روح الله دهقان مدیر فناوری بورس در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با زیر ساخت های معاملاتی، اظهار کرد: شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در سال ۷۳ تحت عنوان خدمات بورس تشکیل شد، وظیفه ذاتی این شرکت ارائه خدمات زیر ساختی معاملات و پس از معاملات است .
او بیان کرد : مشتری های ما شرکت های کارگزاری هستند اما جایی که به عموم مردم متصل می شود مربوط به کارگزاری ها است .
دهقان تصریح کرد : درگاه آنلاین در خدمت کارگزاری ها است دروازه ای که ما در خدمت کارگزاری گذاشتیم مرز بین ما و کارگزاری ها است.
او بیان کرد : در ابتدای سال ما ۹ شرکت omc داشتیم اما تا کنون به ۱۱ عدد رسیده است و ۱۲ شرکت دیگر در دست بررسی است.
دهقان افزود: ما دو سامانه معاملاتی داریم که نخست می توان به بورس تهران و سپس فرابورس اشاره کرد.
این مقام مسئول گفت : ۲۵ و ۲۶ اسفند ۹۸ در سامانه معاملاتی فرابورس با مشکل مواجه شدیم به سبب آنکه سامانه ظرفیت گنجایش حجم وارده را در رابطه با سفارشات نداشت.
دهقان گفت : تا ۶ ماه نخست سال با کندی معاملات مواجه بودیم اما توقفی در نمادی رخ نداد ، اما در کنار این موارد به سبب افزایش حجم معاملات سامانه معاملات تا حدودی با کندی مواجه می شد .
او افزود : سامانه عرضه اولیه یک سامانه مجزا از سامانه معاملاتی است.
دهقان تصریح کرد: در مواردی که مرجع رسیدگی به این نتیجه برسد که مشکل از کارگزاری یا شرکت فناوری بوده برای آن ها جریمه هایی در نظر گرفته شده است .
او بیان کرد: مشکلی که در رابطه با امر مذکور پیش آمد و رسیدگی شد مربوط به سال ۹۸ بود که یک مبلغی به آن فرد سهامدار پرداخت شد .
دهقان گفت: فاز یک سامانه معاملاتی داخلی در سه ماه گذشته به پایان رسید و اکنون زیر بار تست است. تا اواخر خرداد سال آینده سامانه داخلی قابلیت اجرایی شدن دارد اما نیازمند بررسی های بیشتری است.
مدیر فناوری بورس گفت : سامانه تسویه یک سامانه مجزا است که اوایل سال سامانه تسویه بومی به بهره برداری رسید .
او بیان کرد: اکنون یک سامانه بومی را در اختیار دادیم که تاریخچه معاملات از سال ۷۳ را در درون خود دارد که تا کنون یک میلیارد معاملات را ثبت کرده است .
دهقان گفت : هیچ بورسی به سمت t+0 نمی رود به سبب آنکه ریسک هایی که دارد بسیار زیاد است.
او افزود: یک سری تغییراتی را داریم بر سامانه معاملاتی انجام می دهیم اما فعلا نمی توانیم صحبت چندانی را در این خصوص انجام دهیم.
این مقام مسئول تصریح کرد : براساس فنی می توان گفت امکان دستکاری سامانه معاملات وجود ندارد ، ما تمامی اطلاعات را در سامانه معاملات بورس قرار می دهیم.
او افزود: اختلالات در ثبت معاملات را رسیدگی می کنیم.
دهقان گفت: فاز اول هوش مصنوعی به یاد گیری عمیق باز می گردد، اگر بشود این را به درستی مدیریت کرد می توان رفتار های پر خطر سهامداران را شناسایی کرد.
انتهای پیام/