سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از بین بردن بوی دوده و دود از لباس، فرش و لوازم داخلی

در مطلب زیر قصد داریم راه‌هایی را برای تمیز کردن بوی دوده و دود از لباس، فرش برایتان بیاوریم، پس با ما همراه باشید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید برای خیلی‌ها پیش آمده باشد که خاکستر زغال روی لباس و یا فرش ریخته باشد و باعث سیاه شده و حتی بوی دود گرفتن آن شود. تمیز کردن آن مشکل است به همین دلیل در این مطلب قصد داریم راه‌هایی را برای تمیز کردن آن‌ها برایتان بیاوریم، پس با ما همراه باشید.

آن‌ها می‌توانند به دلیل یک فاجعه طبیعی یا حتی آتش سوزی کوچک آشپزخانه که لکه‌های دوده و بوی ماندگاری روی لباس، فرش و تودوزی ایجاد می‌کند، اتفاق بیفتند.

حتی اگر پارچه‌ها نسوخته اند و دوده‌ای هستند، ممکن است آسیب ببیند. اگر خاکستر و یا زغال داغ سطح پارچه را لمس کند، ممکن است سوراخ‌های کوچکی بعد از شستشو ظاهر شوند. قبل از تمیز کردن مطمئن شوید که هر قسمت را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که آن کالا ارزش نگهداری را دارد.

از بین بردن بوی دود از پارچه‌های قابل شستشو

برای لباس‌ها یا پارچه‌هایی که نقاط سیاه یا لکه دوده دارند، ابتدا باید، آن را بیرون ببرید و دوده اضافی را از بین ببرید. همانطور که روی برچسب مراقبت توصیه می‌شود، با استفاده از مواد شوینده سنگین (دارای مارک‌های عالی)، یک فنجان سرکه سفید مقطر و نصف فنجان اکسیژن سفید کننده برای تمام پارچه‌ها بشویید. همانطور که روی برچسب مراقبت توصیه شده است از دمای آب مناسب پارچه استفاده کنید.

قبل از قرار دادن در خشک کن، هر مورد را از نظر لکه‌های باقی مانده بررسی کنید. در صورت باقی ماندن لکه ها، چرخه‌ی شستشو را تکرار کنید. همچنین، سوراخ‌ها را بررسی کنید. خشک کردن در معرض هوای آزاد، برای همه‌ی پارچه‌ها توصیه می‌شود تا هم به از بین بردن بو‌ها کمک کند و هم از بزرگتر شدن سوراخ‌ها جلوگیری کند.

اگر لکه‌ای وجود ندارد فقط بوی دود را از آن، از بین ببرید، ماشین لباسشویی را با آب خنک پر کنید و یک فنجان جوش شیرین اضافه کنید. پارچه‌های دودی را کاملاً در آب غرق کنید و اجازه بدهید حداقل دو ساعت یا یک شب خیس بخورند. مواد شوینده را اضافه کنید و طبق معمول بشویید، اما یک فنجان جوش شیرین به چرخه شستشو اضافه کنید.

ممکن است سه یا چهار بار شستشو با جوش شیرین طول بکشد تا بوی دود کاملا از بین برود. اگر بوی دوده‌ها زیاد بود می‌توانید از مواد شستشوی مناسب حذف بو استفاده کنید.

حذف بوی دود از پارچه‌هایی با برچسب‌های تمیز کردن خشک

اگر برچسب‌های تمیز کردن خشک روی لباس است، هرگونه دوده اضافی را از بین ببرید. در اسرع وقت آن را به خشکشویی ببرید. لکه‌ها و پاک کننده‌های حرفه‌ای خود را بررسی کنید. اگر یک پاک کننده حرفه‌ای و متخصص در تمیز کردن آتش انتخاب کنید، بهترین نتیجه را خواهید داشت.

برای مواردی که فقط بوی دود کمی دارند، می‌توانید از کیت خشک کن خانگی برای تازه سازی پارچه‌ها استفاده کنید. دستورالعمل‌های بسته را دنبال کنید و سپس لباس‌ها را بیرون بیاویزید تا هوای تازه بگیرند.


بیشتر بخوانید

از بین بردن بوی دود از فرش

برای از بین بردن بوی شدید دود و لکه‌های دوده از فرش بهتر است آن را به افراد حرفه‌ای سپرد. آن‌ها تجهیزات و مواد شیمیایی مناسب را برای تمیز کردن دارند.

برای لکه گیری دوده سبک از شومینه، از جارو برقی‌های خشک و مرطوب صنعتی استفاده کنید تا حد ممکن گرد و غبار دوده را پاک کنید. از جاروبرقی‌های خانگی استفاده نکنید، زیرا برس غلتکی می‌تواند دوده را پخش کرده و آن را به عمق الیاف فرش هدایت کند.

برای تمیز کردن لکه‌های کوچک، ۱ قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی و ۲ فنجان آب گرم را مخلوط کنید. یک برس موی نرم را به محلول آغشته کنید و لکه‌ی دوده را از بیرون به سمت مرکز آن تمیز کنید (برای جلوگیری از پخش شدن)، محلول را در لکه کار کنید. محلول را با پارچه‌ای خشک و سفید یا حوله کاغذی از روی فرش خشک کنید. تا زمانی که دیگر رطوبت منتقل نشود، محل را با پاک کردن با پارچه‌ای آغشته به آب ساده بشویید. این مهم است، زیرا باقیمانده صابون یا مواد شوینده در الیاف باعث جذب بیشتر خاک می‌شود.

اجازه بدهید فرش در هوای آزاد خشک شود و سپس جاروبرقی بکشید تا پرز‌های آن بازگردند.

برای بوی دود سبک، روی کل فرش را جوش شیرین بریزید. با استفاده از یک اسفنج مرطوب، روی آن بکشید. اجازه دهید جوش شیرین خشک شود و حداقل دو ساعت روی فرش بماند. جارو برقی بکشید و در صورت لزوم این کار را تکرار کنید.

از بین بردن بوی دود از اثاثه یا لوازم داخلی

از همان روش‌های تمیز کردن و راه حل‌های توصیه شده برای فرش‌ها می‌توان برای روفرشی نیز استفاده کرد.

اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید و از خیس شدن بیش از حد پارچه خودداری کنید، زیرا این امر باعث ایجاد کپک در کوسن‌ها و الیاف آن‌ها می‌شود و کپک در آن پخش می‌شود.

اگر رنگ آمیزی زیاد است یا پارچه ابریشمی گرانبها یا پارچه‌ی مصنوعی است، برای تمیز کردن آن با یک تمیزکار حرفه‌ای مشورت کنید.

منبع:بیتوته

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.