سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خسارت ۴ هزارو ۸۰۰ میلیارد تومانی کرونا به گردشگری اصفهان

معاون سرمایه‌گذاری و گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان گفت: بخش گردشگری استان اصفهان در دوران شیوع ویروس کرونا متحمل خسارت مالی حداقل چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حیدر صادقی معاون سرمایه‌گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: تاسیسات گردشگری زیر مجموعه این اداره کل شامل هتل ها، دفاتر خدمات مسافرتی و اماکن گردشگری در یک سال گذشته بطور مستقیم در هر ماه متحمل ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت شدند که این آمار جدا از خسارت‌های وارد شده به سایر بخش‌های منتفع از گردشگری مانند واحد‌های صنفی و فروشگاه ها، مجموعه‌های تفریحی، موسسه‌های آموزشی و حمل و نقل است.

او با بیان اینکه بخش گردشگری از سال گذشته بدلیل مسائلی مانند شرایط بین المللی، تحریم‌های ظالمانه، محدودیت‌های صدور روادید و برخی اتفاق‌های داخلی با کاهش تعداد گردشگر مواجه شد، اظهار کرد: شیوع این ویروس از اسفند سال گذشته این وضعیت را بدتر کرد.

صادقی با اشاره به اینکه شغل ۶۰ تا ۷۰ درصد فعالان بخش گردشگری استان در این مدت در معرض خطر قرار گرفت، تصریح کرد: در برخی موارد راهنمایان تور‌ها بطور صد در صد شغل خود را از دست دادند و اگر بخش گردشگری بازیابی نشود تعداد زیادی از فعالان این حوزه شغل خود را بطور کامل از دست می‌دهند.

او خاطرنشان کرد: بر اساس آمار و اطلاعات موجود تعداد گردشگران در استان اصفهان امسال در مقایسه با سال گذشته ۹۰ درصد کاهش یافت و ضریب اِشغال هتل‌ها و اماکن اقامتی به میانگین ۱۰ درصد رسید.

معاون سرمایه‌گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان با تاکید بر اینکه حجم خسارت‌های دوران کرونا بر بخش گردشگری بسیار بالاست، گفت: این حجم از خسارت‌ها آنقدر زیاد است که حمایت‌های دولت توانست این صنعت را از آسیب بیشتر محافظت کند.

صادقی از جمله حمایت‌های دولتی از بخش گردشگری در دوران کرونا را اعطای تسهیلات در ۲ مرحله و همچنین امهال تسهیلات بانکی، مالیات، قبوض و حق بیمه در قالب مصوبه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا خواند و اضافه کرد: تعداد زیادی از فعالان بخش گردشگری اصفهان مشمول این حمایت‌ها شدند، اما این بسته‌های حمایتی بیشتر جنبه مُسکِن داشت.

او با بیان اینکه زیرساخت‌های گردشگری در چند سال اخیر در استان اصفهان توسعه خوبی یافت، اظهار کرد: اکنون در دور افتاده‌ترین روستا‌های استان دارای واحد‌های بومگردی هستیم و متصدیان آن‌ها آموزش‌های لازم را برای جذب گردشگر و ارایه خدمات دیدند.

او ادامه داد: بخش گردشگری اصفهان، ظرفیت زیادی برای توسعه دارد بطوریکه در دوران کرونا شاهد افتتاح و بهره برداری بسیاری از طرح‌های سرمایه گذاری در این بخش بودیم و پیش بینی اشتغال در آن در ۹ ماه نخست امسال محقق شد.

صادقی با اشاره به افتتاح حدود ۵۰ واحد جدید گردشگری مانند هتل، بومگردی، اقامتگاه سنتی و سفره خانه سنتی امسال در استان اصفهان، اظهار امیدواری کرد که با برنامه ریزی برای سفر کنترل شده و ایمن در سال جدید، بخش گردشگری جان تازه و رونق بگیرد.

گردشگری یکی از بخش‌هایی است که در دوران شیوع کرونا آسیب بسیاری را متحمل شد بطوریکه میزان این خسارت تا مهر امسال بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان بود؛ دولت برای جبران خسارات ناشی از این ویروس ۲ بسته حمایتی برای بخش‌های آسیب دیده در نظر گرفت که در مرحله اول بسته حمایتی حوزه گردشگری امهال مالیاتی حق بیمه کارفرمایی بود که به شرط حفظ اشتغال و با لحاظ کد بیمه به واحد‌ها اختصاص پیدا مکرد.

همچنین در بسته دوم، تسهیلات با نرخ چهار درصد برای حمایت از مشاغل آسیب دیده در نظر گرفته شد که در این مرحله داشتن کد بیمه‌ای از سوی کارفرمایان مانند مرحله اول لحاظ نشد تا واحد‌های گردشگری برای دریافت کمک‌های جبرانی مشکلات کمتری داشته باشند.

استان اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت به‌عنوان قطب گردشگری جهان و ایران، بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی شده دارد که از میان آن‌ها افزون بر یک‌هزار و ۸۰۰ اثر ثبت ملی شدند.

هفت اثر از آثار تاریخی اصفهان به نام‌های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام‌های وزوان، مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسیده و کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.

اصفهان حدود ۱۵۰ هتل، ۴۴۴ اقامتگاه بومگردی، ۷۰ هتل سنتی، ۱۵۰ خانه مسافر و ۲۳۰ مهمانپذیر و افزون بر ۳۵ هزار تخت دارد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.