختاری باید به زمانی دیگر موکول شود. البته مشکل مردم را نباید به مسئله ساختار حواله کرد و اصلاح آن به صورت واقعی باید در وزارت صمت دنبال شود.

وی یادآور شد: قالیباف اشاره کرد که با وجود اختصاص ۱۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی امسال جهت جلوگیری از افزایش قیمت ها، افزایش قیمت‌ها رخ داد که قابل قبول نیست.

طغیانی افزود: رئیس مجلس تاکید کرد که باید دعوای مقررات و قانون وظایف را کنار گذاشت و به فکر تامین مایحتاج بود؛ از آنجا که کار اجرایی انجام داده ام رفع این مشکل، شدنی است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد که تا پانزدهم فروردین ۱۴۰۰ مقرر شده وزارت صمت توزیع کالا را مدیریت کند و وزارت جهاد کشاورزی نیز به مرتفع سازی کمبود تولید بپردازد.

وی ادامه داد: در این جلسه تعدادی از نمایندگان در اظهار نظر خود بیشتر به دغدغه‌های مردم پرداختند و اتحادیه‌های صنفی نیز گزارش هایی را ارائه کردند.

طغیانی توضیح داد: نماینده اتحادیه مرغ بیان کرد در تامین این محصول دچار مشکل هستیم و همچنین دو نرخی بودن قیمت مرغ باعث شده مرغدارانی که حتی با عرض ۴۲۰۰ تومانی نهاده دریافت کرده اند، تولیدات شان را کاملاً به بازار عرضه نکنند. این دو نرخی شدن یعنی برخی تولیدات را به قیمت بازار و برخی دیگر را با قیمت دولتی بفروشند. این مسئله مشکل ساز شده است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی بیان کرد: ممبینی رئیس اتاق اصناف اظهار کرده سود مغازه دار ۱۰ درصد بیشتر نیست و راه حل مشکل نیز ایجاد شبکه موازی به شمار نمی‌رود. همین شبکه‌های موازی موجب تشکیل صف‌های شده است.

وی اظهار کرد: انصاری از تعزیرات حکومتی در این جلسه گفت که نظارت‌ها به اندازه کافی انجام شده و در ۱۱ ماهه امسال ۵۷۰ هزار پرونده گرانفروشی تشکیل دادیم. از نظر آمار تشکیل پرونده های گرانفروشی ۱۵ درصد بیشتر از سال گذشته است و محکومیت ها نیز ۱۱۰ درصد رشد داشته است.

طغیانی توضیح داد: انصاری یادآور شد که نظارت ها کم نشده ولی شاید به دلیل تکمیل نبودن دیگر حلقه‌های تأمین و توزیع، اثر این نظارت ها مشخص نشده است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بسیج اصناف در جلسه به ارائه دو طرح کاسبان امین و همیار بازرس اشاره کرد تا هم نظارت در بازار رخ دهد و هم محصول و کالاهای اساسی به صورت شبکه ای توزیع شود.

وی بیان کرد: نماینده اتاق تعاون هم در نشست با ابراز تاسف از وضعیت فعلی بازار، دلیل این مشکلات را ایرادهای تامین نهاده‌ها از سال قبل دانست که باعث شده برخی مرغداران سرمایه شان را از این بخش خارج کنند.

طغیانی افزود: نماینده اتاق تعاون همچنین اظهار کرد که تصمیم‌های ستاد تنظیم بازار در سال‌های گذشته زیان بسیاری را بر مرغداران تحمیل کرد که اگر بخواهیم وضعیت کنونی مدیریت شود باید طرف تولید کننده را هم ضمن تصمیم گیری ها در نظر داشته باشیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد که اتاق تعاون مخالف جدی واردات مرغ منجمد با ارز ۴۲۰۰ تومانی است زیرا به زیان تولید کننده هاست.

وی گفت: حاضران جلسه بیان می‌کردند که تأمین محصول هم به مقدار کافی نیست. قالیباف رئیس مجلس نیز تاکید کرد مجلس در هفته‌های باقی‌مانده تا ماه رمضان، به ویژه هیئت رئیسه و کمیسیون‌های تخصصی بازارها را رصد می‌کنند و در صورت اینکه تصمیم های اتخاذ شده به نتیجه نرسد، برای پیگیری مسائل به موضوع ورود خواهیم کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.